Er du klar for å ta av til Svalbard?

Er du klar for å ta av til Svalbard?

Direkte flyvninger mellom Oslo og Tromsø

Hvordan reise til Svalbard

Både Norwegian og SAS tilbyr fly til Svalbard, og det er viktig å være klar over at det er obligatorisk ID-kontroll av alle reisende.

Pass eller ID-kort

Fordi Svalbard er utenfor Schengen, blir ID-kontroll gjennomført av alle gjester som reiser til og fra Svalbard.  Alle gjester med utenlandsk statsborgerskap MÅ ha med pass eller nasjonalt ID-kort.

For norske statsborgere

Siden nasjonale ID-kort ikke er tilgjengelige i Norge, kan nordmenn identifisere seg med pass, et førerkort utstedt etter 1998, kredittkort eller Forsvarets ID-kort. Dette er en overgangsordning som gjelder inntil nasjonale ID-kort blir introdusert i Norge.

Dokumentene må være utstedt i Norge og minst inneholde den reisendes navn, foto og fødselsdato. Personer under 18 år vil i mange tilfeller ikke ha slike dokumenter. Norske barn kan derfor identifiseres ved en voksen som følger barnet til flyet eller reiser sammen med barnet.  Etter at nasjonale ID-kort blir introdusert i Norge må alle norske reisende, inkludert barn, identifisere seg med pass eller nasjonalt ID-kort. 

Les om mer om krav til reisedokumenter her (§2-10), og hvilke ID-kort som er godkjent som reisedokument her.

For mer generell informasjon om innreise og opphold, se her

Norwegian

Norwegian airlines har tre ukentlige flyvninger til Longyearbyen gjennom hele året direkte fra Oslo. I perioden fra mars til august økes antallet fly til og fra Svalbard.  

Bestill dine Norwegian billetter på deres nettsider.     

SAS

SAS har fem ukentlige flyvninger til Longyearbyen gjennom hele året, både direkte fra Oslo og Tromsø. I høysesongen fra mars til august økes antallet fly til og fra Svalbard.  Bestill dine SAS billetter på deres nettsider.

Overnatting

Informasjon om de forskjellige overnattingstilbudene på Svalbard finner du her.

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av