En gruppe med gjester og en guide i kajakkutstyr ved en samling kajakker som ligger langs en fjord. I bakgrunnen ligger et fjellmassiv og en isbre.

Storslåtte Svalbardeventyr

Reisen til Svalbard starter gjerne som enhver reise ved at man tar turen til flyplassen og hopper om bord på et fly. Alt virker gjerne helt normalt der man sitter i flysetet og ser ut vinduet på havet som strekker seg så langt man kan se på turen over fra fastlands-Norge. Men så ser du ett fjell, deretter enda et, og plutselig en hel fjellkjede.

På et øyeblikk har den ellers normale utsikten blitt noe helt utenom det vanlige, og det er allerede her Svalbardeventyret ditt starter!
Noen om bord er kanskje veldig fornøyd med noen korte opplevelser som dette av den storslåtte Svalbardnaturen i løpet av sitt besøk. Men for noen vekker synet fra flyvinduet en større lyst til å komme tett på og oppleve denne ville naturen i naturens tempo på en skikkelig langtur!

 1. Et landskap med snødekte fjelltopper inn i det fjerne sett ovenfra
  Les mer om hvordan du kan reise til Svalbard her
 2. En person i solbriller og vinterklær som sitter på kne og holder en rifle. Foran personen står to sledehunder i seler og det stormer med snø i bakgrunnen.
  Ta dine forhåndsregler og les om sikkerhet på Svalbard her

Nært og fjernt året rundt

En langtur på Svalbard kan være alt fra en heldags snøscootertur til den eventyrlige østkysten av Spitsbergen eller fottur til toppen av Hiorthfjellet som ruver over Longyearbyen i nord. Det kan også være en kryssing av Svalbard på tvers med ski eller en ukelang ekspedisjon med hundeslede. Kort sagt finner du store opplevelser rett utenfor hotelldøren i Longyearbyen, uansett hvor lang turen enn måtte være!

Blant alle de varierte mulighetene på Svalbard året rundt er det likeså mange alternativer ut fra vanskelighetsgradene for turene du kan legge ut på og som er viktige å sette seg inn i. Det finnes med andre ord turer for de aller fleste. Det som gjør de ikoniske langturene så spesielle er også at du må gjøre det lille ekstra med forberedelser av både utstyr og deg selv før du legger i vei sammen med turfølget og guiden din.  

Ta den ekstra praten med de kunnskapsrike ansatte i sportsbutikkene i Longyearbyen om hva du bør ha med på tur, rådfør deg med den lokale turoperatøren du skal reise med, eller ta turen innom turistinformasjonen i Longyearbyen for å få informasjon om området og noen gode tips til langturen. De store Svalbardopplevelsene blir med det enda mer betydningsfulle gjennom mestringen du føler på når du stiller godt forberedt og klar til å overkomme utfordringene du møter underveis på en tur.

 1. En gruppe med gjester og en guide sett ovenfra på en isbre. Rundt de ligger det masse breutstyr og tau innimellom bresprekker.
  Gjør deg kjent med Svalbardvettreglene
 2. En gruppe gjester og en guide som står bak en samling snøscootere i et øde, flatt og snødekt landskap.
  Men husk å kle deg rett for sesongen og været

Hva er egentlig et Svalbardeventyr?

Selv etter at ditt første besøk og forsmaken på Svalbardeventyret er over betyr ikke det at hele eventyret er over. For slik som i eventyrfortellinger er det gjerne noen rolige perioder mellom de spennende hendelsene, og likeså tar Svalbardeventyret aldri slutt med et farvel når man reiser hjem igjen, men heller med at man sier «Vi sees igjen!».

Hver sesong tilfører sitt egne spesielle preg på hvordan fortellingen utspiller seg, og da blir opplevelsen som en bok man bare ikke klarer å legge fra seg. Én tur utspiller seg kanskje i den koselige Nordlysvinteren med tussmørke dagen lang, det sjeldne dagsnordlyset og landskap fri for lysforurensning men fylt av klart måneskinn. På en hundesledetur til en villmarkshytte går man inn i sin egen lille verden i et par dager, bestående kun av det du ser foran deg med hodelykten, lyden av sleden og hundelabber i snøen, hyttekosen og den massive mørketiden som omfavner deg.

Men bare et par måneder senere kan neste akt i eventyret ditt utspille seg under midnattssola og i et vidstrakt vinterlandskap i Solvinteren. Kanskje på en langtur på ski gjennom evigvarende brelandskap der eventyret går inn i en særegen rytme bestående av teltleirer, naturopplevelser og samhold. Alle bidrar med sitt i leirlivet, som for eksempel å stå på isbjørnvakt for å vekke guiden om man får øye på en isbjørn. Samtidig med følelsen av ansvar og alvoret i denne viktige oppgaven sitter man igjen med en helt spesiell naturopplevelse, spesielt på netter med fantastisk vær!

