Vandring gjennom Nordenskiöld Land - 5-dagers fottur fra Longyearbyen til Isfjord Radio - Basecamp Explorer Spitsbergen

TypeEkspedisjon

9170, Longyearbyen

Tlf: +47 79 02 46 00

Sjekk tilgjengelighet forVandring gjennom Nordenskiöld Land - 5-dagers fottur fra Longyearbyen til Isfjord Radio - Basecamp Explorer Spitsbergen (Åpnes i et nytt vindu)

En blå og rolig fjord med snødekte fjell og blå himmel fjernt i bakgrunnen, sett gjennom en teltåpning på en bakketopp i forgrunnen
 • En blå og rolig fjord med snødekte fjell og blå himmel fjernt i bakgrunnen, sett gjennom en teltåpning på en bakketopp i forgrunnen
 • En teltleir med en person og et telt i forgrunnen med et høyt fjell og en åpen blå himmel i bakgrunnen
 • En guide med rifle og ryggsekk i forgrunnen på tur med to personer og en hund i et flatt tundralandskap med et høyt fjell i bakgrunnen
 • En innsjø med is på vannoverflaten i forgrunnen med et tundra- og fjellandskap i bakgrunnen
 • En guide i forgrunnen med rifle og signalpistol som går foran en gjest i bakgrunnen i et flatt tundralandskap
 • Et grønt flatt landskap med et fjell og overskyet himmel i bakgrunnen
 • Bygningene på Isfjord Radio Adventure Hotel sett utenfra med et fjell og en overskyet himmel i bakgrunnen
 • To føtter i gjørmete fjellsko som står på steiner foran en klynge med blomster
 • En person med rifle og ryggsekk som går langs en fjellrygg med solskinn og en lett skyet blå himmel i bakgrunnen

Book Tickets Online

Tilgjengelig

Sesong (5 Aug 2024 - 9 Aug 2024)
DagTider
Mandag08:00
Sesong (12 Aug 2024 - 16 Aug 2024)
DagTider
Mandag08:00

Om

Opplev midnattssolen og sommeren på Svalbard til fots gjennom vakre Nordenskiöld land. Vi går fra Longyearbyen, over fjellene og gjennom dalene og via Colesdalen, til Isfjord Radio Adventure Hotel helt ytterst i vest på Spitsbergen.

Dagen før:
Møt opp på Basecamp Hotel klokken 15 for å treffe turguiden din. Sammen med resten av gruppen vil vi gå gjennom programmet og utstyrslisten for turen. Hvis du trenger å kjøpe noe mer utstyr, har utstyrsbutikkene åpent frem til klokken 18.

Dag 1
Du blir hentet på hotellet klokken 8. Vi begynner turen i Bjørndalen, noen kilometer utenfor Longyearbyen. Vi starter med en bratt strekning opp Fuglefjellet, som er omtrent 500 meter høyt. Vel oppe kan vi ta en lunsjpause, mens vi nyter den fantastiske utsikten over Isfjorden. Vi går så vestover til vår første leirplass. Alle bidrar til å sette opp teltene og forbereder middagen. Senere på kvelden tar vi en tur til den forlatte russiske gruvelandsbyen Grumant. Gjennom natten vil vi bytte på å være isbjørn-vakt.

Dag 2
Etter frokost pakker vi sammen for en ny og spennende dag. Vi går ned til kystlinjen og når Colesbukta, som har en interessant historie knyttet til russiske gruver. Der vil vi spise lunsj. Deretter krysser vi elven i Colesdalen og går en stund til før vi slår leir for natten. Etter en lang dag vil det være deilig å slappe av ved leiren, nyte middagen og godt selskap. Vi vil fortsette å ha skiftordning for isbjørnvakt gjennom natten.

