Hoteller på Svalbard

Hoteller på Svalbard

Mer enn "bare en overnatting"

Søk etter steder å bo

Type:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Søk etter steder å bo

Type:
Sted:
Navn / nøkkelord:

Hoteller

Hotellene på Svalbard er der du virkelig kan få opplevd hva «høyarktisk luksus og komfort» er, men hva betyr det egentlig?
Mange er kanskje kjent med beskrivelsen «Mat smaker best på tur» for å sette ord på opplevelsen av et velsmakende måltid i villmarken. Det passer så bra som en beskrivelse fordi maten kanskje smaker ekstra godt når man er sulten etter en lang etappe på en tur, eller kanskje fordi man i tillegg til å nyte et godt måltid får nyte det i et fantastisk naturlandskap. Luksus og komfort på et hotell vil for mange høres ut som en opplevelse som ikke har noe med natur å gjøre, men som med så mange andre ting er også dette litt annerledes på Svalbard.

I lille men store Longyearbyen er du aldri mer enn noen få minutter til fots unna villmarken, og overnatter du på Isfjord Radio er du praktisk talt i villmarken til enhver tid. Hotellopplevelsen på Svalbard er derfor langt fra å være uavhengig av naturen, og for de aller fleste som besøker Svalbard er derfor minst én guidet tur i villmarken på programmet siden naturopplevelsene er så lett tilgjengelige. Men hva har egentlig alt dette å gjøre med ordtaket «Mat smaker best på tur»?

Slik som dette ordtaket vil vi tørre å si at «En hotellseng er best etter en Svalbardtur». For det er i kontrasten mellom de store opplevelsene i Svalbards natur og den urbane komforten av en myk og varm hotellseng som gir begrepet «høyarktisk luksus og komfort» mening. I ett øyeblikk står du kanskje på en hundeslede på tur under stjernehimmelen i Svalbards polarnatt, og knapt én time etterpå har du allerede rukket en varm dusj på hotellrommet og er på vei til en fine-dining middag på hotellets restaurant i Longyearbyen. Høyarktisk luksus og komfort ligger med andre ord i den nesten surrealistiske opplevelsen i kontrasten mellom rå villmark og avslappende komfort du kan finne på Svalbard.

Hvert hotell på Svalbard setter sitt eget unike preg på denne kontrasten, og på denne siden finner du mer informasjon om alle disse. Kanskje finner du den perfekte hotellsengen å slappe av i etter din neste tur på Svalbard?

Antall resultater:

Antall resultater: 7

 1. Svalbard Hotell | The Vault

  Longyearbyen

  Svalbard Hotell The Vault er det nyeste hotellet i Longyearbyen, og ble ferdigbygd 1. Februar 2018. Hotellet har 35 rom totalt, hvorav 33 er dobbeltrom og 2 enkeltrom. Hotellet tilby komfortable og moderne rom i en stille atmosfære i Arktis.

 2. Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen

  Longyearbyen

  Velkommen til nyrenoverte Radisson Blu Polar Hotel, et familievennlig hotell i hjertet av Longyearbyen.

 3. Basecamp Hotel

  Longyearbyen

  Velkommen til Basecamp Hotel, et ærlig og ekte hotell konsept som setter de perfekte rammene for Svalbardoppholdet. Inspirert av fangstmannshyttene i Arktis, er dette unike hotellet en opplevelse i seg selv.

 4. Isfjord Radio Adventure Hotel

  * Isfjord På svalbard

  Isfjord Radio Adventure Hotel ligger vågalt plassert på pynten av Kapp Linné, ytterst på Svalbards vestkyst. Hvem skulle tro at det går an å drive hotell av denne standard på et slik avsidesliggende sted? Et besøk på denne utposten er langt fra et…

 5. Mary-Ann's Polarrigg

  Longyearbyen

  Hotellet ble opprettet i 1999 av eieren Mary-Ann Dahle, og ble forvandlet fra sitt tidligere liv som gruvearbeiderbrakker på nøye og kjærlig vis til det vi har i dag.

 6. Funken Lodge

  Longyearbyen

  Med moderne komfort i historiske omgivelser tilbyr Funken Lodge en særegen Svalbardopplevelse. Her bor du på Haugen, med flott utsikt over Longyearbyen, opp mot Larsbreen og Longyearbreen. Hotellet ble oppført i 1947, og vi er nå glade for å kunne…

 7. Svalbard Hotell | Polfareren

  Longyearbyen

  Nytt moderne hotell midt i sentrum av Longyearbyen. Hotellet tilbyr store, lyse rom og et kundevennlig og serviceinnstilt personale. 

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av