Reiser til Barentsburg og Pyramiden

Reiser til Barentsburg og Pyramiden

Med båt og snøscooter

Hvordan reise til Barentsburg og Pyramiden

Man kan besøke gruvesamfunnet Barentsburg og spøkelsesbyen Pyramiden ved å bli med på dagsturer med båt om sommeren eller snøscooter om vinteren. Turen inkluderer ofte omvisning i byene og mulighet til å komme inn i noen av byggene. Begge steder kan man bo og spise på hotell.

Grumant, et annet nedlagt russiske gruvesamfunn, kan sees fra sjøen om bord i båt på sommerstid. Dette inngår ofte i en dagstur til Barentsburg eller et besøk ved det nærliggende fuglefjellet. 

Bli med på snøscootertur

 

Om vinteren (fra februar til omtrent 17. mai) er snøscooter den eneste måten å komme seg til Barentsburg og Pyramiden på. Vi anbefaler at du drar på en organisert tur med en av våre lokale turoperatører. Ønsker du å bli med på en tur til Pyramiden, anbefaler vi at du har tidligere erfaring med snøscooterkjøring.

Dra på båttur til Barentsburg og Pyramiden om sommeren


Om sommeren kan du reise til Pyramiden og Barentsburg med båt. Flere av våre turoperatører tilbyr dagstur med båt som tar mellom 12-140 passasjerer. Du kan også få hjelp til å booke deg en enveisbillett til enten Barentsburg eller Pyramiden hvis du ønsker å overnatte eller bruke flere dager på destinasjonene.

Dersom isforholdene tillater det kan både Barentsburg og Pyramiden nås med båt helt fra mars og utover vinteren/våren, men vær oppmerksom på at isen kan sette stopper for å gå i land, særlig i Pyramiden. Alternativt blir det en flott cruising langs iskanten med gode muligheter til å se dyreliv, byen, og evt. Nordenskiöldbreen fra distanse. 

Dersom du ønsker å dra på tur på egenhånd må du selv sørge for våpen og nødvendig utstyr for isbjørnsbeskyttelse. Har du spørsmål om hotellene i Barentsburg eller Pyramiden kan du kontakte Grumant Arctic Travel Company. 

Viktig info for turoperatører, fastboende, og besøkende på Svalbard:
Vi har hatt tilfeller av at folk går inn og bryter seg inn i husene i Pyramiden, samt noen av hyttene i og rundt Barentsburg, Pyramiden, og Coles Bay. Vennligst respekter privat eiendom - ikke gå inn i hytter og hus som ikke er åpne for offentligheten. Slike tilfeller vil bli rapportert til Sysselmannen på Svalbard.

For en fullstendig liste- og bestilling av tur til Barentsburg og Pyramiden, se under:

  1. Barentsburg
    60 km unna Longyearbyen finner du Barentsburg, et gruvesamfunn som ligger langs den vakre Grønfjorden
  2. Pyramiden – one of the world’s most fascinating ghost towns, according to National Geographic
    Et levende museum og tidligere gruvesamfunn som ofte blir kalt en "spøkelsesby"
  3. Aktivitetsleverandører
    Disse tilbyr aktiviteter på Svalbard
Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av