Arktisk Legende - 3-dagers overnattingstur med hundespann - Basecamp Explorer Spitsbergen

TypeHundekjøring

9171, Longyearbyen

Tlf: +47 79 02 46 00

En guide sett bakfra med våpen på ryggen som kjører et hundespann.
 • En guide sett bakfra med våpen på ryggen som kjører et hundespann.
 • Et hundespann som springer gjennom snøen.
 • Personer som koser med sledehunder i en hundegård
 • En guide og en gjest som kjører en hundeslede foran et fjellandskap
 • En person som kjører hundeslede inn i et snødekt vinterlandskap.
 • En guide som kjører en hundeslede med en gjest sittende på den. I bakgrunnen følger to hundesleder etter.
 • Hundespann som kjører på en linje langs et spor i snøen
 • Et hundespann sett på avstand med sledehunder fra et annet hundespann i forgrunnen

Book Tickets Online

Tilgjengelig

Sesong (9 Feb 2022 - 11 Feb 2022)
DagTider
Onsdag10:00

Om

Dag 1
Guiden møter deg i hotellresepsjonen klokka 10.00, og sammen kjører dere til Fangststasjonen. Hundegården ligger i Bolterdalen, rundt 10 km utenfor Longyearbyen. Her møtes du av 100 ivrige huskyer, og her finner du også dine nye firbente turvenner. Følg godt med på guidens introduksjon til hundekjøring, og du vil være godt rustet til eventyret dere skal gi dere ut på. Vi forbereder hundespannene, pakker slede og utstyr, før vi seler på hundene og setter av gårde innover det åpne, hvite landskapet i Adventdalen.

Vi ankommer ekspedisjonshytta på ettermiddagen, og i løpet av turen stopper vi for å nyte en varm ekspedisjonslunsj. Vi tilbringer to netter på hytta. Her kan du nyte tilværelsen uten strøm, innlagt vann og mobildekning. Hele gruppen bidrar til å klargjøre leirplass til hundene som med sin tykke pels trives best utendørs, mens en komfortabel seng venter oss eventyrere inne på hytta. Middagen er det sosiale høydepunktet på kvelden. Nyt varmen fra ovnen, fargene i kveldslyset du ser gjennom vinduet og den døsige følelse etter en lang dag på den frosne og snødekte tundraen.

Dag 2
Daglige rutiner på en overnattingstur med hundespann innebærer hundestell før frokost. Ingenting er som å bli møtt av glade huskyer på morgenen, mens vi starter dagen i det vakre lyset og kjenner kulda bite litt ekstra i kinnene, før vi trekker oss tilbake inn i hytta og nyter en varm kopp kaffe før vi gjør oss klare til tur. Vi benytter dagen til å utforske området på hundeslede. Vi ferdes gjennom et variert landskap, og i noen tilfeller må du hjelpe huskyene med å dytte hundesleden opp bakker og gjennom dyp snø. En ekspedisjonslunsj nytes utendørs som ekte Svalbardianere, og vi returnerer til hytta på ettermiddagen.

Dag 3
Den siste ekspedisjonsdagen er her. Vi pakker sleder og rydder oss ut av hytta før vi setter kursen sørover, tilbake til hundegården og Fangststasjonen. På ettermiddagen er huskyene vel tilbake i husene sine, og du har tid til et siste farvel før vi drar tilbake til Longyearbyen.

Inntrykkene du opplever i dette urørte og praktfulle landskapet er vanskelige å beskrive. Hundekjøring på Svalbard gir uforglemmelige opplevelser som stikker dypt inn i hjerterota. Etter tre dager fylt med opplevelser, nye venner og kunnskap, er du herved del av en eksklusiv gruppe arktiske eventyrere.

Hva er inkludert?
- 3-dagers hundesledetur med arktisk naturguide
 -Overnatting i ekspedisjonshytte, delt rom
- Måltider i henhold til programmet
- Ytterklær: Du utstyres med en varm termodress, vinter støvler, balaclava, lue, varme votter og skibriller
- Utstyr: Hundekjøringsutstyr, termos, kopp og bestikk, sovepose

Tilleggskostnader: Personlig forbruk og utstyr samt personlig reiseforsikring. Flyplasstransport og overnatting i Longyearbyen.

Mer enn en reise: Som en del av Basecamp Explorer Spitsbergens innsats for å være klimanøytral, legger vi til en ekstra CO2- og miljøinvestering på NOK 250 per gjest. Dette er donert i sin helhet for å gjøre gode prosjekter som bidrar til en bærekraftig fremtid på våre destinasjoner.

