En gruppe med gjester og en guide i kajakkutstyr ved en samling kajakker som ligger langs en fjord. I bakgrunnen ligger et fjellmassiv og en isbre.

Storslåtte Svalbardeventyr

Reisen til Svalbard starter gjerne som enhver reise ved at man tar turen til flyplassen og hopper om bord på et fly. Alt virker gjerne helt normalt der man sitter i flysetet og ser ut vinduet på havet som strekker seg så langt man kan se på turen over fra fastlands-Norge. Men så ser du ett fjell, deretter enda et, og plutselig en hel fjellkjede.

På et øyeblikk har den ellers normale utsikten blitt noe helt utenom det vanlige, og det er allerede her Svalbardeventyret ditt starter!
Noen om bord er kanskje veldig fornøyd med noen korte opplevelser som dette av den storslåtte Svalbardnaturen i løpet av sitt besøk. Men for noen vekker synet fra flyvinduet en større lyst til å komme tett på og oppleve denne ville naturen i naturens tempo på en skikkelig langtur!

  1. Et landskap med snødekte fjelltopper inn i det fjerne sett ovenfra
    Les mer om hvordan du kan reise til Svalbard her
  2. En person i solbriller og vinterklær som sitter på kne og holder en rifle. Foran personen står to sledehunder i seler og det stormer med snø i bakgrunnen.
    Ta dine forhåndsregler og les om sikkerhet på Svalbard her

Nært og fjernt året rundt

En langtur på Svalbard kan være alt fra en heldags snøscootertur til den eventyrlige østkysten av Spitsbergen eller fottur til toppen av Hiorthfjellet som ruver over Longyearbyen i nord. Det kan også være en kryssing av Svalbard på tvers med ski eller en ukelang ekspedisjon med hundeslede. Kort sagt finner du store opplevelser rett utenfor hotelldøren i Longyearbyen, uansett hvor lang turen enn måtte være!

Blant alle de varierte mulighetene på Svalbard året rundt er det likeså mange alternativer ut fra vanskelighetsgradene for turene du kan legge ut på og som er viktige å sette seg inn i. Det finnes med andre ord turer for de aller fleste. Det som gjør de ikoniske langturene så spesielle er også at du må gjøre det lille ekstra med forberedelser av både utstyr og deg selv før du legger i vei sammen med turfølget og guiden din.  

Ta den ekstra praten med de kunnskapsrike ansatte i sportsbutikkene i Longyearbyen om hva du bør ha med på tur, rådfør deg med den lokale turoperatøren du skal reise med, eller ta turen innom turistinformasjonen i Longyearbyen for å få informasjon om området og noen gode tips til langturen. De store Svalbardopplevelsene blir med det enda mer betydningsfulle gjennom mestringen du føler på når du stiller godt forberedt og klar til å overkomme utfordringene du møter underveis på en tur.

  1. En gruppe med gjester og en guide sett ovenfra på en isbre. Rundt de ligger det masse breutstyr og tau innimellom bresprekker.
    Gjør deg kjent med Svalbardvettreglene
  2. En gruppe gjester og en guide som står bak en samling snøscootere i et øde, flatt og snødekt landskap.
    Men husk å kle deg rett for sesongen og været

Hva er egentlig et Svalbardeventyr?

Selv etter at ditt første besøk og forsmaken på Svalbardeventyret er over betyr ikke det at hele eventyret er over. For slik som i eventyrfortellinger er det gjerne noen rolige perioder mellom de spennende hendelsene, og likeså tar Svalbardeventyret aldri slutt med et farvel når man reiser hjem igjen, men heller med at man sier «Vi sees igjen!».

Hver sesong tilfører sitt egne spesielle preg på hvordan fortellingen utspiller seg, og da blir opplevelsen som en bok man bare ikke klarer å legge fra seg. Én tur utspiller seg kanskje i den koselige Nordlysvinteren med tussmørke dagen lang, det sjeldne dagsnordlyset og landskap fri for lysforurensning men fylt av klart måneskinn. På en hundesledetur til en villmarkshytte går man inn i sin egen lille verden i et par dager, bestående kun av det du ser foran deg med hodelykten, lyden av sleden og hundelabber i snøen, hyttekosen og den massive mørketiden som omfavner deg.