Videre inn i Polarsommerens varme skinner midnattssola over Svalbardeventyret ditt med et gyllent kveldslys og frisk sommerluft. Med en kajakk glir du gjennom fjordarmer og mellom klumper med is som har kalvet fra isbreer på dagsturer ut fra leiren din eller en villmarkshytte sammen med en guide. Kombinert med noen fotturer får du også utforsket Svalbardnaturen på nært hold med tundra under føttene og morener som minner om månelandskap.

 1. En hytte med lys i vinduene med nordlys som skinner over fjelltopper i silhuetter i bakgrunnen.
  Opplev Svalbards villmarkshytter
 2. En gruppe med gjester og en guide som sitter rundt et bål i en leir med telt rundt seg. I bakgrunnen går en person og en hund, og lengre bak ligger en fjord og isbre med fjelltopper omkring seg.
  Reis med miljøsertifiserte bedrifter på Svalbard

Hvor skal man begynne?

Med så mange muligheter som venter på deg kan det være vanskelig å egentlig vite hvor og når du burde begynne på ditt store Svalbardeventyr. En god måte å starte på er å gjøre deg kjent med alle de langturene og opplevelsene vi har samlet i vår oversikt lengre ned på denne siden. Blant disse tror vi at du som er interessert i et skikkelig Svalbardeventyr vil finne en tur som passer for deg!
Om du allerede har bestemt deg for når du vil reise til Svalbard kan vi anbefale å sjekke vår bookingkalender for å se hvilke aktiviteter som er tilgjengelige for deg og de andre som kanskje er med på eventyret.

 1. En person med startnummer og løpeklær på seg som stopper ved et varselskilt for isbjørnfare og peker mot skiltet samtidig som de smiler til et kamera.
  Utfordre deg selv i verdens nordligste maraton på fast grunn
 2. En stor gruppe med personer som går på langrennsski i skispor ved starten av Svalbard Skimaraton. I bakgrunnen ligger et snødekt fjellandskap.
  Verdens nordligste turrenn og et unikt eventyr for langrennsløpere

Avgrens søket

Spesifiser søket ditt nærmere

Fasiliteter
Utmerkelser

Antall resultater:

Antall resultater: 47

, vises for øyeblikket 1 til 20.

 1. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 391 vurderinger391 vurderinger

  Wildlife safari 3 dager: Østkysten på snøscooter - Svalbard Wildlife Expeditions

  Longyearbyen

  Bli med til det arktiske vinterlandskapet på østsiden av Svalbard med store breer og magisk natur.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Tidligere snøscootererfaring er en fordel. Dagstur i variert terreng

  Fasiliteter

  Symboler

  • Overnatting seng
  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Snøscooter

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 391 vurderinger391 vurderinger
 2. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 94 vurderinger94 vurderinger

  Kanskje Nordlys? Hundekjøring med overnatting i hundegården - Svalbard Villmarkssenter

  Longyearbyen

  Hundekjøring som avsluttes med overnatting i hytte ved hundegården. Vi kjører med hundevogner så lenge det ikke er snø nok og så overtar hundesleden. Dette døgnet med oss vil gi deg en unik opplevelse av å bo på Svalbard.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 2 - Passer for de fleste

  Fasiliteter

  Symboler

  • Hundekjøring

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 94 vurderinger94 vurderinger
 3. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 39 vurderinger39 vurderinger

  Ski og Seil Svalbard: En seiltur i ville arktiske forhold med høy komfort - Backyard Svalbard

  Longyearbyen

  Ski og Sail på Svalbard har aldri før vært mer populært. Denne 8-dager Ski og Sail med skipet Ocean Sherpa går fra Longyearbyen, ut i Isfjorden og mot vestkysten av Spitsbergen. I fantastiske omgivelser skal vi skape gode opplevelser i urørt snø.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Lukket båt
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Ski
  • Toalett

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 39 vurderinger39 vurderinger
 4. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 748 vurderinger748 vurderinger

  Ursus Maritimus - Et villere østkysten - Better Moments

  Longyearbyen

  På denne spesialturen, som går hver søndag, ønsker vi å sette av mer tid enn vanlig på den fantastiske østkysten. På østkysten av Svalbard er det urørt natur så langt øyet kan se. Isfjell som er fastfryst i havisen preger landskapet. Dette er et…

  Fasiliteter

  Gradering

  • 5 - Tidligere snøscootererfaring er en fordel. Dagstur i variert terreng.

