For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies
Siste nytt

Siste nytt

Mars 2019

Siste nytt fra Visit Svalbard mars 2019

 

Hotellstatistikk for februar viser en beskjeden vekst på 5,1% i antall gjestedøgn
 

Overnattingstallene for februar er klare, og de viser at antall gjestedøgn på Longyearbyens hoteller og gjestehus har økt med 5,1% sammenlignet med fjoråret. Beleggsprosenten lå i samme måned på 74,9%; dvs. en økning fra 67,5% i fjor. Antall ankomne gjester hadde imidlertid en nedgang på 7,5% fra 6 138 i 2018 til 5 678 i februar i år. Som en mulig følge av dette økte liggetiden i døgn fra 2,38 døgn i 2018 til 2,92 døgn i år. En nedgang i antall ankomne gjester, men en økning i gjestedøgn kan tyde på at de som kommer, bor her lengre. Og vi kan ganske sikkert også si at de handler mer aktiviteter. Som nevnt i forrige uke har vi økt aktivitetssalget med 34% i februar. Dette er gledelige tall.

Dersom vi ser på nasjonaliteter utgjør norske gjester 9 696 gjestedøgn i februar i år, mens Storbritannia kommer på annen pass med 678, deretter følger Danmark med 504, Sverige med 499 og Nederland med 436.

Pga påsken blir marstallene ikke sammenliknbare med fjoråret, og først når vi har rapportert april kan vi se hvordan første del av året og årets Solvinter har prestert i forhold til fjoråret. Det meldes fra flere turoperatører at aktivitetsnivået er høyt med mange deltakere på organiserte turer og aktiviteter. 

Her følger noen grafer for å visualisere bildet når det gjelder overnattingstatistikken:
 
 
 

Havnesjefen bygger nytt publikumshus på Bykaia
 

Etter flere år i telt skal velkomstservicen på cruisekaia oppgraderes med 140m2 hus med fjernvarme og WiFi. Huset monteres i mai og skal være klart til første oversjøiske anløp med AIDAluna 29. mai. Her skal vi ønske velkommen, vise vei til byen og bidra både til verdiskaping og tilfredshet, bl.a. ved salg av lokale turer til de som ikke har kjøpt aktivitet gjennom rederiet (shore ex).

Som du ser av bildene blir det godt med lys inn, flott fast gulv og møblering med svalbardtema. Her blir det plass til turistinformasjon med salgsstasjoner for salg av lokale turer, og butikker og attraksjoner som ønsker å være en del av velkomsten til Longyearbyen havn. Huset skal være åpent på dager med oversjøiske cruiseanløp, og det vil også være mulig for ekspedisjonscruiseoperatørene å benytte huset som terminal på dager med passasjerbytte.

Har du lyst til å være en del av velkomsten på Bykaia? Send en melding til Eva Britt, på evabritt@visitsvalbard.com så ser vi om vi finner en fin plass til din bedrift i det nye huset vårt.

Dessuten: Hva skal huset hete?

Mange av de fineste husene i Longyearbyen har navn. Selv om navn ofte kommer gjennom bruk og hendelser, kan du allerede nå begynne å tenke på et passende navn. Send forslaget til evabritt@visitsvalbard.com . Vi setter sammen en passende jury, og avslutter navnekonkurransen ved sesongåpning 29. mai.


Vi bytter ut telt med nytt publikumshus på Bykaia til sommeren


140 m2 hus med plass til turistinformasjon og markedsplass for butikker og attraksjoner

God plass til passasjerer og mannskap

Visit Svalbard Sustainable Destination Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av