Personer i en mørk gruve som har på seg gule gruvehjelmer

Gruvebesøk

Opplev Svalbards industrihistorie

Søk etter ting å gjøre

Type:
Navn / nøkkelord:
Facilities
Varighet

Gruvebesøk

Når man ferdes de stedene hvor folk bor og har bodd her på Svalbard skal det godt gjøres å ikke legge merke til sporene etter gruvedrift. Jakten på «det sorte gullet», kullet i Svalbard sine fjell, gjorde at man etter hvert bygde opp gruvesamfunn på Svalbard og at man etter hvert fikk fastboende mennesker på Svalbard i nyere tid.
Kulturminner som taubanebukkene innimellom bygningene i Longyearbyen, den gamle jernbanen mellom Grumant og Coles Bay, og mange flere syn er stadige påminnelser om gruveindustrien på Svalbard og øygruppens industrihistorie.

«If there is one man to whom I do feel myself inferior, it is a coal-miner.» skrev George Orwell i sin bok The road to Wigan Pier i beundring av kullgruvearbeidere og den tøffe arbeidshverdagen deres.
For folk flest kan det være vanskelig å se for seg hvordan en arbeidsdag må ha vært for en gruvearbeider før i tida, og ikke minst hvordan den er den dag i dag. Men her på Svalbard kan du få et innblikk i nettopp dette ved å bli med på et gruvebesøk sammen med en lokal guide.

I Longyearbyen kan du bli med på et guidet gruvebesøk i Gruve 3 hvor maskiner og utstyr fortsatt ligger igjen fra når driften ble innstilt i 1996. Denne gruven befinner seg rett utenfor byen og er en såkalt «lavdriftsgruve» hvor arbeidshøyden i gruva var lav og gammeldagse metoder ble brukt for å hente ut kullet.

Ta turen inn i berget, opplev den unike atmosfæren i det du lyser deg gjennom gruvegangene, og kjenn på Svalbard sin industrihistorie på nært hold!

Avgrens søket

Spesifiser søket ditt nærmere

Fasiliteter
Utmerkelser

Antall resultater:

Antall resultater: 1

 1. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 161 vurderinger161 vurderinger

  Besøk i Gruve 3 - Gruve 3 AS

  Longyearbyen

  Bli med på en historisk reise inn i Gruve 3 og Longyearbyens kullgruveindustri.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 2 - Passer for de fleste

  Fasiliteter

  Symboler

  • Gruvebesøk

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 161 vurderinger161 vurderinger
Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av