Ekspedisjonsbekledning på Svalbard
Ullundertøy innerst mot kroppen
Varm ull eller fleecebukser og genser på toppen
To sett med ullsokker (tynne og tykke ullsokker)
Vind- og vanntette bukser og jakke. Vi anbefaler romslige klær fordi luft er den beste isolasjonen.
Ullvotter med vind- og vanntette ytterlag
Et par arbeidshansker som er gode å bruke når du skal håndtere hundene
Varm og vindtett lue
To varme buff’er av naturmateriale
Toalettartikler
Solbriller min. kategori 3
Skibriller hvis du foretrekker å bruke dine egen
Kontaktlinser (for de som bruker briller)
Solkreme faktor 50 (ikke vannbasert)
Kikkert
Kamera og ekstra batteri/ strømbank for lading
Vanntett pakkposer for personlig utstyr (40-60 ltr)

Pakk alt det personlige utstyret i et par små vanntette poser i stedet for en stor, dette er på grunn av sledens smale størrelse. Merk at du også må ta med noe av fellesutstyret på din slede og plassen er begrenset.

Resten av bagasjen som du har med til Svalbard kan oppbevares på Basecamp Hotel når du er på tur.

Merk
Den fysiske aktiviteten, hundekjøring, er hovedelementet i denne turen. Du trenger ikke forkunnskaper om hundehold, men egnet personlig utstyr, generelt god fysisk form, pågangsmot og eventyrlyst. Deler av turen kan være krevende på grunn av vær, vind og lave temperaturer, samt tung snø eller is. Andre faktorer som kan utfordre deg, er lengden og varigheten av turen, samt en bratt stigning eller når du må hjelpe hundene opp ved å skyve sleden i dyp snø.

Det er ikke et krav om tidligere erfaring med telting på vinterstid, men det er forventet at du aktivt bidrar til å utføre de oppgavene som kreves på en slik tur og at du er lærevillig. På ekspedisjon er det samarbeid mellom deltakere og guide. Du tar selv vare på dine egne hunder og hjelper andre ved behov. Relevante oppgaver er mellom annet påseling av hundene, foring og omsorg, samling og smelting av snø til drikkevann, sette opp og ta ned teltcampen hver dag, samt tilberede måltider. Alle oppgavene utføres i samarbeid med gruppen og veiledning fra guiden.

Hundesledeturer er ikke egnet for personer som lider av ryggsmerter eller gravide kvinner, og Basecamp Eksplorer kan dessverre ikke ta ansvar helseproblemer som oppstår på grunn av forsømmelse av dette rådet.

Aldersgrensen for deltakelse på denne turen er 16 år.

Værforholdene på Svalbard endrer seg raskt. Vi kan møte sterk vind, snøstorm eller tykk tåke, bresprekker og mangel på snø eller is. Dette betyr at vi i noen tilfeller må gjøre endringer i den planlagte ruten, og dette kan føre til at vi ikke kommer til den planlagte destinasjonen. Det kan også bety at vi må bruke en annen transportmåte eller innkvartering enn det som ble beskrevet i programmet. Vi vil alltid gjøre vårt ytterste for å gi deg en minnerik opplevelse i Arktis, men vi må være oppmerksomme destinasjonens egenskaper.

For booking, vennligst send en epost til: spitsbergen@basecampexplorer.com.
Finner du ikke datoer som passer, eller har du andre ønsker for deres tur? Kontakt oss også på mail for alternative datoer og skeddersydde opplevelser.

Fasiliteter

Gradering

 • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form

Fasiliteter

Symboler

 • Ekspedisjon
 • Hundekjøring
 • Miljømerket bedrift
 • Overnatting seng

Veiledende priser

BillettypeBillettavgift
VoksenNOK 17 240,00 pr. person

Med forbehold om prisendringer.

Fasiliteter

Aldersgrense

 • 16 år

Gradering

 • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form

Sesong

 • Solvinter

Symboler

 • Ekspedisjon
 • Hundekjøring
 • Miljømerket bedrift
 • Overnatting seng

Varighet

 • 3 dager
 • flere dager

Utmerkelser

 • SM Miljøfyrtårn

TripAdvisor

TripAdvisor

Trip Advisor vurdering:

4.5 of 5 starter
  • ypperlig
   50
  • svært bra
   8
  • gjennomsnitt
   0
  • dårlig
   3
  • forferdelig
   5

  Nye vurderinger:

   Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

   Ikke gå glipp av

   Ikke gå glipp av

   Ikke gå glipp av

   Ikke gå glipp av

   Ikke gå glipp av