Dag 3
Etter frokost pakker vi sammen og fortsetter vestover mot den russiske byen Barentsburg. Dagens fottur er litt lengre enn de forrige dagene, men terrenget er mer flatt og lettere å gå i. Etter lunsjpausen passerer vi Barentsburg på ettermiddagen. Vi har utforsket flere gamle russiske bosetninger de siste dagene, men Barentsburg er den eneste bosetningen som fortsatt er bebodd av ca 400 innbyggere. Vi vil fortsette videre inn i naturen og sette opp leir for den siste natten i villmarken.

Informasjon om reiser med enhver form for tilknytning til russisk statseide selskaper på Svalbard
Med bakgrunn i Russlands invasjon av Ukraina, og de brudd på folkeretten og menneskerettigheter dette innebærer, har en ekstraordinær generalforsamling i Visit Svalbard bestemt at alle produkter, reiser, tjenester eller andre tilbud med enhver form for tilknytning til russiske, statseide selskaper på Svalbard, fjernes fra Visit Svalbards plattformer.
Denne spesifikke aktiviteten du nå ser på har ingen økonomisk tilknytning til russiske statseide selskaper på Svalbard, og er derfor fortsatt tilgjengelig på visitsvalbard.com.
For mer informasjon, se pressemeldingen fra Svalbard Reiselivsråd og Visit Svalbard AS: https://www.visitsvalbard.com/informasjon-for-besokende/news/trust-arcticugol-ekskluderes-fra-svalbard-reiselivsrad

Dag 4
Etter en god frokost, pakker vi sammen og blir fraktet med båt over Grønnfjorden og mot villmarkshotellet i vest. Vi blir satt i land noen kilometer før Isfjord Radio Adventure Hotel. Vi tar enten en innlandsrute eller en rute langs kysten. Ved ankomst til Isfjord Radio blir vi ønsket velkommen av det vennlige vertskapet, som serverer varme velkomstdrinker. Deretter er det på tide med en Isfjord Radio-middag – en kulinarisk opplevelse som du sent vil glemme. I natt får du legge deg i en god og varm seng inne på stasjonen.

Dag 5
Nyt en avslappet morgen med god frokost på Isfjord Radio. Hvis du vil, kan du også ta deg en tur i badstuen før lunsj. Og hvis du tør, er det også mulig å bade i det arktiske havet. Etterpå blir det tid for å slappe av med en kaffe i sofakroken eller med en bok på biblioteket før båten går kl. 17.00. Fra båten får du se det samme landskapet du har vandret gjennom fra en helt ny vinkel. Vi ankommer Longyearbyen med store opplevelser i bagasjen.

Info:
Minimum: 4 personer
Aldersgrense: 15 år

Hva er inkludert?
- Prisen inkluderer alle aktiviteter, utstyr, overnatting og måltider i henhold til programmet
- Alt campingutstyr, termos, kopp og bestikk
- Sovepose og liggeunderlag kan leies ved behov (Basecamp Explorer har type ekstrem soveposer/vinter)
- Transport til og fra ditt hotell/gjestehus i Longyearbyen
- Søk- og redningsforsikring

Tilleggskostnader:
Personlig forbruk og utstyr, samt personlig reiseforsikring

Explore more: Vi anbefaler en til to overnattinger i Longyearbyen i før og etter denne overnattingstur.
Ta kontakt med oss via spitsbergen@basecampexplorer.com for å booke rom på unike Basecamp Hotel.

Obligatorisk ekspedisjonsbekledning på Svalbard
- Ullundertøy innerst mot kroppen
- Varm ull eller fleece bukser og genser som mellomlag
- To sett med ullsokker (et par tynne og et par tykke)
- Vind- og vanntett bukse og jakke. Vi anbefaler romslige klær fordi luft er den beste isolasjonen
- Ullvotter med vind- og vanntette ytterlag
- Et par lettere arbeidshansker når du setter opp og pakker ned teltleiren
- Varm og vindtett lue
- Buff av naturmateriale
- Solbriller min. kategori 3
- Vanntett ryggsekk for personlig og delt utstyr (ca. 75 liter)

Pakk så lite som mulig for denne turen, samtidig som du har med det nødvendige. Personlig utstyr pakkes med fordel i mindre vanntette poser, som kan komprimeres i den store ryggsekken. Vi har begrenset plass og utstyret kan bli vått hvis det regner. Merk at alle deltakere må bære noe av fellesutstyret i tillegg til personlig utstyr. Dette summerer seg opp til rundt 20 kg per person. Basecamp Hotel kan oppbevare den øvrige bagasjen din under turen.