Men bare et par måneder senere kan neste akt i eventyret ditt utspille seg under midnattssola og i et vidstrakt vinterlandskap i Solvinteren. Kanskje på en langtur på ski gjennom evigvarende brelandskap der eventyret går inn i en særegen rytme bestående av teltleirer, naturopplevelser og samhold. Alle bidrar med sitt i leirlivet, som for eksempel å stå på isbjørnvakt for å vekke guiden om man får øye på en isbjørn. Samtidig med følelsen av ansvar og alvoret i denne viktige oppgaven sitter man igjen med en helt spesiell naturopplevelse, spesielt på netter med fantastisk vær!

Videre inn i Polarsommerens varme skinner midnattssola over Svalbardeventyret ditt med et gyllent kveldslys og frisk sommerluft. Med en kajakk glir du gjennom fjordarmer og mellom klumper med is som har kalvet fra isbreer på dagsturer ut fra leiren din eller en villmarkshytte sammen med en guide. Kombinert med noen fotturer får du også utforsket Svalbardnaturen på nært hold med tundra under føttene og morener som minner om månelandskap.

  1. En hytte med lys i vinduene med nordlys som skinner over fjelltopper i silhuetter i bakgrunnen.
    Opplev Svalbards villmarkshytter
  2. En gruppe med gjester og en guide som sitter rundt et bål i en leir med telt rundt seg. I bakgrunnen går en person og en hund, og lengre bak ligger en fjord og isbre med fjelltopper omkring seg.
    Reis med miljøsertifiserte bedrifter på Svalbard

Hvor skal man begynne?

Med så mange muligheter som venter på deg kan det være vanskelig å egentlig vite hvor og når du burde begynne på ditt store Svalbardeventyr. En god måte å starte på er å gjøre deg kjent med alle de langturene og opplevelsene vi har samlet i vår oversikt lengre ned på denne siden. Blant disse tror vi at du som er interessert i et skikkelig Svalbardeventyr vil finne en tur som passer for deg!
Om du allerede har bestemt deg for når du vil reise til Svalbard kan vi anbefale å sjekke vår bookingkalender for å se hvilke aktiviteter som er tilgjengelige for deg og de andre som kanskje er med på eventyret.

  1. En person med startnummer og løpeklær på seg som stopper ved et varselskilt for isbjørnfare og peker mot skiltet samtidig som de smiler til et kamera.
    Utfordre deg selv i verdens nordligste maraton på fast grunn
  2. En stor gruppe med personer som går på langrennsski i skispor ved starten av Svalbard Skimaraton. I bakgrunnen ligger et snødekt fjellandskap.
    Verdens nordligste turrenn og et unikt eventyr for langrennsløpere

Avgrens søket

Spesifiser søket ditt nærmere

Fasiliteter
Utmerkelser

Antall resultater:

Antall resultater: 51

, vises for øyeblikket 21 til 40.

  1. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 74 vurderinger74 vurderinger

    Telegrafruten - 5-dagers hundespannsekspedisjon til Isfjord Radio - Basecamp Explorer Spitsbergen

    * Isfjord På svalbard

    Du får kjøre ditt eget hundespann og oppleve overnatting utendørs i Isbjørnens rike på denne femdagerstur til villmarkshotellet ytterst i vest på Spitsbergen.