  Fasiliteter

  Symboler

  • Mat
  • Snøscooter

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 748 vurderinger748 vurderinger
 5. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 660 vurderinger660 vurderinger

  Skiekspedisjon til Tre Kroner - Hurtigruten Svalbard

  Longyearbyen

  Hvis du har lyst på en skikkelig arktisk utfordring, er dette turen for deg. I løpet av elleve dager tar vi deg med på en skireise på ca 180 km, fra Billefjord, via de tre kroner, til Ekmanfjorden.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 5 - Denne aktiviteten krever meget godt fysikk og over gjennomsnittet god fysisk form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Ski
  • Overnatting telt

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 660 vurderinger660 vurderinger
 6. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 94 vurderinger94 vurderinger

  3 dagers hundeekspedisjon med overnatting i igloo - Svalbard Villmarkssenter

  Longyearbyen

  Velkommen til et uforglemmelig eventyr i en unik villmark!

  Fasiliteter

  Gradering

  • 3 - Passer for de med normalt god form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Hundekjøring
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Overnatting telt

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 94 vurderinger94 vurderinger
 7. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 391 vurderinger391 vurderinger

  Isgrotte challenge: utforsk det ukjente - Svalbard Wildlife Expeditions

  Longyearbyen

  Bli med å utforske isgrotta der andre snur! Vi tar deg med videre ned i grottas smeltevannskanaler med isøkser, tau og stegjern for isklatring.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form. Anbefales ikke for de med nedsatt bevegelighet. (ulendt, bratt og krevende terreng)

  Fasiliteter

  Symboler

  • Miljømerket bedrift
  • Mat
  • Fottur
  • Isgrotte

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 391 vurderinger391 vurderinger
 8. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 369 vurderinger369 vurderinger

  3-dagers hyttetur med hundespann - Arctic Husky Travellers

  Longyearbyen

  Besøk vår idylliske hytte i skuterfrie Tverrdalen. Eneste måte å komme dit på er til fots, ski eller med hundespann. Denne hundesledeturen gir en helt spesiell mulighet til å oppleve Svalbards villmark i all sin prakt.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 3 - Passer for de med normalt god form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Overnatting seng
  • Hundekjøring
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Isgrotte
  • Toalett

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 369 vurderinger369 vurderinger
 9. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 391 vurderinger391 vurderinger

  Arktisk utfordring: Hiorthfjellet, kajakk og topptur - Svalbard Wildlife Expeditions

  Longyearbyen

  En arktisk utfordring venter. Første runde er 3 kilometer med kajakk, deretter skal 1000 høydemeter bestiges før man er på toppen av Hiorthfjellet.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 5 - Denne aktiviteten krever meget god fysikk og over gjennomsnittet god fysisk form (krevende terreng over en lengre periode)

  Fasiliteter

  Symboler

  • Miljømerket bedrift
  • Fottur
  • Kajakk

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 391 vurderinger391 vurderinger
 10. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 748 vurderinger748 vurderinger

  En arktisk drøm - To dagers fottur langs Isfjorden - Better Moments

  Longyearbyen


  På denne todagers turen, vil vi forlate Longyearbyen en tidlig morgen, i en av våre komfortable, lukkede båter. Båten vil ta oss med til de gamle russiske bosetningen Colesbay, 30km sør, i den majestetiske Isfjorden.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form. Anbefales ikke for de med nedsatt bevegelighet (ulendt, bratt og krevende terreng)

  Fasiliteter

  Symboler

  • Mat
  • Fottur
  • Overnatting telt

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 748 vurderinger748 vurderinger
 11. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 391 vurderinger391 vurderinger

  Villmarkscamp 4 dager: Kajakk, isbre og topptur - Svalbard Wildlife Expeditions

  Longyearbyen

  Kajakktur langs brefront, brevandring, fottur og camp er noe av det som venter deg på denne Villmarkscampen. Velkommen!

  Fasiliteter

  Gradering

  • 3 - 3 – Passer for de med normalt god form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Miljømerket bedrift
  • Mat
  • Fottur
  • Kajakk
  • Åpen båt
  • Overnatting telt

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 391 vurderinger391 vurderinger
 12. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 65 vurderinger65 vurderinger

  3-dagers sommerprogram på Nordenskiöld Lodge - Basecamp Explorer Spitsbergen

  Longyearbyen

  Velkommen til verdens nordligste kommersielle overnattingshytte. Gjemt i bremorenene kan du finne vår Nordenskiöld Lodge. Her kan du tilbringe dagene dine med fotturer på isbreen eller padle mellom isbre-is, sel og hvithval. Her, høyt oppe i Arktis,…

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Overnatting seng
  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Fottur
  • Kajakk
  • Åpen båt
  • Sightseeing og foredrag
  • Velvære

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 65 vurderinger65 vurderinger
 13. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 72 vurderinger72 vurderinger

  3-dagers snøscootertur til Nordenskiöld Lodge - Basecamp Explorer Spitsbergen

  Longyearbyen

  Bli med på en 3-dagers snøscooter opplevelse til mektig destinasjon hvor kun det Arktiske dyrelivet bor. Sjekk inn på Nordenskiöld Lodge og bo lunt ved foten av den vakre, blå isbreen.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 5 - Tidligere snøscootererfaring er anbefalt. Lang dagstur i variert terreng

  Fasiliteter

  Symboler

  • Overnatting seng
  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Snøscooter
  • Toalett
  • Velvære

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 72 vurderinger72 vurderinger
 14. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 391 vurderinger391 vurderinger

  Villmarkscamp 3 dager: Kajakk, isbre og fottur - Svalbard Wildlife Expeditions

  Longyearbyen

  Kajakktur langs brefront, brevandring og camp er noe av det som venter deg på denne Villmarkscampen. Velkommen!

