For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies
Besøk Barentsburg og Pyramiden

Besøk Barentsburg og Pyramiden

Dra på tur til Lille-Russland på Svalbard

Hvordan reise til Barentsburg og Pyramiden

Man kan besøke gruvesamfunnet Barentsburg og det spøkelsesbyen Pyramiden ved å bli med på dagsturer med båt om sommeren eller snøscooter om vinteren. Turen inkluderer omvisning i byene og mulighet til å komme inn i noen av byggene. Begge steder kan man bo og spise på hotell.

Grumant, et annet nedlagt russiske gruvesamfunn, kan sees fra sjøen om bord i båt på sommerstid. Dette inngår ofte i en dagstur til Barentsburg eller et besøk ved nærliggende fuglefjell. 

Om vinteren (fra februar til omtrent 17. mai) tilbyr Svalbard Booking, Hurtigruten Svalbard AS, Grumant Arctic Travel Company (Trust Arcticugol), Better Moments og Spitzbergen Adventures snøscooterturer til Barentsburg og Pyramiden. 

Om sommeren kan du reise til Pyramiden og Barentsburg med båt. Henningsen Transport & Guiding, Polar Charter og Arctic Explorer tilbyr dagsturer med båter som tar mellom 70-140 passasjerer. Disse selskapene kan også hjelpe deg med å booke en enveisbillett til enten Barentsburg eller Pyramiden hvis du ønsker å overnatte/bruke flere dager på destinasjonene. Svalbard Booking tilbyr også turer med RIB-båt (ca. 12 passasjerer) til Pyramiden. 

Dersom isforholdene tillater det kan både Barentsburg og Pyramiden nås med båt helt fra mars og utover vinteren/våren, men vær oppmerksom på at isen kan sette stopper for å gå i land, særlig i Pyramiden. Alternativt blir det en flott cruising langs iskanten med gode muligheter til å se dyreliv, byen, og evt Nordenskiöldbreen fra distanse. 

Dersom du ønsker å dra på tur på egenhånd må du selv sørge for våpen og nødvendig utstyr for isbjørnsbeskyttelse. 

Du kan også bli med på en guidet tur med turoperatører som tilbyr overnattingsturer:
Spitzbergen Adventures – tel. (+47) 480 61 091 / info@spitzbergen-adventure.com / www.spitzbergen-adventures.com 
Grumant Arctic Travel Company – tel. (+47) 790 276 19/(+47) 741 301 28 (24 hours)/ tourism@arcticugol.ru / www.goarctica.com

Svalbard Wildlife Expeditions (www.wildlife.no) og Better Moments AS (www.bettermoments.no) arrangerer fotturer i nærområdene til Pyramiden, ofte inkluderes et besøk i bosetningen. 

Har du spørsmål om hotellene i Barentsburg eller Pyramiden kan du kontakte Grumant Arctic Travel Company

Du kan booke alle dagsturer (vinter og sommer) via våre nettsider.

Visit Svalbard Sustainable Destination

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av