En gruppe med gjester og en guide i kajakkutstyr ved en samling kajakker som ligger langs en fjord. I bakgrunnen ligger et fjellmassiv og en isbre.

Storslåtte Svalbardeventyr

Reisen til Svalbard starter gjerne som enhver reise ved at man tar turen til flyplassen og hopper om bord på et fly. Alt virker gjerne helt normalt der man sitter i flysetet og ser ut vinduet på havet som strekker seg så langt man kan se på turen over fra fastlands-Norge. Men så ser du ett fjell, deretter enda et, og plutselig en hel fjellkjede.

På et øyeblikk har den ellers normale utsikten blitt noe helt utenom det vanlige, og det er allerede her Svalbardeventyret ditt starter!
Noen om bord er kanskje veldig fornøyd med noen korte opplevelser som dette av den storslåtte Svalbardnaturen i løpet av sitt besøk. Men for noen vekker synet fra flyvinduet en større lyst til å komme tett på og oppleve denne ville naturen i naturens tempo på en skikkelig langtur!

 1. Et landskap med snødekte fjelltopper inn i det fjerne sett ovenfra
  Les mer om hvordan du kan reise til Svalbard her
 2. En person i solbriller og vinterklær som sitter på kne og holder en rifle. Foran personen står to sledehunder i seler og det stormer med snø i bakgrunnen.
  Ta dine forhåndsregler og les om sikkerhet på Svalbard her

Nært og fjernt året rundt

En langtur på Svalbard kan være alt fra en heldags snøscootertur til den eventyrlige østkysten av Spitsbergen eller fottur til toppen av Hiorthfjellet som ruver over Longyearbyen i nord. Det kan også være en kryssing av Svalbard på tvers med ski eller en ukelang ekspedisjon med hundeslede. Kort sagt finner du store opplevelser rett utenfor hotelldøren i Longyearbyen, uansett hvor lang turen enn måtte være!

Blant alle de varierte mulighetene på Svalbard året rundt er det likeså mange alternativer ut fra vanskelighetsgradene for turene du kan legge ut på og som er viktige å sette seg inn i. Det finnes med andre ord turer for de aller fleste. Det som gjør de ikoniske langturene så spesielle er også at du må gjøre det lille ekstra med forberedelser av både utstyr og deg selv før du legger i vei sammen med turfølget og guiden din.  

Ta den ekstra praten med de kunnskapsrike ansatte i sportsbutikkene i Longyearbyen om hva du bør ha med på tur, rådfør deg med den lokale turoperatøren du skal reise med, eller ta turen innom turistinformasjonen i Longyearbyen for å få informasjon om området og noen gode tips til langturen. De store Svalbardopplevelsene blir med det enda mer betydningsfulle gjennom mestringen du føler på når du stiller godt forberedt og klar til å overkomme utfordringene du møter underveis på en tur.

 1. En gruppe med gjester og en guide sett ovenfra på en isbre. Rundt de ligger det masse breutstyr og tau innimellom bresprekker.
  Gjør deg kjent med Svalbardvettreglene
 2. En gruppe gjester og en guide som står bak en samling snøscootere i et øde, flatt og snødekt landskap.
  Men husk å kle deg rett for sesongen og været

Hva er egentlig et Svalbardeventyr?

Selv etter at ditt første besøk og forsmaken på Svalbardeventyret er over betyr ikke det at hele eventyret er over. For slik som i eventyrfortellinger er det gjerne noen rolige perioder mellom de spennende hendelsene, og likeså tar Svalbardeventyret aldri slutt med et farvel når man reiser hjem igjen, men heller med at man sier «Vi sees igjen!».

Hver sesong tilfører sitt egne spesielle preg på hvordan fortellingen utspiller seg, og da blir opplevelsen som en bok man bare ikke klarer å legge fra seg. Én tur utspiller seg kanskje i den koselige Nordlysvinteren med tussmørke dagen lang, det sjeldne dagsnordlyset og landskap fri for lysforurensning men fylt av klart måneskinn. På en hundesledetur til en villmarkshytte går man inn i sin egen lille verden i et par dager, bestående kun av det du ser foran deg med hodelykten, lyden av sleden og hundelabber i snøen, hyttekosen og den massive mørketiden som omfavner deg.

