For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

I Nordenskiölds fotavtrykk- Basecamp Spitsbergen

TypeHundeslede

9171, Longyearbyen

Tlf: 79024600

Sjekk tilgjengelighet forI Nordenskiölds fotavtrykk- Basecamp Spitsbergen (Åpnes i et nytt vindu)

I Nordenskiölds fotavtrykk- Basecamp Spitsbergen

Book Tickets Online

Om

4 dager hundeslede ekspedisjon til Nordenskiöld Lodge.
Ekspedisjonen starter i Longyearbyen og fortsetter nordover mot Tempelfjorden og til vårt Nordpols camp. Vi tilbringer vår første natt i telt, før vi fortsetter videre inn i det arktiske landskapet til Nordenskiöldbreen og Nordenskiöld Lodge. De siste dagene tilbringer vi på hytta. Det innebærer hundesledeturer over bratte fjell, flotte isbreer og frosne fjorder. Man behøver ingen forhåndskunnskaper for å nyte disse aktiviteten. 

DAG 1: Guiden vår møter deg i resepsjonen på hotellet kl 10. Du vil få all nødvendig info før du pakker sakene dine og drar til fangststasjonen i Bolterdalen. Her møter du våre 90 huskier som er ivrige etter å sette avsted. Guiden lærer deg hvordan du skal spenne fast hundene til sleden og hvordan du skal kjøre dit eget hundespann. Alle får ansvar for sitt eget hundespann, under oppsyn av en guide. Du må sørge for å sele hundene, gi de mat og stelle med dem. Etter opplæringen er det på tide å kjøre ut i villmarken. På vei til Tempelfjorden kommer vi til å kjøre gjennom en rekke endeløse daler. Her, ved foten av det majestetiske Templetfjellet ligger North Pole Camp, hvor vi skal tilbringe natten. Etter en fartsfylt dag er det deilig å kunne innta nydelig middag og så sovne i en varme og gode senge seng.
Merk: Møt guiden dagen før.

DAG 2: Etter frokosten er det på tide å spenne hundene for og starte på dag to av ekspedisjonen. Igjen venter hundene ivrige på å ta deg med videre, inn i dette arktiske landet. Innen kvelden kommer, nærmer vi oss den fantastisk flotte Nordenskiöldbreen som ligger rett ved Nordenskiöld Lodge. Her ved breens morenemasser kan vi sikre hundespannene våre før natten kommer. Etter mating av hundene kan vi forberede et velfortjent måltid til oss selv. Nå skal det nytes - både middag og fantastisk utsikt mot isbreen!

DAG 3: Neste morgen merker du raskt at hundene begynner å hinte om å komme seg avgårde, så da setter vi avgårde igjen. Dersom isen å fjorden holder, vil vi ta en dagstur til Pyramiden - den forlatte Russiske gruvebyen. Vi tar en tur rundt i denne spøkelsesbyen, får oss en lunsj før vi vender tilbake til vår Lodge. Etter en lang dag med uteaktiviteter, er det deilig å kunne fyre opp saunaen og nyte en bedre middag. 

DAG 4: Vi tilbereder en smakfull ekspedisjonsfrokost til både hunder og folk. Så er det på tide å ta farvel med Nordenskiöld Lodge og ditt trofaste hundespann. Vi kan glede oss til en fin båttur tilbak til Longyearbyen og sivilisasjonen. Du kan forvente å være tilbake på Basecamp Fangstmannens hotell i løpet av ettermiddagen. Du skal ikke se bort i fra at du blir bitt av Svalbardbasillen i løpet av en slik tur. For de av dere som lengter etter mer, så kommer vi til å tilby en syv- eller ti-dagers hundesledeekspedisjon til neste år!

PRIS: NOK 24,990 per person

AVGANGER: 2-5.5 / 5-8.5 & 10-13.5.2017

MINIMUM & ALDERSGRENSE: 3 personer & 15 år

MERK: På våre flerdagersturer med hundespann trenger man å være i god fysisk form. Må man kunne hjelpe hundene med å dytte sleden opp bratte bakker. Som deltaker på en ekspedisjon vil man også måtte delta aktivt i foring og stell av hundene. 
Denne turen passer ikke for de med ryggproblemer. Gravide kan ikke delta på noen hundeturer i regi av Basecamp Spitsbergen. Dersom du ikke følger disse råd, eller opplyser om helsetilstander, kan ikke Basecamp stilles til ansvar.


Kombiner gjerne oppholdet ditt med overnatting på det unike «Fangstmannens hotell» Basecamp Hotel Longyearbyen

Veiledende priser

BillettypeBillettavgift
Pr.personNOK 24 990,- pr. person

NB: prisene er veiledende og kan endres fra dag til dag.

Fasiliteter

Aktiviteter

  • hundespannkjøring

Vintersport

  • ekspedisjon

Sesong

  • Solvinter
  • Vinter

Varighet

  • 4 dager
  • flere dager

Gradering

  • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form.
Visit Svalbard Sustainable Destination

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av