Hekkende snøspurv

Snøspurven er i hovedsak den eneste syngende spurvefuglen på Svalbard, og forekommer på øygruppen i perioden mellom rundt april til oktober. 

I sommermånedene hekker snøspurven, og noen år kan de til og med rekke to kull. See & Explore har nå satt opp et kamera slik at du kan følge direktesendingen av et hekkende snøspurvpar, som har forventet klekking mellom 20. og 23. juni. Etter 14 dager er ungene klar til å forlate redet. 

Nå ruger hunnen på eggene, mens hannen ofte kommer innom med insekter som hunnen kan spise. 

Følg sendingen her! 

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av