For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies
Svalbard i 2020

Svalbard i 2020

Hva er det å glede seg til?

Det er mange ting å glede seg til på Svalbard i 2020

Det er mange ting å glede seg til på Svalbard i 2020, og her har vi trukket frem noen.
Er 2020 året det året du skal besøke øygruppen lengst nord?

Deilig kaffe på nyoppussete Fruene – hele året

I begynnelsen av februar åpner byens mest populære kafe dørene til et splitter nytt og friskt lokale. Her får du byens beste kaffe, og verdens nordligste sjokolade. Det er salg av lokalproduserte ullgensere, og Fruene er «the place» for å møte Longyearbyens fargerike lokalbefolkning.

Blåtimen – i februar og oktober

Longyearbyen ser ut som en teaterkulisse, med snødekte fjell i vakker kontrast mot mørkblå vinterhimmel i denne tida. Dette er en av de mest spesielle periodene i året og et must for fotointeresserte!

Solfesten – i mars

Det er fest i en hel uke når sola vender tilbake til Longyearbyen etter å ha vært borte i 4 lange måneder. Det skjer noe med oss som bor på 78 grader nord denne første uken i mars, og feststemningen våkner til live i det vi ser sola dukke opp igjen over fjellene. Sjekk ut det innholdsrike programmet med utendørs- og innendørs moro.

Lange vakre solnedganger - i april og august

Rett før midnattssola setter inn, og rett før den forlater oss igjen, får vi årets vakreste solnedganger. Midnattssol-perioden varer fra slutten av april til slutten av august, og må oppleves.

Overnatting i en villmarkshytte utenfor allfarvei – fra februar til oktober

Hva er vel mer eksotisk enn å sove på en hytte i den arktiske villmarken, tett på dyreliv, fjell og bre? Denne typen overnatting er forbeholdt de som er villige til å ta steget ut i naturen og inn i en enklere livsstil som kan by på en særskilt luksus. Nemlig stillhet.

Toppturer på ski - fra mars til juni

Svalbard er en helt unik skidestinasjon, og byr på spennende toppturmuligheter. Med enorme fjellområder og totalmangel på skog så finns det flust av muligheter for at du kan få satt sesongens første spor i åpne fjellsider uten å måtte bekymre deg for en plutselig «treklem» i nedkjøringa.

Svalbard Skimaraton - i mai

Verdens nordligste turrenn arrangeres hvert år den siste helgen i april. En stor folkefest hvor hele Longyearbyen er involvert, og definitivt vårens vakreste eventyr.

Kajakkeventyr i polarsommeren - fra juni til september

Du kommer ikke tettere på naturen enn i en kajakk på Svalbard. Hvis du virkelig vil kjenne på frihetsfølelsen og stillheten booker du en kajakktur foran en krystallblå brefront. 

Smak Svalbard - i oktober

Et mat- og drikkebonanza i verdens nordligste by. Kulinariske opplevelser står i kø disse dagene i tidlig oktober. På dagtid kan en fottur, et galleribesøk eller en hundesledetur i blåtimen kanskje være en god appetittvekker?

Dagsnordlyset - fra november til januar

Skjørt og med en beroligende effekt. Svalbard er det eneste bebodde stedet i verden man kan oppleve nordlyset også på dagtid. Men lyset kan bare oppleves i månedene november til januar, da det er helt mørkt døgnet rundt. En fottur under nordlyset er en helt spesiell opplevelse.

Hundesledetur i polarnatta – fra november til januar

Kanskje definisjonen på arktisk magi. Bak vaggende hunderomper gjennom brede dalfører vil du føle deg vel. Å komme hjem fra ferie og fortelle at du har kjørt ditt eget hundespann er kult, for her må du nemlig gjøre jobben selv. Hente hundene, sele på og ikke minst kjøre spannet selv – trygt ledet av en erfaren svalbardguide i eget spann litt lengre frem i løypa.

Jul og nyttår i Longyearbyen

Aktiviteter i vinternatten, tax free-priser på julegavene, to av norges beste restauranter, fest og moro på byens puber og barer, og den ultimate julestemningen venter deg på 78 grader nord. I Longyearbyen er det dessuten kort vei til julenissen på Nordpolen, og barna kan putte ønskebrev i en liten rød postkasse.

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av