For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies
Miljøsertifiserte bedrifter

Miljøsertifiserte bedrifter

På Svalbard

Miljøsertifiserte bedrifter på Svalbard

Over hele verden favner ansvarlige reisende om konseptet «bærekraftig turisme» mer enn noensinne. Her i Longyearbyen er flere av våre lokale reiselivsbedrifter sertifiserte som bedrifter med en spesiell dedikasjon til å ta vare på miljøet og å minske miljøfotavtrykket sitt.

Hvis bærekraft er en viktig sak for deg når du skal besøke Svalbard så kan du puste lettet ut med den viten at du kan bo, spise, og oppleve Svalbard med miljøsertifiserte bedrifter. Det er med andre ord mulig for deg å gjøre hele Svalbardbesøket ditt til et miljøsertifisert besøk.

Lær mer om disse bedriftene og hva de har å by på i oversikten under!

 1. Svalbard Wildlife Expeditions
  Turoperatør med lange røtter på Svalbard. Tilbyr skiturer, kajakkturer, fotturer og andre umotoriserte aktiviteter
 2. Green Dog Svalbard
  Familiebedrift utenfor Longyearbyen som tilbyr aktiviteter med hund i små grupper
 3. Basecamp Explorer Spitsbergen
  Hos Basecamp Explorer tilbyr vi et bredt spekter av dagsturer, overnattingsturer og ekspedisjoner til våre overnattingssteder langt ute i den arktiske villmarken.
 4. Svalbard Husky
  En aktiv hundegård med 96 hunder drevet av et ungt par med lidenskap for hundekjøring. Tilbyr kortere og lengre turer
 5. Svalbard Villmarkssenter
  Med over 40 års erfaring på øygruppen
 6. Svalbard Museum er et natur- og kulturhistorisk museum. Museets mål og ambisjon er å formidle bred og allsidig kunnskap om historie og naturforhold.
 7. Huset Restaurant
  "Huset" er Longyearbyens mest legendariske bygg. I mørketiden ser du det opplyst som et slott øverst i dalen.
 8. Svalbard Hotell | Polfareren
  Ligger midt i Longyearbyen sentrum og tilbyr kostnadsfri Wi-Fi og moderne rom med flatskjerm-TV, radio og eget bad med dusj.
 9. Svalbard Hotell tilbyr mat i en moderne atmosfære på byens nyeste hotell. Menyen i restauranten er preget av det nordiske, fransk og asiatisk kjøkken.
 10. Funken utsiden
  Med moderne komfort i historiske omgivelser tilbyr Funken Lodge en særegen Svalbardopplevelse. Her bor du på Haugen, med flott utsikt over Longyearbyen, opp mot Larsbreen og Longyearbreen. Hotellet ble oppført i 1947, og vi er nå glade for å kunne invitere deg inn i varmen på vårt nyrenoverte hotell!
  1. 1 Feb 201831 Dec 2019
  2. 1 Jan 000131 Dec 9999
  3. 1 Jan 000131 Dec 9999
 11. Velkommen til Funktionærmessen Restaurant i andre etasje på Funken Lodge. Lokalene er nyoppusset, men den spennende historien i fra gruvetiden sitter fremdeles i veggene og i tillegg byr vi på Longyearbyens beste utsikt som kan nytes sammen med smaker i verdensklasse.
 12. Enten det er after-scooter eller en aperitiff før en bedre middag du er ute etter, så er Funken Bar svaret. Her serveres god mat og drikke i den koselige peisestua eller det polarinspirerte biblioteket.
 13. Moderne leiligheter med beliggenhet midt i sentrum.  Her bor du komfortabelt i lyse og moderne leiligheter. Herfra har man korte avstander til alt Longyearbyen har å by på av spisesteder, foretninger, barer og souvernirbutikker.
 14. Matrett servert på vedskive
  Den historiske atmosfæren sitter bokstavelig talt i veggene til Huset Bistro, som serverer modernisert nordisk husmannskost med fokus på lokale råvarer.
 15. Med live-DJ hver helg, som spiller alt fra moderne "dance" til slagere fra flere epoker, er Huset Nattklubb er selvsagt valg når helgen feires i Longyearbyen.
Visit Svalbard Sustainable Destination Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av