Siste nytt

Siste nytt

Mars 2019

Siste nytt fra Visit Svalbard mars 2019

Hotellstatistikk for februar viser en beskjeden vekst på 5,1% i antall gjestedøgn


Overnattingstallene for februar er klare, og de viser at antall gjestedøgn på Longyearbyens hoteller og gjestehus har øket med 5,1% sammenlignet med fjoråret  (vi hadde 15 024 i februar i år). Beleggsprosenten lå i samme måned på 74,9%; dvs. en økning fra 67,5% i fjor. Antall ankomne gjester hadde imidlertid en nedgang på 7,5% fra 6 138 i 2018 til 5 678 i februar i år. Som en mulig følge av dette øket liggetiden i døgn fra 2,38 døgn i 2018 til 2,92 døgn i år. Om dette er hele forklaringen, eller at fler benytter Airbnb er det vanskelig å si.

Dersom vi ser på nasjonaliteter utgjør norske gjester 9 696 gjestedøgn i februar i år, mens Storbritannia kommer på annen pass med 678, deretter følger Danmark med 504, Sverige med 499 og Nederland med 436.

Pga påsken blir marstallene ikke sammenliknbare med fjoråret, og først når vi har rapportert april kan vi se hvordan første del av året og årets Solvinter har prestert i forhold til fjoråret. Det meldes fra flere turoperatører at aktivitetsnivået er høyt med mange deltakere på tur. Aktivitetssalget via visitsvalbard.com og vår betalingsløsning viser en økning på 34% i mars.  

Her følger noen grafer for å visualisere bildet når det gjelder overnattingstatistikken:
 
 
 

Havnesjefen bygger nytt publikumshus på Bykaia
 

Etter flere år i telt skal velkomstservicen på cruisekaia oppgraderes med 140m2 hus med fjernvarme og WiFi. Huset monteres i mai og skal være klart til første oversjøiske anløp med AIDAluna 29. mai. Her skal vi ønske velkommen, vise vei til byen og bidra både til verdiskaping og tilfredshet, bl.a. ved salg av lokale turer til de som ikke skal på shore ex.

Som du ser av bildene blir det godt med lys inn, flott fast gulv og møblering med svalbardtema. Her blir det plass til turistinformasjon med salgsstasjoner for salg av lokale turer, og butikker og attraksjoner som ønsker å være en del av velkomsten til Longyearbyen havn. Huset skal være åpent på dager med oversjøiske cruiseanløp, og det vil også være mulig for ekspedisjonscruiseoperatørene å benytte huset som terminal på dager med passasjerbytte.

Har du lyst til å være en del av velkomsten på Bykaia? Send en melding til Eva Britt, på evabritt@visitsvalbard.com så ser vi om vi finner en fin plass til din bedrift i det nye huset vårt.

Dessuten: Hva skal huset hete?

Mange av de fineste husene i Longyearbyen har navn. Selv om navn ofte kommer gjennom bruk og hendelser, kan du allerede nå begynne å tenke på et passende navn. Send forslaget til evabritt@visitsvalbard.com . Vi setter sammen en passende jury, og avslutter navnekonkurransen ved sesongåpning 29. mai.
Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av