Hva er nytt?

Hva er nytt?

På Svalbard og i Longyearbyen

Hva er nytt?


Nyheter fra Visit Svalbard

 • Longyearbyen ble re-merket som bærekraftig reisemål i 2022!
  Visit Svalbard og Longyearbyen er stolt innehaver av «merket for bærekraftig reisemål». Merkeordningen, eid av Innovasjon Norge, har vært et viktig verktøy for destinasjonsselskapet, de lokale bedriftene og reisemålet for å ta bærekraft på alvor – og for å bli litt bedre på bærekraft dag for dag, år for år. Det å inneha merket betyr ikke nødvendigvis at vi er bærekraftige, men at vi forplikter oss til å jobbe med bærekraft.
  Visit Svalbard var innehaver av merket i perioden 2016-2019. Det å oppnå merket er en krevende jobb, som fordrer ressurser i form av arbeidskraft og penger. Det gjør også en re-merking, som vi skulle ha gjennomført i 2019. Dessverre var vi ikke i stand til å skaffe finansieringen før fristen for re-merking var over, og situasjonen rundt Covid-19 skapte ytterligere utfordringer. Per 2020 var vi derfor ute av ordningen.
  Men med tilskuddsmidler og et forsterket lag i 2021 kom vi i gang med re-merkingen, og i 2022 ble Visit Svalbard og Longyearbyen re-merket som bærekraftig reisemål, og ble på nytt en del av det viktige fellesskapet merkeordningen står for.
  Å satse på bærekraft er å satse på fremtiden, og i gjenreisingen av destinasjonen vår etter koronaens herjinger er re-merkingen en sentral del i arbeidet med å sette bærekraft på agendaen når vi skal gjenoppta den gode utviklingen reiselivet på Svalbard hadde før koronasituasjonen.

  Les mer om vårt arbeidet med bærekraft på destinasjonen vår her.

 1. Med produksjonstjenester i polare strøk
 2. Re-merket som bærekraftig reisemål i 2022 gjennom merkeordningen eid av Innovasjon Norge

Aktivitetsleverandører og aktiviteter

Nye aktivitetsleverandører: 

 • PolarX er nå en del av Visit Svalbard!
  De er et spesialisert film- og TV-produksjonsselskap med base i Longyearbyen på Svalbard, som opererer over hele den frosne planeten, både Arktis og Antarktis. Med over tre tiår erfaring i planetens mest utfordrende og vakre landskap. De kan tilby produksjonstjenester i alle skalaer fra naturhistoriske dokumentarer til spillefilmer. Tilrettelegging for mannskaper som arbeider på avsidesliggende steder under ekstreme forhold. Fullstendige plasseringstjenester som spenner fra logistikk, utstyr, pre-produksjonskonsultasjon, råd om skript, tillatelser og detaljert budsjettering. Les mer om PolarX her.

 • Polar Cruising Spitsbergen er nå en del av Visit Svalbard!
  De er et lite 100 % «Norsk»-eid rederi som holder til i Vesterålen og på Svalbard. De reiser med sin hurtigbåt Wegar Viking i små grupper for å gi sine gjester et eksklusivt preg da små grupper er et viktig element hos de. Deres gjester skal føle seg trygge, velkommen og ivaretatt. Dette er viktige elementer i deres rederi og turopplegg slik at gjester ønsker å komme tilbake til Svalbard. Les mer om Polar Cruising Spitsbergen her.

Nye aktivitetstilbud:

 1. Med RIB på isfjordsafari til Colesbukta
 2. Longyearbyens flytende badstue er klar til å ta imot dine grupper

Overnatting

 • Coal Miners’ Cabins i Longyearbyen åpnes igjen i juni 2022 etter å ha vært stengt i lengre tid som følge av koronasituasjonen, og vil være åpen for sommersesongen ut august. Les mer om Coal Miners’ Cabins her.

 1. Åpner igjen i juni 2022 for gjester i Nybyen
 2. Norsk husmannskost i lokaler inspirert av Svalbards hvalfangsttid

Mat og drikke

 • Stationen er nå en del av Visit Svalbard!
  Deres meny baserer seg mye på norsk husmannskost, og de serverer selvsagt hval på menyen. Navnet «Stationen» er valgt etter en viktig periode i øyas historie: Svalbards hvalfangsttid fra tidlig 1600-tall og fram til slutten av 1700-tallet. Da var Europas øyne rettet mot Svalbard og de verdifulle forekomstene det marine livet der oppe kunne tilby. Rundt om på Svalbard var det «hvalfangststasjoner», og det er derfra de har hentet navnet Stationen. Les mer her.

 1. Lei det du kan lokalt og spar plass i bagasjen
 2. Et besøk på Svalbard er verdt å dokumentere i høy kvalitet

Shopping

 • Du finner nå en egen oversiktsside for utleietilbud på Svalbard på visitsvalbard.com!

  Ved å leie i stedet for å kjøpe bidrar man også til å spare miljøet ved å unngå unødvendig innkjøp av utstyr man kanskje bare trenger på en enkelt tur.
  Om det så skulle være skiutstyr, turutstyr, snøscooter, bil, kamera eller utstyr til nødkommunikasjon du har behov for, så skal du vite at alt dette og mer er tilgjengelig for utleie lokalt på Svalbard. Les mer her.

 • Svalbard Camera Rentals er nå en del av Visit Svalbard!

  De tilbyr utleie av høykvalitetsutstyr for fotoentusiaster, og har utstyr som er ideelt for å fange dyrelivet, nordlyset og landskapet. Til utleie har de kameraer, linser, stativer, kameraposer og annet tilbehør for kort- eller langtidsleie. Les mer her.

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av