Miljøsertifiserte bedrifter

Miljøsertifiserte bedrifter

På Svalbard

Miljøsertifiserte bedrifter på Svalbard

Over hele verden favner ansvarlige reisende om konseptet «bærekraftig turisme» mer enn noensinne. Her i Longyearbyen er flere av våre lokale reiselivsbedrifter sertifiserte som bedrifter med en spesiell dedikasjon til å ta vare på miljøet og å minske miljøfotavtrykket sitt.

Hvis bærekraft er en viktig sak for deg når du skal besøke Svalbard så kan du puste lettet ut med den viten at du kan bo, spise, og oppleve Svalbard med miljøsertifiserte bedrifter. Det er med andre ord mulig for deg å gjøre hele Svalbardbesøket ditt til et miljøsertifisert besøk.

Lær mer om disse bedriftene og hva de har å by på i oversikten under!

 1. Svalbard Wildlife Expeditions
  Turoperatør med lange røtter på Svalbard. Tilbyr skiturer, kajakkturer, fotturer og andre umotoriserte aktiviteter
 2. Svalbard Husky
  En aktiv hundegård med 96 hunder drevet av et ungt par med lidenskap for hundekjøring. Tilbyr kortere og lengre turer
 3. Svalbard Museum er et natur- og kulturhistorisk museum. Museets mål og ambisjon er å formidle bred og allsidig kunnskap om historie og naturforhold.
 4. Basecamp Explorer Spitsbergen
  Hos Basecamp Explorer tilbyr vi et bredt spekter av dagsturer, overnattingsturer og ekspedisjoner til våre overnattingssteder langt ute i den arktiske villmarken.
 5. Interiør Basecamp Hotel
  Velkommen til Basecamp Hotel, et ærlig og ekte hotell konsept som setter de perfekte rammene for Svalbardoppholdet. Inspirert av fangstmannshyttene i Arktis, er dette unike hotellet en opplevelse i seg selv.
 6. Isfjord Radio sett fra utsiden
  Isfjord Radio Adventure Hotel ligger vågalt plassert på pynten av Kapp Linné, ytterst på Svalbards vestkyst. Hvem skulle tro at det går an å drive hotell av denne standard på et slik avsidesliggende sted? Et besøk på denne utposten er langt fra et ordinært hotellopphold. Dette er et eventyr og de Arktiske naturopplevelsene venter deg på Isfjord Radio!
 7. Isfjord Radio Restaurant
  Isfjord Radio Restaurant er en ekte villmarks-restaurant på Svalbard, lokalisert 90 km fra Longyearbyen. Med sin eksotiske beliggenhet vil du oppleve stillheten og storheten i Svalbard-naturen!
 8. Utsikt over Nordenskiöld Lodge og Nordenskiöldbreen
  Oppdag Nordenskiöld Lodge, en real ekspedisjonshytte, godt skjult i isbreens morenemasse, men med akkurat passe mengde komfort til ekspedisjonshytte å være. Dette er det nærmeste du kommer å overnatte på en isbre, og stedet hvor du virkelig kan nyte stillheten og aktivitetsmulighetene som rår på Svalbard.
 9. Hovedbygningen på Fangststasjonen sett utenfra om vinteren
  Naturopplevelsene blir sterkere når den deles med firbeinte venner. På Basecamp Fangststasjonen i Bolterdalen kan du sjekke inn for en Gamme-overnatting med rundt 100 huskyer, bli med din arktiske naturguide på hundesledetur eller sett av en kveld til middag i en autentisk fangsthytte.
 10. Svalbard Adventures
  Totalleverandør med varierte aktiviteter sommer og vinter, utstyrsleie og overnatting
 11. Svalbard Hotell | Polfareren
  Ligger midt i Longyearbyen sentrum og tilbyr kostnadsfri Wi-Fi og moderne rom med flatskjerm-TV, radio og eget bad med dusj.
 12. Svalbard Hotell tilbyr mat i en moderne atmosfære på byens nyeste hotell. Menyen i restauranten er preget av det nordiske, fransk og asiatisk kjøkken.
 13. Svalbard Hotell The Vault er det nyeste hotellet i Longyearbyen, og ble ferdigbygd 1. Februar 2018. Hotellet har 35 rom totalt, hvorav 33 er dobbeltrom og 2 enkeltrom. Hotellet tilby komfortable og moderne rom i en stille atmosfære i Arktis.
 14. Moderne leiligheter med beliggenhet midt i sentrum.  Her bor du komfortabelt i lyse og moderne leiligheter. Herfra har man korte avstander til alt Longyearbyen har å by på av spisesteder, foretninger, barer og souvernirbutikker.
 15. Huset Restaurant
  "Huset" er Longyearbyens mest legendariske bygg. I mørketiden ser du det opplyst som et slott øverst i dalen.
 16. Matrett servert på vedskive
  Den historiske atmosfæren sitter bokstavelig talt i veggene til Huset Bistro, som serverer modernisert nordisk husmannskost med fokus på lokale råvarer.
 17. Med live-DJ hver helg, som spiller alt fra moderne "dance" til slagere fra flere epoker, er Huset Nattklubb er selvsagt valg når helgen feires i Longyearbyen.
 18. Funken utsiden
  Med moderne komfort i historiske omgivelser tilbyr Funken Lodge en særegen Svalbardopplevelse. Her bor du på Haugen, med flott utsikt over Longyearbyen, opp mot Larsbreen og Longyearbreen. Hotellet ble oppført i 1947, og vi er nå glade for å kunne invitere deg inn i varmen på vårt nyrenoverte hotell!
  1. 1 Jan 000131 Dec 9999
  2. 1 Jan 000131 Dec 9999
 19. Velkommen til Funktionærmessen Restaurant i andre etasje på Funken Lodge. Lokalene er nyoppusset, men den spennende historien i fra gruvetiden sitter fremdeles i veggene og i tillegg byr vi på Longyearbyens beste utsikt som kan nytes sammen med smaker i verdensklasse.
 20. Enten det er after-scooter eller en aperitiff før en bedre middag du er ute etter, så er Funken Bar svaret. Her serveres god mat og drikke i den koselige peisestua eller det polarinspirerte biblioteket.
Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av