For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies
Din sikkerhet på Svalbard

Din sikkerhet på Svalbard

Vi anbefaler deg å lese dette før din reise

Din sikkerhet på Svalbard

Svalbards natur er slående vakker, men samtidig skiftende og full av overraskelser. Været skifter fort og isbjørnfaren er så absolutt reell. En tur i det fri på 78 grader nord krever derfor langt mer av deg enn det gjerne gjør på fastlandet. Men tar man sine forholdsregler er det likevel liten risiko for alvorlige hendelser. Våre anbefalinger til deg som besøker oss og vil ut i villmarka kan du lese her:

1. Dra på en organisert tur!
 

På en organisert tur via en av de mange turoperatørene i Longyearbyen, er du så trygg som det går an å bli. Guidene er velkvalifiserte og har den erfaringen som skal til for å vurdere værforhold, snøskredfare, isforhold, isbjørntrussel og andre risikomomenter. Videre har de alltid med utstyr for selv de mest krevende situasjoner som skal kunne oppstå; satellitt-telefon og nødpeilesender (mobildekning er tilnærmet ikke-eksisterende utenfor byen), skred-, rednings- og førstehjelpsutstyr, telt, varmekilder, mat og drikke, etc.

Alle organiserte turer finner du her - booke gjør du også enkelt fra denne siden.

2. Ønsker du likevel å reise ut i naturen på egen hånd; tenk sikkerhet og tenk miljø - her er noen råd på veien:
 

 • Ha god bekledning og nødvendig utstyr tilpasset turen

 • Si fra til noen hvor du skal og når du er tilbake

 • Sjekk alltid værmeldingen - og husk at det er store lokale variasjoner og at det skifter svært fort i Arktis.

 • Skal du utenfor Longyearbyen og mobildekning, lei iridium telefon og nødpeilesender hos IGP, Longyear 78 eller Svalbard Snøscooter Utleie.

 • Husk og alltid ha med deg skremmemidler og våpen for beskyttelse mot isbjørn.

Alle tilreisende bør sette seg inn i lovverket vedrørende ferdsel, dyreliv / natur og kulturminner på Svalbard. Dette fåes hos Sysselmannen og i Turistinformasjonen, enten på stedet eller på nett. Svalbardvettreglene gir deg en kortfattet oversikt over hva du må tenke over når du ferdes ute.

Spør erfarne folk til råds; i Turistinformasjonen, hos Sysselmannen og hos de du leier utstyr finnes mye nyttig kompetanse.

Sysselmannen på Svalbard har på sine nettsider mye god informasjon om sikker og naturvennlig ferdsel, som det er lurt å sette seg inn i.

Longyearbyen sykehus
 

Longyearbyen sykehus er et offentlig sykehus. Siden EØS-regler ikke gjelder på Svalbard gjelder ikke det Europeiske helsetrygdkortet. Innleggelser er kostbare og må dekkes av pasienten selv (gjelder ikke borgere av de Nordiske landene og de som er dekket av norsk folketrygd). Alle må betale egenandeler ved konsultasjoner på sykehuset. Dette gjelder også borgere av de nordiske landene.

 1. Svalbardvettreglene
  Vi anbefaler deg å lese disse viktige retningslinjene før din reise til Svalbard
 2. Bærekraftig reisemål
  Longyearbyen er av Norges bærekraftige reisemål
 3. Isbjørnen, kongen av Arktis
  Isbjørnen er et av verdens største rovdyr. I Svalbard-området finnes rundt 3000 dyr, flere enn det finnes mennesker
Visit Svalbard Sustainable Destination

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av