For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Stationen

TypeRestaurant

9170, Longyearbyen

Tlf: +47 790 22 020

© Visit Svalbard
  • © Visit Svalbard
  • © Visit Svalbard
  • © Visit Svalbard
  • © Visit Svalbard
  • © Visit Svalbard
  • © Visit Svalbard

Om

Stationen er en restaurant i Longyearbyen som åpnet juli 2018. Vi serverer god tradisjonsrik norsk mat, samt internasjonale retter, alt hjemmelaget med stor omtanke og servert på originalt vis av servitører med glimt i øyet.

Hos oss bestiller du mat og drikke i kassen, finner et bord og får servert mat til bordet. Vi har en bred og variert meny bestående av både lunsj- og middagsretter, og også en rullerende dagens meny basert på norsk husmannskost. Vi har et stort utvalg av øl og en ellers bred vin- og barmeny som passer til maten.

Stationen befinner seg i historiske lokaler knyttet til Longyearbyens gruvedrift. Lompensenteret, som nå er et kjøpesenter, var tidligere omkledningsrom og garderobe for gruvearbeiderne. I lokalet vi har overtatt holdt «cafè Busen» til, gruvearbeidernes lokalcafè hvor man fikk servert norsk tradisjonsmat og gode røverhistorier.

Stationen har valgt sitt navn og design etter en annen, men like viktig periode i Svalbards historie; nemlig hvalfangertiden fra tidlig 1600-tall og fram til godt ut på 1700-tallet. I denne perioden rettet store deler av Europa øynene mot Svalbard og de verdiene det marine livet her oppe kunne tilby. Det ble opprettet «hvalfangerstasjoner» på store deler av øya, og det er herfra vi har hentet navnet Stationen og ønsker i vår design og uttrykk å formidle noe av denne storhetstiden. Og ja, vi har selvsagt også hval på menyen!

Velkommen!

Facebook: https://www.facebook.com/StationenSvalbard/

Visit Svalbard Sustainable Destination

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av