    Fasiliteter

    Gradering

    • 5 - Denne aktiviteten krever svært god fysikk og over gjennomsnittet god fysisk form

    Fasiliteter

    Symboler

    • Overnatting seng
    • Hundekjøring
    • Miljømerket bedrift
    • Ekspedisjon
    • Mat
    • Overnatting telt

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 74 vurderinger74 vurderinger
  2. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 65 vurderinger65 vurderinger

    3-dagers sommerprogram på Nordenskiöld Lodge - Basecamp Explorer Spitsbergen

    Longyearbyen

    Velkommen til verdens nordligste kommersielle overnattingshytte. Gjemt i bremorenene kan du finne vår Nordenskiöld Lodge. Her kan du tilbringe dagene dine med fotturer på isbreen eller padle mellom isbre-is, sel og hvithval. Her, høyt oppe i Arktis,…

    Fasiliteter

    Gradering

    • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form

    Fasiliteter

    Symboler

    • Overnatting seng
    • Miljømerket bedrift
    • Ekspedisjon
    • Mat
    • Fottur
    • Kajakk
    • Åpen båt
    • Sightseeing og foredrag
    • Velvære

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 65 vurderinger65 vurderinger
  3. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 385 vurderinger385 vurderinger

    Snøscooter tur til Østkysten - Spitzbergen Adventures

    Longyearbyen

    Bli med oss på en dag utenom det vanlige. Denne turen viser den virkelig karakteristiske delen av Svalbard og må bare oppleves. Vi kjører østover og passerer snødekte fjell, vide og trange daler, morener og mer. Det å stå foran den mektige Hayes…

    Fasiliteter

    Gradering

    • 4 - Tidligere snøscootererfaring er en fordel. Dagstur i variert terreng.

    Fasiliteter

    Symboler

    • Mat
    • Snøscooter

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 385 vurderinger385 vurderinger
  4. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 39 vurderinger39 vurderinger

    Brevandring - Backyard Svalbard

    Longyearbyen

    Brevandring på Svalbard. Eksklusiv tur for små grupper, som designes for deg og din gruppe.

    Fasiliteter

    Gradering

    • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form. Anbefales ikke for de med nedsatt bevegelighet (ulendt, bratt og krevende terreng)

    Fasiliteter

    Symboler

    • Mat
    • Fottur
    • Åpen båt

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 39 vurderinger39 vurderinger
  5. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 450 vurderinger450 vurderinger

    Isgrotte med overnatting - Svalbard Wildlife Expeditions

    Longyearbyen

    Bli med på en kveldstur med overnatting i isgrotta på Longyearbreen.

    Fasiliteter

    Gradering

    • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form. Anbefales ikke for de med nedsatt bevegelighet. (ulendt, bratt og krevende terreng)

    Fasiliteter

    Symboler

    • Miljømerket bedrift
    • Mat
    • Fottur
    • Isgrotte

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 450 vurderinger450 vurderinger
  6. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 72 vurderinger72 vurderinger

    3-dagers snøscootertur til Nordenskiöld Lodge - Basecamp Explorer Spitsbergen

    Longyearbyen

    Bli med på en 3-dagers snøscooter opplevelse til mektig destinasjon hvor kun det Arktiske dyrelivet bor. Sjekk inn på Nordenskiöld Lodge og bo lunt ved foten av den vakre, blå isbreen.

    Fasiliteter

    Gradering

    • 5 - Tidligere snøscootererfaring er anbefalt. Lang dagstur i variert terreng

    Fasiliteter

    Symboler

    • Overnatting seng
    • Miljømerket bedrift
    • Ekspedisjon
    • Mat
    • Snøscooter
    • Toalett
    • Velvære

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 72 vurderinger72 vurderinger
  7. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 39 vurderinger39 vurderinger

    Skreddersydde toppturer på Svalbard med sertifiserte Svalbard-guider - Backyard Svalbard

    Longyearbyen

    Har du noensinne drømt om å gå på topptur på Svalbard? Vi tilrettelegger dine toppturer på Svalbard. Våre guider kjenner områdene her best, og vi finner en tur som passer til deg og din gruppe.

    Fasiliteter

    Gradering

    • 3 - Passer for de med normalt god form

    Fasiliteter

    Symboler

    • Mat
    • Ski

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 39 vurderinger39 vurderinger
  8. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 450 vurderinger450 vurderinger

    Villmarkscamp 4 dager: Kajakk, isbre og topptur - Svalbard Wildlife Expeditions

    Longyearbyen

    Kajakktur langs brefront, brevandring, fottur og camp er noe av det som venter deg på denne Villmarkscampen. Velkommen!

