For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies
Longyearbyen

Longyearbyen

En av Norges bærekraftige reisemål

Bærekraftig reisemål

Longyearbyen mottok våren 2016 «merket for Bærekraftig reisemål» av Innovasjon Norge, og dette er vi stolte av!

Stadig flere turister etterspør og velger reisemål som viser ansvar og møter bærekraftutfordringene offensivt. Å satse på bærekraft er å satse på fremtiden. Med bærekraftig reiseliv arbeider man for å ta vare på natur, kultur og miljø, styrke de sosiale verdiene og være økonomisk levedyktig.  

Longyearbyen som reisemål ønsker å være i forkant. Ved å oppnå status som «Bærekraftig reisemål» er det nå arbeidet starter for alvor. Reiselivet på Svalbard skal fortsette å jobbe sammen om å redusere miljøpåvirkningen i tiden fremover. Sårbarheten i naturen, den skjøre balansen mellom bruk og vern, og ikke minst opplevelsen av det autentiske som gjestene kommer for å oppleve, fordrer at vi opptrår forsvarlig i utøvelsen av all vår virksomhet her oppe.

«Merket for bærekraftig reisemål» betyr ikke at vi er ferdige med bærekraftarbeidet i Longyearbyen og på Svalbard. Dette er en evigvarende prosess, der vi steg for steg skal bli bedre i måten vi driver turismen på i Høy-Arktis.

Utviklingen av et bærekraftig reisemål skaper en plattform for samarbeid og engasjement lokalt i samfunnet, blant bedrifter, innbyggere og gjester. Denne økende interessen for naturvern skaper høye krav for bedrifter innen reiselivet. Aktivitetene som tilbys må være miljøvennlige for å sikre at miljøet og kulturen på Svalbard blir ivaretatt, ikke bare ute i villmarken, men også i Longyearbyen. Siden 2016 er Svalbard og Longyearbyen en av "Top 100 Globale bærekarftige reisemål".

Velkommen til Longyearbyen - et bærekraftig reisemål


Visit Svalbard arbeider aktivt for å bedrifter skal gjennomgå en miljøsertifiseringsprosess som er en viktig del av vår bærekraftpolicy. Visit Svalbard er selv miljøsertifisert, og det er også flere av våre medlemsbedrifter. Disse finner du informasjon om under. 

#bærekraftiglongyearbyen


Se film om Longyearbyen som bærekraftig destinasjon her:

Se film fra Innovasjon Norge om bærekraftig reiseliv her:

Svalbard

Inspirasjon

 1. Miljøsertifiserte bedrifter på Svalbard
  Se oversikten og les mer om bedriftene her!
 2. Opplev Svalbard og Longyearbyen med god samvittighet!
  Her ønsker vi å gi informasjon om hvordan du kan oppleve øygruppen vår – med god samvittighet.
 3. Svalbardvettreglene
  Vi anbefaler deg å lese disse viktige retningslinjene før din reise til Svalbard
 4. Din sikkerhet på Svalbard
  Viktig informasjon om sikkerhet på Svalbard
 5. Longyearbyen Community Guidelines
  Tips og triks for deg som besøkende i Longyearbyen!
 6. Om Svalbard
  Svalbard er en norsk arktisk øygruppe med uendelige områder uberørt og rå villmark. Her bor det flere isbjørner enn mennesker. Les om øygruppen her.
Visit Svalbard Sustainable Destination Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av