Men bare et par måneder senere kan neste akt i eventyret ditt utspille seg under midnattssola og i et vidstrakt vinterlandskap i Solvinteren. Kanskje på en langtur på ski gjennom evigvarende brelandskap der eventyret går inn i en særegen rytme bestående av teltleirer, naturopplevelser og samhold. Alle bidrar med sitt i leirlivet, som for eksempel å stå på isbjørnvakt for å vekke guiden om man får øye på en isbjørn. Samtidig med følelsen av ansvar og alvoret i denne viktige oppgaven sitter man igjen med en helt spesiell naturopplevelse, spesielt på netter med fantastisk vær!

Videre inn i Polarsommerens varme skinner midnattssola over Svalbardeventyret ditt med et gyllent kveldslys og frisk sommerluft. Med en kajakk glir du gjennom fjordarmer og mellom klumper med is som har kalvet fra isbreer på dagsturer ut fra leiren din eller en villmarkshytte sammen med en guide. Kombinert med noen fotturer får du også utforsket Svalbardnaturen på nært hold med tundra under føttene og morener som minner om månelandskap.

 1. En hytte med lys i vinduene med nordlys som skinner over fjelltopper i silhuetter i bakgrunnen.
  Opplev Svalbards villmarkshytter
 2. En gruppe med gjester og en guide som sitter rundt et bål i en leir med telt rundt seg. I bakgrunnen går en person og en hund, og lengre bak ligger en fjord og isbre med fjelltopper omkring seg.
  Reis med miljøsertifiserte bedrifter på Svalbard

Hvor skal man begynne?

Med så mange muligheter som venter på deg kan det være vanskelig å egentlig vite hvor og når du burde begynne på ditt store Svalbardeventyr. En god måte å starte på er å gjøre deg kjent med alle de langturene og opplevelsene vi har samlet i vår oversikt lengre ned på denne siden. Blant disse tror vi at du som er interessert i et skikkelig Svalbardeventyr vil finne en tur som passer for deg!
Om du allerede har bestemt deg for når du vil reise til Svalbard kan vi anbefale å sjekke vår bookingkalender for å se hvilke aktiviteter som er tilgjengelige for deg og de andre som kanskje er med på eventyret.

 1. En person med startnummer og løpeklær på seg som stopper ved et varselskilt for isbjørnfare og peker mot skiltet samtidig som de smiler til et kamera.
  Utfordre deg selv i verdens nordligste maraton på fast grunn
 2. En stor gruppe med personer som går på langrennsski i skispor ved starten av Svalbard Skimaraton. I bakgrunnen ligger et snødekt fjellandskap.
  Verdens nordligste turrenn og et unikt eventyr for langrennsløpere

Avgrens søket

Spesifiser søket ditt nærmere

Fasiliteter
Utmerkelser

Antall resultater:

Antall resultater: 51

, vises for øyeblikket 1 til 20.

 1. 4-dagers sommerprogram på Nordenskiöld Lodge - Basecamp Explorer Spitsbergen

  Longyearbyen

  Bli med til Nordenskiöldbreen! På denne turen reiser vi langt ut fra sivilisasjonen, og inn i selve hjertet av det arktiske landskapet, til Nordenskiöld Lodge. Her tar vi deg med på fottur, brevandring og kajakkpadling foran den mektige brefronten.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Overnatting seng
  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Fottur
  • Kajakk
  • Toalett
  • Velvære
 2. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 737 vurderinger737 vurderinger

  Snøscootertur til Østkysten - Hurtigruten Svalbard

  Longyearbyen

  På denne utflukten får du oppleve noe av det beste av Svalbard. Det er en lang dag på skuter i et storslått, men variert, og til dels krevende terreng. Belønningen er desto større - en fantastisk dag ute i Svalbards vakre natur.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Tidligere snøscootererfaring er en fordel. Dagstur i variert terreng.

  Fasiliteter

  Symboler

  • Miljømerket bedrift
  • Mat
  • Snøscooter

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 737 vurderinger737 vurderinger
 3. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 460 vurderinger460 vurderinger

  Wildlife vintercamp 3 dager: Fottur med truger og overnatting i teltleir - Svalbard Wildlife Expeditions

  Longyearbyen

  Hvis du har en sterk lidenskap for naturen og er nysgjerrig på Arktis, er dette vinterens perfekte fottur/trugetur. Tre dager er tid nok når du er i nærkontakt med Arktis på den ekte måten. Fottur med camping i et øde og stille område. Plutselig,…

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form. Anbefales ikke for de med nedsatt bevegelighet (ulendt, bratt og krevende terreng)

  Fasiliteter

  Symboler

  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Fottur
  • Overnatting telt

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 460 vurderinger460 vurderinger
 4. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 40 vurderinger40 vurderinger

  Skreddersydde toppturer på Svalbard med sertifiserte Svalbard-guider - Backyard Svalbard

