Nyt polarsommeren på havet

Nyt polarsommeren på havet

Her er 8 båtturer du ikke vil gå glipp av!

8 populære båtturer

Polarsommeren på Svalbard byr på midnattssol, unikt dyreliv, fargerik flora og naturopplevelser som tar pusten fra de fleste. Hvis du ønsker å se mest mulig av dette – bli med på båttur!    

Her er 8 båtturer du ikke vil gå glipp av!

Pyramiden – et nedlagt russisk gruvesamfunn innerst i Billefjorden

Denne populære dagsturen byr på vakkert fjordlandskap, den spektakulære Nordenskiöldbreen og en guidet tur i den surrealistiske spøkelsesbyen Pyramiden. Under sin glanstid på 80-tallet bodde det over 1000 mennesker i Pyramiden. I dag bare 8. En av verdens mest spennende spøkelsesbyer skriver National Geographic, ikke uten grunn! Om du vil kjenne på naturkreftene tar du en tur med RIB til det gamle russiske gruvesamfunnet. Ønsker du en mer komfortabel tur booker du deg inn med en av de lukkede båtene. Her finnes det flere varianter.

Hvalrossafari til Poolepynten

Hvis du har en drøm om å hilse på et av verdens mest fascinerende dyr, hvalrossen, bør du bli med på hvalrossafari. Med panaromautsikt fra komfortable båter kan du se og lukte hvalrossene som ligger og ruller seg på stranden på Prins Karls Forland. Ikke sjelden, ser man også annet dyreliv på disse turene, som hval og isbjørn

De spektakulære brefrontene i Isfjorden

Flere av båtturene som tilbys er et stopp ved en av de storslåtte brefrontene i Isfjorden med på programmet. Her er det mange isbreer å velge i, og de slutter aldri å imponere. Flere av turene inneholder et måltid, med utsikt over den gamle isen. Foran brefrontene er det ofte et rikt dyreliv, og man ser ofte sel og fugler. Er man ekstra heldig opplever man kanskje annet dyreliv i tillegg. 

Barentsburg. Et russisk gruvesamfunn i vakre Grønfjorden.

Barentsburg er fortsatt et levende gruvesamfunn som eies og drives av det russiske statlige gruveselskapet Trust Arcticugol. Barentsburg er Svalbards nest største bosetning med rundt 450 innbyggere. På båtturen til Barentsburg får man oppleve storslått natur langs kysten av Isfjorden, og en guidet tur i bosetningen som har eget kullkraftverk, sykehus, hotell, skole, barnehage og kultur- og idrettsbygg. Her finnes også russisk vitenskapsakademi og konsulat.

Ny Ålesund. En lang dagstur til verdens nordligste samfunn

Ny-Ålesund er verdens nordligste bosetning og ligger på 79 grader nord på nord-vest Spitsbergen. Dette er en forskningsstasjon med forskere fra over 10 land. Innbyggertallet ligger på rundt 30-35 personer året rundt, men kan øke opp til 120 personer på sommerstid. Ta del i historien om legendene Roald Amundsen og Umberto Nobile, som begge startet sine Nordpolekspedisjoner med luftskipene NORGE og ITALIA herfra. Dette er en lang og svært væravhengig dagstur, men så absolutt verdt det!

Isfjord Radio. Boutique hotel og gourmet restaurant ved verdens ende

100 km. ut i fjordgapet, midt i isødet, ligger fascinerende Isfjord Radio. Tidligere en viktig radiostasjon, i dag et fancy lite boutique-hotel med restaurant som byr på deilige lokale råvarer. Turen ut er flott i seg selv, og båten Isfjord-Ekspressen har daglige avganger fra Longyearbyen og kjører tur/retur Isfjord Radio fra juni til midten av september.

Fuglefjellene

Etter en lang vinter skjer det noe tilnærmet et naturens under på Svalbard, i det sommeren setter inn for fullt og øygruppa formelig invaderes av trekkfugler som kommer hit for å hekke. Havområdene rundt øygruppen er nemlig svært næringsrike, og byr på overflod av mat. I Isfjorden finnes flere livlige fuglefjell som kan besøkes med lukkede eller åpne båter. Vi kan love deg at «fuglehopping» da polarlomvi-kyllingene klare for å forlate redet, og rovdyr venter på mat, er en helt spesiell opplevelse.

Flere dagers ekspedisjoner på båt og fotoekspedisjoner

Er du ekstra eventyrlysten og vil se mest mulig av Svalbard melder du deg på en fleredagers tur med båt. Er du fotointeressert anbefaler vi absolutt et fotocruise nordover. Her finnes det flere tilbud å velge mellom, enten du ønsker større eller mindre båt. Med tilrettelagt og komfortabel båttransport kan man bevege seg i uberørte områder, uten andre mennesker i nærheten. Og man kommer ofte nært på dyreliv. Helt klart opplevelser for historieboka!  
Hurtigruten Svalbard/Agurtxane Concellon

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av