Friske Fraspark

Friske Fraspark

Reiselivskonferansen arrangeres 27.-29. november i Longyearbyen

Miljøplakat

Visit Svalbard ønsker at Friske fraspark skal gjennomføres som et miljøgodkjent arrangement etter retningslinjer fra FEE. Vi vil derfor oppfordre alle som er involvert i konferansen, både deltakere og frivillige, til å bidra i miljøarbeidet.

Hva er et Miljøgodkjent arrangement?


Miljøgodkjent arrangement er en utmerkelse for arrangører som vil redusere arrangementets miljøbelastning. Arrangøren må oppfylle et sett kriterier innen 8 områder for å kunne tildeles utmerkelsen. Disse er:

  • Planlegging og kommunikasjon

  • Innkjøp

  • Mat og drikke

  • Avfall

  • Energi og klima

  • Transport

  • Vann

  • Øvrige

Hvorfor skal Friske fraspark skal være miljøgodkjent?


Visit Svalbard ønsker at Friske fraspark skal være en møteplass for kunnskapsdeling, innsikt, og kompetanse opp mot en miljøvennlig og fremtidsrettet reisemåls- og lokalsamfunnsutvikling. Ved å gjennomføre Friske fraspark som et miljøgodkjent arrangement, kan konferansen gjøres til en møteplass for miljøarbeid i praksis.

Sentralt i miljøarbeid står ønsket om å ta vare på miljøet på vegne av samfunnet vi lever i, folkene rundt oss, og de som kommer etter oss. I tråd med et slikt kollektivt fokus vil vi engasjere til et aktivt miljøarbeid, og vil derfor oppfordre deltakere på Friske fraspark til nettopp dette.

Hvordan kan du som deltaker ved Friske fraspark delta i miljøarbeidet?


- Spar strøm! Skru ned lysstyrken på mobilen din eller laptopen, så slipper du kanskje å måtte legge ut på jakt etter stikkontakter i løpet av et foredrag.

- Avfall skal kildesorteres i de aktuelle fraksjonene som det sorteres på i Longyearbyen.

- Ta gjerne med egen termokopp og bruk en når du henter deg varm drikke, så den holder seg varm lengre. Vi reduserer svinn og koker opp kun de mengdene vi trenger. 

- Vi oppfordrer til bruk av egen drikkeflaske og ønsker så lang mulig å unngå bruk av engangsflasker og bokser.

- Longyearbyen er ikke en stor by, så det meste er innen gangavstand. I ånd av konferansens navn vil vi derfor gjerne oppfordre til bokstavelig talt «friske fraspark» ved å ta beina fatt fremfor taxi eller privatbil til og fra konferanselokalet. Ved transfer til og fra flyplassen benyttes kollektiv transport/flybussen, og alle møtesteder på konferansen er innenfor gangavstand.

- Om du merker deg noe vi ikke har gjort som kan gjøre konferansen enda mer miljøvennlig, så vil vi gjerne at du gjør oss oppmerksom på dette. Det er på denne måten vi kan gjøre et enda bedre miljøarbeid!

- På Friske fraspark håper vi å få til en god diskusjon eller to, og ser på det som positivt å utfordre hverandre på de temaene konferansen tar opp. For å opprettholde et godt sosialt miljø ved konferansen oppfordrer vi derfor alle til å argumentere på en «miljøvennlig» måte sånn at vi får til en konstruktiv konferanse!

https://fee.no/miljgodkjent-arrangement/

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av