    Fasiliteter

    Gradering

    • 3 - 3 – Passer for de med normalt god form

    Fasiliteter

    Symboler

    • Miljømerket bedrift
    • Mat
    • Fottur
    • Kajakk
    • Åpen båt
    • Overnatting telt

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 450 vurderinger450 vurderinger
  9. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 726 vurderinger726 vurderinger

    Skiekspedisjon til Ny-Ålesund - Hurtigruten Svalbard

    Longyearbyen

    En av de mest spektakulære skiekspedisjonene du kan gjøre er denne flotte skituren til Ny-Ålesund. Vi legger bak oss milevis av brelandskap, og dette på en tid av året da solen skinner hele døgnet. Du vil oppleve fjorder og fjell, dyreliv,…

    Fasiliteter

    Gradering

    • 5 - Denne aktiviteten krever meget god fysikk og over gjennomsnittet god fysisk form

    Fasiliteter

    Symboler

    • Miljømerket bedrift
    • Ekspedisjon
    • Mat
    • Ski
    • Overnatting telt

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 726 vurderinger726 vurderinger
  10. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 761 vurderinger761 vurderinger

    En arktisk drøm - To dagers fottur langs Isfjorden - Better Moments

    Longyearbyen


    På denne todagers turen, vil vi forlate Longyearbyen en tidlig morgen, i en av våre komfortable, lukkede båter. Båten vil ta oss med til de gamle russiske bosetningen Colesbay, 30km sør, i den majestetiske Isfjorden.

    Fasiliteter

    Gradering

    • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form. Anbefales ikke for de med nedsatt bevegelighet (ulendt, bratt og krevende terreng)

    Fasiliteter

    Symboler

    • Mat
    • Fottur
    • Overnatting telt

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 761 vurderinger761 vurderinger
  11. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 761 vurderinger761 vurderinger

    Ursus Maritimus - Et villere østkysten - Better Moments

    Longyearbyen

    På denne spesialturen, som går hver søndag, ønsker vi å sette av mer tid enn vanlig på den fantastiske østkysten. På østkysten av Svalbard er det urørt natur så langt øyet kan se. Isfjell som er fastfryst i havisen preger landskapet. Dette er et…

    Fasiliteter

    Gradering

    • 5 - Tidligere snøscootererfaring er en fordel. Dagstur i variert terreng.

    Fasiliteter

    Symboler

    • Mat
    • Snøscooter

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 761 vurderinger761 vurderinger
  12. 4-dagers sommerprogram på Nordenskiöld Lodge - Basecamp Explorer Spitsbergen

    Longyearbyen

    Bli med til Nordenskiöldbreen! På denne turen reiser vi langt ut fra sivilisasjonen, og inn i selve hjertet av det arktiske landskapet, til Nordenskiöld Lodge. Her tar vi deg med på fottur, brevandring og kajakkpadling foran den mektige brefronten.

    Fasiliteter

    Gradering

    • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form

    Fasiliteter

    Symboler

    • Overnatting seng
    • Miljømerket bedrift
    • Ekspedisjon
    • Mat
    • Fottur
    • Kajakk
    • Toalett
    • Velvære
  13. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 450 vurderinger450 vurderinger

    Nordenskiöld ski ekspedisjon: 5 dagers skitur med overnatting i telt - Svalbard Wildlife Expeditions

    Longyearbyen

    Vi tar deg med på et 5-dagers skieventyr i Nordenskiöld land der vi møter brede daler, fonnsystemer og høye fjell.

    Fasiliteter

    Gradering

    • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form

    Fasiliteter

    Symboler

    • Miljømerket bedrift
    • Ekspedisjon
    • Mat
    • Ski
    • Overnatting telt

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 450 vurderinger450 vurderinger
  14. Vandring gjennom Nordenskiöld Land - 5-dagers fottur fra Longyearbyen til Isfjord Radio - Basecamp Explorer Spitsbergen

    Longyearbyen

    Opplev midnattssolen og sommeren på Svalbard til fots gjennom vakre Nordenskiöld land.

