1. Den gylne Svalbardhøsten
 2. Surr skjerfet godt rundt halsen, putt hendene i lommene og pust inn den friske, kjølige Svalbardluften. Nå er høsten her for fullt!

 3. Solnedganger man ikke glemmer
 4. Mot slutten av august og utover i september går vi på Svalbard inn i perioden vi kaller «gyllen høst». Denne drøye måneden, som er vår korte men intense versjon av høst, byr på et landskap ikledd de vakreste høstfarger.

 5. Fuglene gjør seg klare for å trekke den lange veien sørover, tidlig snø drysser som melis over fjellene, og midnattssolen sier takk for seg. Landskapet endrer nå raskt karakter, og lokalbefolkningen er takknemlig for at kveldene endelig begynner å bli mørkere etter 4 måneder med «evig» sol.

 6. I denne perioden, hvor dagen er lys og natten mørk, byr Svalbard på flust av vakre opplevelser. 

 7. Omringet av høstens røde og oransje tundra får du kjøre ditt eget hundespann. Du kan velge mellom halv- og heldagsturer, og hundekjøringen foregår med vogn i nærområdene rundt Longyearbyen. Er du heldig har hundegården valpekull som gladelig tar imot kos etter tur.

 8. Se hvordan høsten forandrer landskapet på tett hold med en fottur! Svalbardhøsten fører med seg både myrull og sopp i tillegg til de vakre fargene i landskapet. Isbjørnfaren er reell hele året, så sørg for å gå sammen med en guide på en organisert fottur for å være trygg i felt. Guiden kan ivareta din sikkerhet på tur og har med seg det sikkerhetsutstyret som trengs på Svalbard.

 9. Naturen er kanskje det største trekkplasteret for å reise til Svalbard, men for all del – ikke glem den lille «metropolen» Longyearbyen som er rik på kultur og spennende mat og drikke!

 10. Longyearbyen Litteraturfestival i starten av september byr på forfattersamtaler og litterære godbiter. Mot slutten av Svalbardhøsten tidlig i oktober frister også Smak Svalbard festivalen med godbiter av den kulinariske typen.

 11. Høsten bringer med seg et helt spesielt fargespill i lyset på Svalbard, og ute på Isfjorden får fargespillet virkelig utfolde seg. Det gjør det enda mer magisk å bli med på en båttur!

 12. Svalbardhøsten på sjøen
 13. Enten det er en fisketur, hvalsafari eller isbresafari. Når forholdene er rette og lyset skinner er Isfjorden stedet man vil være!

 14. Men når sjøen blir rolig vil kanskje en kajakktur by på det næreste møtet med høstlyset som speiles i vannoverflaten.

Den gylne Svalbardhøsten

Høsten på Svalbard kan sies å være minisesongen mellom Polarsommeren og Nordlysvinteren. Denne tiden er ofte roligere enn hovedsesongen i Polarsommeren, noe både lokale og gjester på besøk kan sette pris på. I løpet av den korte måneden den gylne høsten varer er det ikke alltid at værforholdene ligger til rette for at det gylne lyset får vist seg i all sin prakt. Men man skal vite at når været først blir godt, da kan man få noen store og unike høstopplevelser!

Selv om det er en roligere sesong kan det hende at populære aktiviteter og overnattingssteder blir fullbooket. Det kan derfor være lurt å booke både overnatting og de aktivitetene man vil prioritere å få med seg i løpet av oppholdet i god tid før avreise!
For å finne aktiviteter og opplevelser som kan passe deg og dine kan du bruke vår aktivitetsplanlegger her.
Om du allerede er klar for å reise og oppleve Svalbardhøsten, sjekk vår bookingkalender for å se hvilke organiserte aktiviteter som er tilgjengelige her!

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn