For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies
Svalbard er mer enn vakker natur

Svalbard er mer enn vakker natur

Sjekk ut våre mange attraksjoner

Søk etter ting å gjøre

Type:
Navn / nøkkelord:
Facilities
Varighet

Attraksjoner

I Longyearbyen er full av spennende attraksjoner å besøke. Det finnes både museer, gallerier, bryggeri, kirke og kulturminner rundt om i byen som er rike på historie. 

På Galleri Svalbard finnes Svalbardsamlingen bestående av originale kart, sedler og bøker fra og om Svalbard, et billedspill om Svalbard samt utstilling av Kåre Tveter og Olaf Storø. Flere ganger i året er det også midlertidige salgsutstillinger.

Svalbard Kirke er døgnåpen for publikum hver dag og har gudstjeneste hver søndag. Hver tirsdag kveld er peisestuen åpen med salg av kaffe og vafler. Da har man mulighet til å bli bedre kjent med Longyearbyen og dens innbyggere. Når været tillater det, legges også gudstjenestene til andre steder på Svalbard, som f.eks. i Svea.

Svalbard Museum kan by på en variert utstilling av flora, fauna, gruvedriften, fangsthistorie, polarekspedisjoner, forskning og turisme m.m. Museet vant Europarådets Museumspris i 2008 i konkurranse med 59 andre museer i Europa. I tillegg har det byens største utvalg i bøker om natur og kultur i polarområdene. I Svalbard Museum finnes også Kunsthall Svalbard som er en del av Nordnorsk Kunstmuseum.

North Pole Expedition Museum (tidligere Spitsbergen Airship Museum), anbefaler vi også å besøke. Hensikten bak å bygge dette flotte museet var å vise hvilken viktig rolle luftballongferdene har hatt for arktisk historie.

Man kan også besøke WildPhoto Gallery der fotografene Ole Jørgen Liodden og Roy Mangersnes viser frem 30 av deres beste bilder fra Svalbard. Galleriet har varierende åpningstider og dersom du vil være sikker på at de har åpent kan du sende dem en epost på forhånd.

I finnes kulturminner taubanen hvor kullet ble fraktet i vogner, og Taubanesentralen på Skjæringa. Taubanebukkene står igjen som vakre kulturminner i Longyearbyen, og vitner om den gang byen hadde full gruvedrift. Kullet ble transportert i kibber på taubanen via Taubanesentralen på Skjæringa, til renseverket i havneområdet. Herfra ble det lastet i båter fra kullkaia.

Avgrens søket

Spesifiser søket ditt nærmere

Fasiliteter

Antall resultater:

Antall resultater: 2

  1. Barentsburg

    Besøk Read Bear & Bryggeri i Barentsburg og prøv lokalt brygget øl og god russisk mat i hyggelige omgivelser!

  2. Longyearbyen

    Bryggeribesøk & ølsmaking

    På denne visningen får du høre om hvordan Svalbard Bryggeri ble en realitet og hvordan tidligere gruvearbeider og flyger Robert Johansen fikk ideen til et eget bryggeri på Svalbard. Du får sett bryggeriet, kunnskap om...

Visit Svalbard Sustainable Destination

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av