For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

I Nansens fotspor - Hundekjøring under Arktisk Himmel (2-dagers overnattingstur) - Basecamp Spitsbergen

TypeHundekjøring

9171, Longyearbyen

Tlf: +47 79 02 46 00

Sjekk tilgjengelighet forI Nansens fotspor - Hundekjøring under Arktisk Himmel (2-dagers overnattingstur) - Basecamp Spitsbergen (Åpnes i et nytt vindu)

En glad gjest som kjører hundeslede opp en bakke
 • En glad gjest som kjører hundeslede opp en bakke
 • Huskyer som er selet opp og klar til tur utenfor hundegården
 • En glad gjest på sleden sin
 • En gjest som seler på en husky
 • En husky som nyter sola på hyttetrappa

Book Tickets Online

Tilgjengelig

Sesong (28 Feb 2021 - 11 Mar 2021)
DagTider
Torsdag - Søndag10:00

Om

Dag 1
Eventyret starter kl 10 når guiden møter deg i hotellets resepsjon. Derfra kjører vi ut til Fangststasjonen i Bolterdalen, 10 km utenfor Longyearbyen. Ved Fangststasjonen ønskes du velkommen av rundt 100 energiske huskyer. Guiden gir en nøye innføring i arbeidsoppgavene før hver deltaker får tildelt sitt eget hundespann. Du lærer både hvordan du skal håndtere hundene og kjøre sleden. Når turforberedelsene er unnagjort og sleden er pakket setter vi kursen mot det hvite, åpne Svalbardlandskapet. Ruten går innover Adventdalen med en utvalgt ekspedisjonshytte som mål.

I løpet av dagen finner vi et egnet sted å nyte en varm ekspedisjonlunsj. Ankomst på hytta er først utpå ettermiddagen. Innledningsvis lager vi nattleir for hundene og sørger for deres ve og vel. Våre firbeinte venner trives best med å sove ute, mens vi kan se frem til en komfortabel køye inne i den varme hytta. Vi tilbereder middag sammen og nyter et velfortjent måltid etter flere timer på tur.

Dag 2
Morgenrutinene på en hundesledeekspedisjon innebærer hundestell før frokost. Deretter nyter vi morgenkaffen, roen og utsikten vi våkner opp til. Hytta ryddes etter vårt besøk, sledene pakkes på nytt og det er duket for en ny dag med opplevelser i det snødekte landskapet. Ruten legges sørover mot hundegården som vi ankommer på ettermiddagen.

Landskapet på turen er variert og i noen tilfeller står du ovenfor en ørliten styrkeprøve når hundene behøver en dytt opp bakken, eller når snøen er ekstra dyp. Vel hjemme følger vi huskyene tilbake til husene sine og setter av litt tid til kos. Etter to dager fylt med nye inntrykk og uforglemmelige opplevelser, kjører vi tilbake til Longyearbyen. Her venter en varm dusj på hotellet.

Hva er inkludert?
- 2-dagers hundesledetur med arktisk naturguide
- Overnatting i ekspedisjonshytte, delt rom
- Måltider i henhold til programmet
- Ytterklær: Du utstyres med en varm termodress, vinter støvler, balaclava, lue, varme votter og skibriller
- Utstyr: Hundekjøringsutstyr, termos, kopp og bestikk, sovepose

Tilleggskostnader: Personlig forbruk og utstyr samt personlig reiseforsikring.
Flyplasstransport og overnatting i Longyearbyen.

Mer enn en reise: Som en del av Basecamp Explorer Spitsbergens innsats for å være klimanøytral, legger vi til en ekstra CO2- og miljøinvestering på NOK 250 per gjest. Dette er donert i sin helhet for å gjøre gode prosjekter som bidrar til en bærekraftig fremtid på våre destinasjoner.

