Din sikkerhet på Svalbard

Din sikkerhet på Svalbard

Vi anbefaler deg å lese dette før din reise

Din sikkerhet på Svalbard

Svalbards natur er slående vakker, men samtidig skiftende og full av overraskelser.

Været skifter fort og isbjørnfaren er så absolutt reell. En tur i det fri på 78 grader nord krever derfor langt mer av deg enn det gjerne gjør på fastlandet. Men tar man sine forholdsregler er det likevel liten risiko for alvorlige hendelser. Våre anbefalinger til deg som besøker oss og vil ut i villmarka kan du lese her:

Dra på en organisert tur!

På en organisert tur via en av de mange turoperatørene i Longyearbyen, er du så trygg som det går an å bli. Guidene er velkvalifiserte og har den erfaringen som skal til for å vurdere værforhold, snøskredfare, isforhold, isbjørntrussel og andre risikomomenter. Videre har de alltid med utstyr for selv de mest krevende situasjoner som skal kunne oppstå; satellitt-telefon og nødpeilesender (mobildekning er tilnærmet ikke-eksisterende utenfor byen), skred-, rednings- og førstehjelpsutstyr, telt, varmekilder, mat og drikke, etc.

Alle organiserte turer finner du her - booke gjør du også enkelt fra denne siden.
Det kan også være mulig å booke en privat guide gjennom en av de lokale turoperatørene på Svalbard. Ta direkte kontakt med den enkelte turoperatøren for å sjekke tilgjengeligheten på private guider.

Sysselmesteren på Svalbard har på sine nettsider mye god informasjon om sikker og naturvennlig ferdsel, som det er lurt å sette seg inn i.

Om du er en gjest ombord et ekspedisjonscruise til Svalbard kan det være en god ide å sette seg inn i AECO sine retningslinjer for besøkende som reiser med ekspedisjonscruise her.

Longyearbyen sykehus

Longyearbyen sykehus er et offentlig sykehus. Siden EØS-regler ikke gjelder på Svalbard gjelder ikke det Europeiske helsetrygdkortet. Innleggelser er kostbare og må dekkes av pasienten selv (gjelder ikke borgere av de Nordiske landene og de som er dekket av norsk folketrygd). Alle må betale egenandeler ved konsultasjoner på sykehuset. Dette gjelder også borgere av de nordiske landene.

Ikke gå utenfor bygrensene i Longyearbyen uten følge med guide

Ha det i minnet at du ikke bør gå utenfor grensene til bosetningene på Svalbard uten følge med en profesjonell guide fra en lokal aktivitetsleverandør (som vil kunne ivareta sikkerheten din), i tilfelle du møter på isbjørn. I Longyearbyen behøver du ikke isbjørnbeskyttelse så lenge du holder deg innenfor sonen markert med rødt på kartet under denne teksten. Om du ønsker en fysisk kopi av dette kartet når du besøker Svalbard kan du hente det gratis i turistinformasjonen i sentrum av Longyearbyen som er markert med den røde boksen under her.

  1. Svalbardvettreglene
    Vi anbefaler deg å lese disse viktige retningslinjene før din reise til Svalbard
  2. Bærekraftig reisemål
    Longyearbyen er et av Norges bærekraftige reisemål
  3. Isbjørnen, kongen av Arktis
    Isbjørnen er et av verdens største rovdyr. I Svalbard-området finnes rundt 3000 dyr, flere enn det finnes mennesker
Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av