  Longyearbyen

  Har du noensinne drømt om å gå på topptur på Svalbard? Vi tilrettelegger dine toppturer på Svalbard. Våre guider kjenner områdene her best, og vi finner en tur som passer til deg og din gruppe.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 3 - Passer for de med normalt god form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Mat
  • Ski

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 40 vurderinger40 vurderinger
 5. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 81 vurderinger81 vurderinger

  3-dagers snøscootertur til Nordenskiöld Lodge - Basecamp Explorer Spitsbergen

  Longyearbyen

  Bli med på en 3-dagers snøscooter opplevelse til mektig destinasjon hvor kun det Arktiske dyrelivet bor. Sjekk inn på Nordenskiöld Lodge og bo lunt ved foten av den vakre, blå isbreen.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 5 - Tidligere snøscootererfaring er anbefalt. Lang dagstur i variert terreng

  Fasiliteter

  Symboler

  • Overnatting seng
  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Snøscooter
  • Toalett
  • Velvære

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 81 vurderinger81 vurderinger
 6. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 737 vurderinger737 vurderinger

  Skiekspedisjon til Ny-Ålesund - Hurtigruten Svalbard

  Longyearbyen

  En av de mest spektakulære skiekspedisjonene du kan gjøre er denne flotte skituren til Ny-Ålesund. Vi legger bak oss milevis av brelandskap, og dette på en tid av året da solen skinner hele døgnet. Du vil oppleve fjorder og fjell, dyreliv,…

  Fasiliteter

  Gradering

  • 5 - Denne aktiviteten krever meget god fysikk og over gjennomsnittet god fysisk form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Ski
  • Overnatting telt

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 737 vurderinger737 vurderinger
 7. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 460 vurderinger460 vurderinger

  Wildlife vintercamp 3 dager: Skitur med overnatting i telt - Svalbard Wildlife Expeditions

  Longyearbyen

  Hvis du er lidenskapelig alpin toppturentusiast og vil oppleve skiturer på en måte som passer perfekt til Svalbard, er dette turen for deg.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form.

  Fasiliteter

  Symboler

  • Miljømerket bedrift
  • Mat
  • Ski
  • Overnatting telt

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 460 vurderinger460 vurderinger
 8. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 393 vurderinger393 vurderinger

  Snøscooter tur til Østkysten - Spitzbergen Adventures

  Longyearbyen

  Bli med oss på en dag utenom det vanlige. Denne turen viser den virkelig karakteristiske delen av Svalbard og må bare oppleves. Vi kjører østover og passerer snødekte fjell, vide og trange daler, morener og mer. Det å stå foran den mektige Hayes…

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Tidligere snøscootererfaring er en fordel. Dagstur i variert terreng.

  Fasiliteter

  Symboler

  • Mat
  • Snøscooter

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 393 vurderinger393 vurderinger
 9. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 1346 vurderinger1346 vurderinger

  3-dagers ekspedisjon med hundeslede - Green Dog Svalbard

  Longyearbyen

  Bli med på en 3-dagers ekspedisjon med hundeslede med hytteovernatting!

  Fasiliteter

  Gradering

  • 3 - Passer for de med normal og god form.

  Fasiliteter

  Symboler

  • Overnatting seng
  • Hundekjøring
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Isgrotte
  • Toalett

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 1346 vurderinger1346 vurderinger
 10. Vandring gjennom Nordenskiöld Land - 5-dagers fottur fra Longyearbyen til Isfjord Radio - Basecamp Explorer Spitsbergen

  Longyearbyen

  Opplev midnattssolen og sommeren på Svalbard til fots gjennom vakre Nordenskiöld land.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 5 - Denne aktiviteten krever meget god fysikk og over gjennomsnittet god fysisk form (krevende terreng over en lengre periode)

  Fasiliteter

  Symboler

  • Overnatting seng
  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Fottur
  • Overnatting telt
 11. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 460 vurderinger460 vurderinger

  Nordenskiöld ski ekspedisjon: 5 dagers skitur med overnatting i telt - Svalbard Wildlife Expeditions

  Longyearbyen

  Vi tar deg med på et 5-dagers skieventyr i Nordenskiöld land der vi møter brede daler, fonnsystemer og høye fjell.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Ski
  • Overnatting telt

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 460 vurderinger460 vurderinger
 12. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 374 vurderinger374 vurderinger

  Hytten blant fjell og breer: 3-dagers fottur med kløvhund - Arctic Husky Travellers

