Longyearbyen sett ovenfra i blått lys med fjell i bakgrunnen

Gjør som de lokale!

Ta "Byrunden" i Longyearbyen

Byrunden

De fleste av Marcela Cardenas oss som bor i Longyearbyen elsker å være mest mulig ute på tur. Med den arktiske villmarken rett utenfor døren, lengter vi etter frisk luft og fysisk aktivitet, med eller uten våre firebente venner.

En av de mest populære turene er " Byrunden". Her vil du møte de lokale som er på tur, i tillegg får du muligheten til å se de ikoniske bygningene i Longyearbyen nærmere. Du trenger ikke å tenke på isbjørnbeskyttelse på denne turen, da runden befinner seg innenfor det sikre området. Runden er på ca. 8 kilometer og tar der rundt vår lille arktiske by. På turen kan du se nærmere på Svalbard Kirke, Taubanesentralen, legendariske Huset, og alle de majstetiske fjellene rundt byen. Start turen fra sentrum av byen og gå mot Nybyen. Så fortsetter du via Huset og Skjæringa, tilbake til byen.

Det er også mange flotte turer op fjellene som ligger rundt Longyearbyen, men husk å booke en Jan Sivert Hauglid organisert tur med guide for din egen sikkerhet.

Vi anbefaler deg å avslutte turen med en god kaffe eller lunch på byens koselige kafé Fruene. På Fruene kan du nyte fantastiske salater, supper og smørbrød, og på Svalbard hotell serveres det deilig tapas foran peisen i det hyggelige resepsjonsområdet.

Hva du enn velger, husk kamera på tur!

 

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av