Få en flott utsikt over Longyearbyen

Få en flott utsikt over Longyearbyen

Bli med på den mest populære fotturen blant de lokale

En lokal favoritt - fottur til Platåfjellet

Få den beste utsikten over byen!
Platåfjellet, en populær fottur de lokale gjerne tar flere ganger i uken. Husk å dra på organisert tur, med guide som ivaretar sikkerheten!

400 meter over Longyearbyen ruver Platåfjellet. Stien opp starter ved Taubanesentralen på Skjæringa. Herfra går ruten bratt oppover i ca. 300 meter før du når en steinvarde hvor du får flott utsikt over Longyearbyen. På varden finnes det en «minnebok» hvor du kan skrive inn navnet ditt for å fortelle at du har vært der. Deretter fortsetter du ca. 100 meter opp på Platåfjellet. Her oppe  kan du se vakker Svalbardfauna, reinsdyr og et rikti fugleliv i sommermånedene. På toppen blir du belønnet med en fantastisk utsikt over Longyearbyen og Isfjorden, 424 moh. I et vakkert arktisk lys kan du nyte utsikten over isbreer, daler og omkringliggende fjell.

Turen går i bratt terreng med mye stein. Du må være i god fysisk form og ha gode sko. Flere av våre aktivitetsleverandører tilbyr denne turen med guide som ivaretar din sikkerhet. Noen av turene går opp til Platåfjellet og ned igjen samme vei, mens andre turer tar deg over fjellet og ned igjen på den andre siden. Dette er en flere timers tur.

Viktig: Platåfjellet er utenfor den trygge isbjørnsonen. Ta en titt på kartet under for å vite hvor den trygge sonen for isbjørn er (markert med rosa).

Svalbard

Inspirasjon

  1. Bli med på tur på Platåfjellet (424moh), med flott utsikt over Longyearbyen. Turen går hele året, inkludert den mørkeste perioden, noe som gjør den ekstra spennende.
    1. 16 Dec 202131 Dec 2022
  2. Dette er turen for de som ønsker en litt annerledes turopplevelse i det vakre landskapet på Svalbard. Bli med vår erfarne guide på en dagstur opp i fjellene rundt Longyearbyen.
    1. 31 May 202231 Oct 2022
  3. Fotturer
    Det er mange flotte fotturer å velge mellom. Enten i nærheten av byen eller ute i villmarken
Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av