Er du en happy camper?

Er du en happy camper?

Kom tettere på naturen!

Søk etter steder å bo

Type:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk etter steder å bo

Type:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Camping

Svalbardopplevelsen er forskjellig for forskjellige folk, men for mange består den gjerne av å komme tett på naturen. På guidede aktiviteter og turer ute i villmarken er det mange muligheter til dette, og for de som fortsatt vil være nær naturen selv etter å ha kommet tilbake fra tur frister kanskje ikke en hotellseng, men heller den enkle luksusen teltlivet byr på.
Samtidig med den koselige stemningen teltlivet og camping kan by på må man ikke glemme at det kreves ekstra hensyn og tiltak rundt sikkerhet når man skal telte på Svalbard. Spesielt må man huske på isbjørnsikkerheten som krever god kompetanse og trening for å kunne ivaretas på en god måte når man skal overnatte i telt. Det er også en rekke lover og regler man må hensynta med tanke på naturvern og kulturminner når man telter på Svalbard. Se Sysselmesteren på Svalbard sine nettsider for mer informasjon.

Heldigvis er det ikke mangel på guidede turer og aktiviteter hvor man kan overnatte i telt i villmarken sammen med en profesjonell og kompetent guide fra en lokal aktivitetsleverandør som kan sørge for så god sikkerhet som mulig i leir. I tillegg kan man også nyte teltlivet i LongyearbyenLongyearbyen Camping som gjennom åpningstiden sin i Polarsommeren har sikkerhetstiltak på plass for å ivareta isbjørnsikkerheten for gjester som bor der. I sesong har de et elektrisk gjerde rundt campingplassen, men utenfor sesong må gjester som ønsker å benytte campingplassen måtte sørge for eget sikkerhetsutstyr og være ansvarlig for egen sikkerhet.

Etter hvert som fuglelivet kommer tilbake til Svalbard våkner «oasen» ved Longyearbyen Camping til live med fuglesang igjen, og med en fantastisk utsikt ut over Isfjorden er det få plasser som er like idylliske i Longyearbyen å nyte midnattssolen fra.
Ta derfor gjerne turen til verdens nordligste campingplass, og nyt Polarsommeren for alt den er verdt!

Vi vil sterkt oppfordre alle som vurderer å telte på Svalbard til å gjøre seg godt kjent med informasjon fra Sysselmesteren på Svalbard om sikkerhet på Svalbard.

Antall resultater:

Antall resultater: 1

  1. Longyearbyen Camping

    Longyearbyen

    Det er ofte snakk om å sove fredfult under stjernehimmelen. Men har du noen gang lurt på hvordan det er å slumre under midnattsolen i stedet? Å sove i et telt, og lytte til fuglelivet mens reinsdyr og Polarrev rusler forbi er en unik opplevelse…

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av