Longyearbyen

Longyearbyen

Verdens nordligste bærekraftige reisemål

Opplev Svalbard og Longyearbyen med god samvittighet

I Longyearbyen begynner den høyarktiske villmarka midt i byen, og den tar nesten aldri slutt. Innbyggerne er glade i byen sin, og med den vakre svalbardnaturen som sin bakgård, er de kanskje ekstra engasjerte i spørsmålet rundt miljøvern og bærekraft. Det samme gjelder for gjestene som besøker oss. Stadig flere gjester etterspør og velger reisemål som viser ansvar, og som tilbyr ekte og autentiske opplevelser av høy kvalitet. Vi ønsker å gi deg informasjon om hvordan du kan oppleve øygruppen vår – med god samvittighet.

Her er våre tips og råd til deg som besøkende

 • Bli lenger når du først besøker øya vår! En reise til Svalbard gir et miljøavtrykk – det kommer man ikke unna. Derfor ønsker vi at du som besøker oss, oppholder deg flere dager når du er her. Ta deg tid til å virkelig omfavne vakre Svalbard, kjenne på stillheten og følelsen i den storslagne naturen. Bestiller du i tillegg reisen din god tid i forveien, bidrar du til mer forutsigbarhet for reiselivsnæringen.

 • Du som gjest kan velge en miljøsertifisert reiselivsbedrift. Flere av bedriftene inkludert overnattingsstedene har miljøsertifisert seg de siste årene. I tillegg er Longyearbyen merket som et bærekraftig reisemål. Visste du også at Visit Svalbard sponser flere miljøgodkjente arrangementer?

 • Reis utenfor sesong! Nordlysvinteren på Svalbard byr på magiske opplevelser. Du trenger ikke reise langt ut av Longyearbyen for å komme bort fra lysforurensning og se stjernehimmelen glitre. Er du heldig, kan det hende du får se nordlyset danse. Visste du at det i polarnatta er mulig å se nordlys både dagtid og nattestid?

 • Legg gjerne opp til noen aktiviteter som er u-motoriserte, tilbudet er variert året rundt. Tenk å padle kajakk i midnattssolas nattero, eller nyte polarnattas fredfulle stjernehimmel på hundeslede? Eller hva med en skitur på solfulle vinterdager eller en fottur til bynære fossiler? Vi lover deg at den arktiske stillheten vil gjøre dypt inntrykk på deg. Sjekk også ut turene med elektrisk snøscooter ladet på 100% fornybar energi, eller stillegående hybridbåt.

 • Les deg opp på Longyearbyen Community Guidelines. Disse retningslinjene er utformet etter hvordan Longyearbyens innbyggere ønsker at du som gjest skal opptre. Visste du forresten at på Svalbard kan du ikke plukke blomstene, uansett hvor vakre de er? Dette for å beskytte den sårbare floraen. Svalbardvettreglene og artikkelen om fremmede arter i Arktis gir deg også gode tips.

 • Dra på organiserte aktiviteter med lokale aktivitetsleverandører når du besøker Svalbard. Da er sikkerheten i varetatt av profesjonelle Svalbardguider, og du bidrar til lokal verdiskapning. Vi lover deg at du vil få mer ut av opplevelsen og et uforglemmelig Svalbardeventyr!

 • Klimakompenser flyreisen din hos SAS eller Norwegian når du bestiller flybilletter. Visste du også at alle tilreisende til Svalbard betaler 150kr til Svalbards miljøvernfond? Beløpet er bakt inn i flybilletter og midlene brukes til å finansiere prosjekter og tiltak som har som formål å beskytte naturmiljøet på Svalbard.

 • Kjøp med deg lokalproduserte produkter! Kniver, sjokolade, ulltøy, trefjøler, såper, kunst og smykker finnes i Longyearbyens butikker. Lokale gaver er enda morsommere å gi når du kommer hjem. Om du ikke vil kjøpe noe nytt, finnes det i tillegg en rekke bedrifter som tilbyr utleie av forskjellig utstyr, som kan være nyttig eller trengs når man er på besøk. Ved å leie i stedet for å kjøpe bidrar man også til å spare miljøet ved å unngå unødvendig innkjøp av utstyr man kanskje bare trenger på en enkelt tur.

 • Velg lokal mat – er du klar over hvor godt svalbardreinsdyr og lokal rype smaker? Eller torsk fra Isfjorden? Utmerket! Dessuten forteller svalbardrettene deg en spennende historie om fangsttradisjonene på øygruppen. Spør servitøren hva som er lokalt.

 • Ta turen innom turistinformasjonen og få gode råd om bekledningaktiviteten som passer deg best, og generelle råd om sikkerhet. Her kan du bestille aktiviteter fra våre turoperatører, og om sommeren kan du også låne deg en gratis bysykkel til bruk i Longyearbyen.

 • Velg gjerne aktiviteter som er bynære. Det bugner av spennende muligheter i og rundt Longyearbyen, både kultur- og naturbaserte. I Longyearbyen har vi dyrelivet praktisk talt rett utenfor døren.

Du kan lese mer om Longyearbyen som bærekraftig reisemål og hvordan vi jobber med bærekraft her.

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av