Fysiske krav:
Turen krever god fysisk form.

Daglig distanse er rundt 15-20 km per dag. Terrenget vi går gjennom er ulendt, uten veier og stier. Vi må også krysse elver enkelte steder.  Denne turen er ikke egnet for personer som lider av ryggsmerter eller gravide. Dette er for din egen sikkerhet, og Basecamp Explorer kan dessverre ikke ta ansvar for helseproblemer hvis dette rådet blir forsømt.

Transport fra Isfjord Radio kan gjennomføres med RIB-båt eller lukket båt.

Språk:
Sikkerhet er alltid vår høyeste prioritet, og det er viktig at guiden vår kan gi instruksjoner og gjøre seg forstått. Derfor er det obligatorisk å forstå og snakke engelsk eller et av de skandinaviske språkene for å delta på våre turer. Turen vil bli gjennomført på engelsk eller et skandinavisk språk avhengig av gruppens språkkunnskaper.»

Værforhold på Svalbard:
Værforholdene kan endres raskt på Svalbard. Sterk vind eller tykk tåke kan gjøre det utfordrende å reise ut med båt. Dette betyr at været, vindstyrke og -retning i noen tilfeller tvinger oss til å gjøre endringer i den planlagte ruten, tidsplanen og programmet. I verste fall kommer vi ikke til den planlagte destinasjonen, og situasjonene kan medføre at vi må bruke en annen transportform eller innkvartering enn det som er beskrevet i programmet. Vi gjør alltid vårt ytterste for å gi deg en storartet opplevelse på Svalbard, men vi må være oppmerksomme på destinasjonens særegenhet.

Mer enn en reise
Som en del av Basecamp Explorer Spitsbergens innsats for å være klimanøytral, inkluderer vi en ekstra CO2- og miljøinvestering på NOK 250* per gjest. Dette doneres i sin helhet for å gjøre gode prosjekter som bidrar til en bærekraftig fremtid på våre destinasjoner.

Fasiliteter

Gradering

 • 5 - Denne aktiviteten krever meget god fysikk og over gjennomsnittet god fysisk form (krevende terreng over en lengre periode)

Fasiliteter

Symboler

 • Ekspedisjon
 • Fottur
 • Mat
 • Miljømerket bedrift
 • Overnatting seng
 • Overnatting telt

Veiledende priser

BillettypeBillettavgift
VoksenNOK 30 240,00 pr. person

Med forbehold om prisendringer.

Fasiliteter

Aldersgrense

 • barn - 15 år

Gradering

 • 5 - Denne aktiviteten krever meget god fysikk og over gjennomsnittet god fysisk form (krevende terreng over en lengre periode)

Sesong

 • Polarsommer

Symboler

 • Ekspedisjon
 • Fottur
 • Mat
 • Miljømerket bedrift
 • Overnatting seng
 • Overnatting telt

Varighet

 • 5 dager
 • flere dager

Sjekk tilgjengelighet forVandring gjennom Nordenskiöld Land - 5-dagers fottur fra Longyearbyen til Isfjord Radio - Basecamp Explorer Spitsbergen (Åpnes i et nytt vindu)

Utmerkelser

 • SM Miljøfyrtårn

TripAdvisor

TripAdvisor

Trip Advisor vurdering:

4.5 of 5 starter
  • ypperlig
   64
  • svært bra
   8
  • gjennomsnitt
   1
  • dårlig
   3
  • forferdelig
   5

  Nye vurderinger:

   Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

   Ikke gå glipp av

   Ikke gå glipp av

   Ikke gå glipp av

   Ikke gå glipp av

   Ikke gå glipp av