Miljøsertifiserte bedrifter

Miljøsertifiserte bedrifter

På Svalbard

Miljøsertifiserte bedrifter på Svalbard

Over hele verden favner ansvarlige reisende om konseptet «bærekraftig turisme» mer enn noensinne. Her i Longyearbyen er flere av våre lokale reiselivsbedrifter sertifiserte som bedrifter med en spesiell dedikasjon til å ta vare på miljøet og å minske miljøfotavtrykket sitt.

Hvis bærekraft er en viktig sak for deg når du skal besøke Svalbard så kan du puste lettet ut med den viten at du kan bo, spise, og oppleve Svalbard med miljøsertifiserte bedrifter. Det er med andre ord mulig for deg å gjøre hele Svalbardbesøket ditt til et miljøsertifisert besøk.

Lær mer om disse bedriftene og hva de har å by på i oversikten under!

 1. En matrett på Stationen servert på et bord
  Stationen er en restaurant i sentrum av Longyearbyen. Vi serverer hjemmelaget norsk mat og varierte internasjonale retter i en hyggelig atmosfære.
  1. Ta turen innom Karlsberger Pub når du er i Longyearbyen. Karlsberger Pub (KB på folkemunne) er en liten men svært innholdsrik pub som ligger plassert midt i sentrum av Longyearbyen.
  2. Gruvelageret fra utsiden
   Gruvelageret A/S er en unik restaurant, lokalisert i Sverdrupbyen (Longyearbyen). Bygget er et tidligere gruvelager med lang historikk, som er blitt restaurert og bygget om til et helt unikt spisested.
  3. Svalbard Wildlife Expeditions
   Turoperatør med lange røtter på Svalbard. Tilbyr skiturer, kajakkturer, fotturer og andre umotoriserte aktiviteter
  4. Svalbard Husky
   En aktiv hundegård med 96 hunder drevet av et ungt par med lidenskap for hundekjøring. Tilbyr kortere og lengre turer
  5. En voksen og tre barn som er på en utstoppet isbjørn i Svalbard museum sin utstilling
   Svalbard museum er et natur- og kulturhistorisk museum. Museets mål er å formidle bred og allsidig kunnskap om Svalbards 400-år lange historie samt naturressursene som ga og fremdeles gir grunnlag for alt liv på Svalbard.
  6. Basecamp Explorer Spitsbergen
   Hos Basecamp Explorer tilbyr vi et bredt spekter av dagsturer, overnattingsturer og ekspedisjoner til våre overnattingssteder langt ute i den arktiske villmarken.
  7. Interiør Basecamp Hotel
   Velkommen til Basecamp Hotel, et ærlig og ekte hotell konsept som setter de perfekte rammene for Svalbardoppholdet. Inspirert av fangstmannshyttene i Arktis, er dette unike hotellet en opplevelse i seg selv.
  8. To Svalbardreinsdyr som vandrer forbi i forgrunnen med Isfjord Radio og snødekte fjellmassiv i bakgrunnen.
   Isfjord Radio Adventure Hotel ligger vågalt plassert på pynten av Kapp Linné, ytterst på Svalbards vestkyst. Hvem skulle tro at det går an å drive hotell av denne standard på et slik avsidesliggende sted? Et besøk på denne utposten er langt fra et ordinært hotellopphold. Dette er et eventyr og de Arktiske naturopplevelsene venter deg på Isfjord Radio!
   1. Isfjord Radio Restaurant
    Isfjord Radio Restaurant er en ekte villmarks-restaurant på Svalbard, lokalisert 90 km fra Longyearbyen. Med sin eksotiske beliggenhet vil du oppleve stillheten og storheten i Svalbard-naturen!
   2. Utsikt over Nordenskiöld Lodge og Nordenskiöldbreen
    Oppdag Nordenskiöld Lodge, en real ekspedisjonshytte, godt skjult i isbreens morenemasse, men med akkurat passe mengde komfort til ekspedisjonshytte å være. Dette er det nærmeste du kommer å overnatte på en isbre, og stedet hvor du virkelig kan nyte stillheten og aktivitetsmulighetene som rår på Svalbard.