Ekspedisjonsbekledning på Svalbard
Ullundertøy innerst mot kroppen
Varm ull eller fleecebukser og genser på toppen
To sett med ullsokker (tynne og tykke ullsokker)
Vind- og vanntette bukser og jakke. Vi anbefaler romslige klær fordi luft er den beste isolasjonen.
Ullvotter med vind- og vanntette ytterlag
Et par arbeidshansker som er gode å bruke når du skal håndtere hundene
Varm og vindtett lue
To varme buff’er av naturmateriale
Toalettartikler
Skibriller hvis du foretrekker å bruke dine egen
Kontaktlinser (for de som bruker briller)
Kikkert
Kamera og ekstra batteri/ strømbank for lading
Vanntett pakkposer for personlig utstyr (40-60 ltr)

Pakk alt det personlige utstyret i et par små vanntette poser i stedet for en stor, dette er på grunn av sledens smale størrelse. Merk at du også må ta med noe av fellesutstyret på din slede og plassen er begrenset.

Resten av bagasjen som du har med til Svalbard kan oppbevares på Basecamp Hotel når du er på tur.

Merk
Den fysiske aktiviteten, hundekjøring, er hovedelementet i denne turen. Du trenger ikke forkunnskaper om hundehold, men egnet personlig utstyr, generelt god fysisk form, pågangsmot og eventyrlyst. Deler av turen kan være krevende på grunn av vær, vind og lave temperaturer, samt tung snø eller is. Andre faktorer som kan utfordre deg, er lengden og varigheten av turen, samt en bratt stigning eller når du må hjelpe hundene opp ved å skyve sleden i dyp snø.

Det er ikke et krav om tidligere erfaring med telting på vinterstid, men det er forventet at du aktivt bidrar til å utføre de oppgavene som kreves på en slik tur og at du er lærevillig. På ekspedisjon er det samarbeid mellom deltakere og guide. Du tar selv vare på dine egne hunder og hjelper andre ved behov. Relevante oppgaver er mellom annet påseling av hundene, foring og omsorg, samling og smelting av snø til drikkevann, sette opp og ta ned teltcampen hver dag, samt tilberede måltider. Alle oppgavene utføres i samarbeid med gruppen og veiledning fra guiden.

Hundesledeturer er ikke egnet for personer som lider av ryggsmerter eller gravide kvinner, og Basecamp Eksplorer kan dessverre ikke ta ansvar helseproblemer som oppstår på grunn av forsømmelse av dette rådet.

Værforholdene på Svalbard endrer seg raskt. Vi kan møte sterk vind, snøstorm eller tykk tåke, bresprekker og mangel på snø eller is. Dette betyr at vi i noen tilfeller må gjøre endringer i den planlagte ruten, og dette kan føre til at vi ikke kommer til den planlagte destinasjonen. Det kan også bety at vi må bruke en annen transportmåte eller innkvartering enn det som ble beskrevet i programmet. Vi vil alltid gjøre vårt ytterste for å gi deg en minnerik opplevelse i Arktis, men vi må være oppmerksomme destinasjonens egenskaper.

Fasiliteter

Gradering

 • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form

Fasiliteter

Symboler

 • Ekspedisjon
 • Hundekjøring
 • Miljømerket bedrift
 • Overnatting seng

Veiledende priser

BillettypeBillettavgift
VoksenNOK 11 840,00 pr. person

Med forbehold om prisendringer.

Fasiliteter

Gradering

 • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form

Sesong

 • Nordlysvinter

Symboler

 • Ekspedisjon
 • Hundekjøring
 • Miljømerket bedrift
 • Overnatting seng

Varighet

 • 2 dager
 • flere dager

Sjekk tilgjengelighet forI Nansens fotspor - Hundekjøring under Arktisk Himmel (2-dagers overnattingstur) - Basecamp Spitsbergen (Åpnes i et nytt vindu)

TripAdvisor

TripAdvisor

Trip Advisor vurdering:

4.5 of 5 starter
 • Travelers Choice 2020
 • ypperlig
  44
 • svært bra
  8
 • gjennomsnitt
  0
 • dårlig
  3
 • forferdelig
  4

Nye vurderinger:

  Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

  Ikke gå glipp av

  Ikke gå glipp av

  Ikke gå glipp av

  Ikke gå glipp av

  Ikke gå glipp av