For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies
Er du klar for å ta av til Svalbard?

Er du klar for å ta av til Svalbard?

Direkte flyvninger mellom Oslo og Tromsø

Hvordan reise til Svalbard

Både Norwegian og SAS tilbyr fly til Svalbard, og det er viktig å være klar over at det er obligatorisk ID-kontroll av alle reisende.

Pass eller ID-kort

 

Fordi Svalbard er utenfor Schengen, blir ID-kontroll gjennomført av alle gjester som reiser til og fra Svalbard.  Alle gjester med utenlandsk statsborgerskap MÅ ha med pass eller nasjonalt ID-kort.

For norske statsborgere

 

Siden nasjonale ID-kort ikke er tilgjengelige i Norge, kan nordmenn identifisere seg med pass, et førerkort utstedt etter 1998, kredittkort eller Forsvarets ID-kort. Dette er en overgangsordning som gjelder inntil nasjonale ID-kort blir introdusert i Norge.

Dokumentene må være utstedt i Norge og minst inneholde den reisendes navn, foto og fødselsdato. Personer under 18 år vil i mange tilfeller ikke ha slike dokumenter. Norske barn kan derfor identifiseres ved en voksen som følger barnet til flyet eller reiser sammen med barnet.  Etter at nasjonale ID-kort blir introdusert i Norge må alle norske reisende, inkludert barn, identifisere seg med pass eller nasjonalt ID-kort. 

Les om mer om krav til reisedokumenter her (§2-10), og hvilke ID-kort som er godkjent som reisedokument her.

For mer generell informasjon om innreise og opphold, se her

Norwegian

 

Norwegian har tre ukentlige flyvninger til Longyearbyen gjennom hele året direkte fra Oslo. I perioden fra mars til august økes antallet fly til og fra Svalbard.  

Bestill dine Norwegian billetter på deres nettsider.     

SAS
 

SAS har fem ukentlige flyvninger til Longyearbyen gjennom hele året, både direkte fra Oslo og Tromsø. I høysesongen fra mars til august økes antallet fly til og fra Svalbard.  Bestill dine SAS billetter på deres nettsider.

Visit Svalbard Sustainable Destination

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av