Tips til mobilbruk på Svalbard

Tips til mobilbruk på Svalbard

Få mest mulig ut av mobilen din når du besøker oss

5 enkle tips til mobilbruk på Svalbard

Stadig flere av oss dropper å ta med et kamera og bruker heller mobilen til å ta bilder når vi reiser. Her har du derfor 5 enkle tips til mobilbruk på Svalbard, for å få mest mulig ut av mobilen din. I kulde og vind kan det nemlig til tider by på noen utfordringer!  

Hold mobilen varm men lett tilgjengelig

En hovedregel når været er kaldt (og det er det jo store deler av året) er å holde telefonen tett på kroppen for å holde liv i batteriet lengst mulig. Samtidig vil man ha mobilen lett tilgjengelig for å kjapt kunne ta bilder når en god fotomulighet dukker opp. Vårt tips, legg mobilen din i en isolert mobilpose sammen med en varmepute. Da holder mobilen seg god og varm, selv om du har den lett tilgjengelig på ytterlomma. Mobilposer som den på bildet under, og varmeputer kan du kjøpe i flere av butikkene i Longyearbyen.

Man kan ta bilder med nesa også!

Når det stormer på frister det sjeldent å ta av seg på hendene for å bruke touch-skjermen på mobilen. Med litt øvelse kan man på kreativt vis bruke nesa til å både ta bilder, og dele de på sosiale medier, uten å måtte fryse unødig på fingrene!

Flymodus er din venn

Selv om man har overraskende god dekning rundtom på Svalbard er ikke det alltid tilfellet langt ute i villmarka. Når mobilen din mister dekning vil den bruke ekstra strøm på å søke etter signal. Men ved å skru på flymodus slutter mobilen din å søke etter signal, og du vil kunne holde batteriet, og dermed mobilen din, i live litt lengre.

Batteripakker på innerlomma

Om du har en mobil som raskt går tom før strøm når det er kaldt, kan en batteripakke på innerlomma være akkurat det du trenger. Oppladbare batteripakker din finner du i mange butikker i Longyearbyen, og kan være redningen du trenger for at du skal få de bildene du ønsker deg. Husk å lade batteripakken fullt opp før du drar på tur. 

Mistet mobilen?

Om du mister mobilen din når du er på besøk på Svalbard så skal du vite at ikke alt håp er ute.
Si ifra til guiden din eller resepsjonisten på hotellet eller gjestehuset du bor på om at du har mistet mobilen din, og hvor du tror du kan ha mistet den. De kan legge ut en beskjed om dette på de lokale Facebook-gruppene hvor den behjelpelige lokalbefolkningen på Svalbard sier ifra hvis de finner hittegods i byen eller i villmarka.

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av