   3. Svalbard Adventures
    Totalleverandør med varierte aktiviteter sommer og vinter, utstyrsleie og overnatting
   4. Svalbard Hotell The Vault er det nyeste hotellet i Longyearbyen, og ble ferdigbygd 1. Februar 2018. Hotellet har 35 rom totalt, hvorav 33 er dobbeltrom og 2 enkeltrom. Hotellet tilby komfortable og moderne rom i en stille atmosfære i Arktis.
   5. Svalbard Hotell | Polfareren
    Ligger midt i Longyearbyen sentrum og tilbyr kostnadsfri Wi-Fi og moderne rom med flatskjerm-TV, radio og eget bad med dusj.
   6. Restaurant Polfareren er en kulinarisk restaurant som henter inspirasjon fra det nordiske kjøkkenet og polarhistorien, spesielt gjennom sin tilknytning til polfareren Eivind Astrup.
   7. Moderne leiligheter med beliggenhet midt i sentrum.  Her bor du komfortabelt i lyse og moderne leiligheter. Herfra har man korte avstander til alt Longyearbyen har å by på av spisesteder, foretninger, barer og souvernirbutikker.
   8. Hurtigruten Svalbard
    Totalleverandør for overnatting, aktiviteter, mat, utstyr og transport
   9. Huset Restaurant
    "Huset" er Longyearbyens mest legendariske bygg. I mørketiden ser du det opplyst som et slott øverst i dalen.
   10. Et skilt ved inngangsdøren til Huset med fjell i bakgrunnen
    Huset Bistro har en spesiell atmosfære, med rik Svalbardhistorie i veggene. Her finner du mange bilder og andre gjenstander fra tiden da kulldrift var hovednæringen i Longyearbyen.
   11. Hotellet Funken Lodge sett fra utsiden
    Med moderne komfort i historiske omgivelser tilbyr Funken Lodge en særegen Svalbardopplevelse. Her bor du på Haugen, med flott utsikt over Longyearbyen, opp mot Larsbreen og Longyearbreen. Hotellet ble oppført i 1947, og vi er nå glade for å kunne invitere deg inn i varmen på vårt nyrenoverte hotell!
    1. 1 Jan 000131 Dec 9999
    2. 1 Jan 000131 Dec 9999
   12. Velkommen til Funktionærmessen Restaurant i andre etasje på Funken Lodge! Her venter en storslått middagsopplevelse. Nyt smaker i verdensklasse og eksepsjonell service, sammen med Longyearbyens beste utsikt.
   13. Enten det er after-scooter eller en aperitiff før en bedre middag du er ute etter, så er Funken Bar svaret. Her serveres god mat og drikke i den koselige peisestua eller det polarinspirerte biblioteket.
   14. En resepsjon og lounge med en gjest som sitter i en sofa i forgrunnen, og restaurantbord med gjester ved et bord i bakgrunnen
    Velkommen til Coal Miners' Cabins - et prisgunstig og svært populært overnattingssted for deg som søker rimelig overnatting i Longyearbyen. Vertskapet vårt vil alltid gjøre sitt beste for at du skal trives hos oss, og de deler gjerne sin kunnskap om Svalbard med deg.
    1. Fire personer sittende rundt et restaurantbord som spiser og prater sammen
     Velkommen til en hyggelig lunsj eller middag på Coal Miners’ Bar & Grill. Her venter en variert meny med blant annet deilig ostefondue, saftige burgere, og vegetar- og veganretter.
    2. Turistinformasjon
     Bestill turer og få all informasjon du ønsker hos oss i Turistinformasjonen.
    Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

    Ikke gå glipp av

    Ikke gå glipp av

    Ikke gå glipp av

    Ikke gå glipp av

    Ikke gå glipp av