    Fasiliteter

    Gradering

    • 5 - Denne aktiviteten krever meget god fysikk og over gjennomsnittet god fysisk form (krevende terreng over en lengre periode)

    Fasiliteter

    Symboler

    • Overnatting seng
    • Miljømerket bedrift
    • Ekspedisjon
    • Mat
    • Fottur
    • Overnatting telt
  15. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 79 vurderinger79 vurderinger

    Arktisk Legende - 3 dagers hundesledeekspedisjon i den arktiske villmarken - Basecamp Explorer Spitsbergen

    Longyearbyen

    Legg ut på ditt livs eventyr der du lærer å kjøre ditt eget hundespann i vakre omgivelser. Vi utforsker områder hvor få ferdes – på en tradisjonell og miljøvennlig måte, akkurat som de legendariske polfarerne.

    Fasiliteter

    Gradering

    • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form

    Fasiliteter

    Symboler

    • Overnatting seng
    • Hundekjøring
    • Miljømerket bedrift
    • Ekspedisjon

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 79 vurderinger79 vurderinger
  16. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 451 vurderinger451 vurderinger

    Wildlife safari overnatting: Østkysten til soloppgang – Svalbard Wildlife Expeditions

    Longyearbyen

    Besøk store breer og overnatt i vår lille villmarkshytte på østsiden av Svalbard. Kanskje vi får se dyreliv også?

    Fasiliteter

    Gradering

    • 4 - Tidligere snøscootererfaring er en fordel. Dagstur i variert terreng

    Fasiliteter

    Symboler

    • Overnatting seng
    • Miljømerket bedrift
    • Mat
    • Snøscooter

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 451 vurderinger451 vurderinger
  17. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 847 vurderinger847 vurderinger

    Østkysten - Poli Arctici

    Longyearbyen

    Bli med på denne populære dagsturen til den storslåtte østkysten.

    Fasiliteter

    Gradering

    • 4 - Tidligere snøscootererfaring er en fordel. Dagstur i variert terreng.

    Fasiliteter

    Symboler

    • Mat
    • Snøscooter

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 847 vurderinger847 vurderinger
  18. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 450 vurderinger450 vurderinger

    Isgrotte challenge: utforsk det ukjente - Svalbard Wildlife Expeditions

    Longyearbyen

    Bli med å utforske isgrotta der andre snur! Vi tar deg med videre ned i grottas smeltevannskanaler med isøkser, tau og stegjern for isklatring.

    Fasiliteter

    Gradering

    • 4 - Passer for de med over gjennomsnittet god form. Anbefales ikke for de med nedsatt bevegelighet. (ulendt, bratt og krevende terreng)

    Fasiliteter

    Symboler

    • Miljømerket bedrift
    • Mat
    • Fottur
    • Isgrotte

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 450 vurderinger450 vurderinger
  19. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 451 vurderinger451 vurderinger

    Oscar II skiekspedisjon 8 dager: Skitur fra Ymerbukta til Ekmanfjorden - Svalbard Wildlife Expeditions

    Longyearbyen

    På vestsiden av Svalbard møter vi spisse fjell og store breer. Den totale Svalbard opplevelsen venter deg.

    Fasiliteter

    Gradering

    • 5 - Denne aktiviteten krever meget god fysikk og over gjennomsnittet god fysisk form

    Fasiliteter

    Symboler

    • Miljømerket bedrift
    • Ekspedisjon
    • Mat
    • Åpen båt
    • Ski
    • Overnatting telt

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 451 vurderinger451 vurderinger
  20. Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 1335 vurderinger1335 vurderinger

    3-dagers ekspedisjon med hundeslede - Green Dog Svalbard

    Longyearbyen

    Bli med på en 3-dagers ekspedisjon med hundeslede med hytteovernatting!

    Fasiliteter

    Gradering

    • 3 - Passer for de med normal og god form.

    Fasiliteter

    Symboler

    • Overnatting seng
    • Hundekjøring
    • Ekspedisjon
    • Mat
    • Isgrotte
    • Toalett

    Trip Advisor vurdering

    Trip Advisor vurdering - 1335 vurderinger1335 vurderinger
Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av