  Fasiliteter

  Gradering

  • 3 - 3 – Passer for de med normalt god form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Miljømerket bedrift
  • Mat
  • Fottur
  • Kajakk
  • Åpen båt
  • Overnatting telt

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 391 vurderinger391 vurderinger
 15. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 748 vurderinger748 vurderinger

  Ursus Maritimus – Kongen av Arktis - Better Moments

  Longyearbyen

  Denne turen går til den fantastiske østkysten av Svalbard. Her er det urørt natur så langt øyet kan se. Isfjell som er fastfryst i havisen preger landskapet. Dette er et skue som er vanskelig å beskrive, det må bare oppleves.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Tidligere snøscootererfaring er en fordel. Dagstur i variert terreng.

  Fasiliteter

  Symboler

  • Mat
  • Snøscooter

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 748 vurderinger748 vurderinger
 16. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 369 vurderinger369 vurderinger

  2-dagers hyttetur med hundespann - Arctic Husky Travellers

  Longyearbyen

  Besøk vår idylliske hytte i skuterfrie Tverrdalen. Eneste måte å komme dit på er til fots, ski eller med hundespann. Denne hundesledeturen gir en helt spesiell mulighet til å oppleve Svalbards villmark i all sin prakt.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 3 - Passer for de med normalt god form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Overnatting seng
  • Hundekjøring
  • Mat
  • Isgrotte
  • Toalett

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 369 vurderinger369 vurderinger
 17. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 660 vurderinger660 vurderinger

  Spitsbergen på tvers - Hurtigruten Svalbard

  Longyearbyen

  Drømmer du om en litt røffere opplevelse av Svalbard enn den du får i byen? Er du i tillegg glad i å gå på ski i storslagent landskap?  Da er denne 50 kilometer lange skituren på tvers av Spitsbergen en perfekt begynnerekspedisjon i arktisk natur…

  Fasiliteter

  Gradering

  • 3 - Passer for de med normalt god form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Ski
  • Overnatting telt

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 660 vurderinger660 vurderinger
 18. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 660 vurderinger660 vurderinger

  Newtontoppen - Svalbards høyeste fjell - Hurtigruten Svalbard

  Longyearbyen

  Kan du forestille deg å stå øverst på Newton-toppen og speide utover milevis med uberørt natur, omringet av vakkert brelandskap? Dette er turen for deg som vil oppleve et annerledes Svalbard med ski på beina.

  Fasiliteter

  Gradering

  • 5 - Denne aktiviteten krever meget god fysikk og over gjennomsnittet god fysisk form

  Fasiliteter

  Symboler

  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Ski
  • Overnatting telt

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 660 vurderinger660 vurderinger
 19. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 365 vurderinger365 vurderinger

  Snøscooter tur til Østkysten - Spitzbergen Adventures

  Longyearbyen

  Bli med oss på en dag utenom det vanlige. Denne turen viser den virkelig karakteristiske delen av Svalbard og må bare oppleves. Vi kjører østover og passerer snødekte fjell, vide og trange daler, morener og mer. Det å stå foran den mektige Hayes…

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Tidligere snøscootererfaring er en fordel. Dagstur i variert terreng.

  Fasiliteter

  Symboler

  • Mat
  • Snøscooter

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 365 vurderinger365 vurderinger
 20. Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 391 vurderinger391 vurderinger

  Wildlife vintercamp 3 dager: Fottur med truger og overnatting i teltleir - Svalbard Wildlife Expeditions

  Longyearbyen

  Hvis du har en sterk lidenskap for naturen og er nysgjerrig på Arktis, er dette vinterens perfekte fottur/trugetur. Tre dager er tid nok når du er i nærkontakt med Arktis på den ekte måten. Fottur med camping i et øde og stille område. Plutselig,…

  Fasiliteter

  Gradering

  • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form. Anbefales ikke for de med nedsatt bevegelighet (ulendt, bratt og krevende terreng)

  Fasiliteter

  Symboler

  • Miljømerket bedrift
  • Ekspedisjon
  • Mat
  • Fottur
  • Overnatting telt

  Trip Advisor vurdering

  Trip Advisor vurdering - 391 vurderinger391 vurderinger
Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av