  Longyearbyen

  Besøk vår idylliske hytte i uberørte, stille Tverrdalen. Denne turen gir en helt spesiell mulighet til å oppleve Svalbards flotte villmark med våre trofaste firbeinte venner.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Demands good physical fitness, not suitable if you have limited mobility (steep, slippery and uneven terrain)

  Fasiliteter

  Symboler

  • Overnatting seng
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Fottur

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 374 vurderinger374 vurderinger
 13. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 737 vurderinger737 vurderinger

  Newtontoppen - Svalbards høyeste fjell - Hurtigruten Svalbard

  Longyearbyen

  Kan du forestille deg å stå øverst på Newton-toppen og speide utover milevis med uberørt natur, omringet av vakkert brelandskap? Dette er turen for deg som vil oppleve et annerledes Svalbard med ski på beina.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 5 - Denne aktiviteten krever meget god fysikk og over gjennomsnittet god fysisk form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Ski
  • Overnatting telt

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 737 vurderinger737 vurderinger
 14. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 40 vurderinger40 vurderinger

  Seil & Explore: En seiltur i ville Arktiske forhold med høy komfort - Backyard Svalbard

  Longyearbyen

  Velkommen til et eventyrlig seile-eventyr med seilbåten Varuna. Vi kaster loss i Longyearbyen, om bord sammen med et erfarent arktisk seile-team, i en stødig, tilpasset og veldig komfortabel seilbåt.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 2 - Passer for de fleste

  Fasiliteter

  Symboler

  • Lukket båt
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Fottur
  • Fotosafari
  • Toalett

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 40 vurderinger40 vurderinger
 15. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 76 vurderinger76 vurderinger

  Basecamp Sommer Circuit - Basecamp Explorer Spitsbergen

  Longyearbyen

  Utforsk våre basecamper i høyarktis. Destinasjonene befinner seg utenfor allfarsvei og kan kun nås med båt på sommeren.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 3 - Passer for de med normalt god form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Overnatting seng
  • Lukket båt
  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Fottur
  • Åpen båt
  • Fotosafari
  • Toalett
  • Velvære

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 76 vurderinger76 vurderinger
 16. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 97 vurderinger97 vurderinger

  3 dagers hundeekspedisjon med overnatting i igloo - Svalbard Villmarkssenter

  Longyearbyen

  Velkommen til et uforglemmelig eventyr i en unik villmark!

  Fasiliteter

  Gradering

  • 3 - Passer for de med normalt god form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Hundekjøring
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Overnatting telt

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 97 vurderinger97 vurderinger
 17. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 40 vurderinger40 vurderinger

  Brevandring - Backyard Svalbard

  Longyearbyen

  Brevandring på Svalbard. Eksklusiv tur for små grupper, som designes for deg og din gruppe.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form. Anbefales ikke for de med nedsatt bevegelighet (ulendt, bratt og krevende terreng)

  Fasiliteter

  Symboler

  • Mat
  • Fottur
  • Åpen båt

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 40 vurderinger40 vurderinger
 18. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 860 vurderinger860 vurderinger

  Østkysten - Poli Arctici

  Longyearbyen

  Bli med på denne populære dagsturen til den storslåtte østkysten.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Tidligere snøscootererfaring er en fordel. Dagstur i variert terreng.

  Fasiliteter

  Symboler

  • Mat
  • Snøscooter

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 860 vurderinger860 vurderinger
 19. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 460 vurderinger460 vurderinger

  Wildlife safari 3 dager: Østkysten på snøscooter - Svalbard Wildlife Expeditions

  Longyearbyen

  Bli med til det arktiske vinterlandskapet på østsiden av Svalbard med store breer og magisk natur.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Tidligere snøscootererfaring er en fordel. Dagstur i variert terreng

  Fasiliteter

  Symboler

  • Overnatting seng
  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Snøscooter

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 460 vurderinger460 vurderinger
 20. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 80 vurderinger80 vurderinger

  4-dagers snøscootertur til Nordenskiöld Lodge - Basecamp Explorer Spitsbergen

  Longyearbyen

  Skjult i morenen ved den mektige isbreen, er det vanskelig å oppdage hytta med det blotte øye. Nyt den fantastiske utsikten over de majestetiske Svalbard-fjellene og den isblå breen. Bli med på snøscootertur til Nordenskiöld Lodge.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 5 - Tidligere snøscootererfaring er anbefalt. Lang dagstur i variert terreng

  Fasiliteter

  Symboler

  • Overnatting seng
  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Snøscooter
  • Toalett
  • Velvære

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 80 vurderinger80 vurderinger
Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av