Fargerike hus med snødekte tak

Hva er nytt?

På Svalbard og i Longyearbyen

Hva er nytt?


Nyheter fra Visit Svalbard

 • Informasjon om Barentsburg og Pyramiden på visitsvalbard.com
  Krigen som Russland fører i Ukraina påvirker også livet på Svalbard, gjennom vår nærhet til de russiske bosetningene Barentsburg og Pyramiden. Det russiske turismeselskapet Arctic Travel Company Grumant i Barentsburg er heleid av det statseide gruveselskapet Trust Arcticugol, og er den russiske stats forlengede arm på Svalbard. Det store flertallet av Longyearbyens reiselivsbedrifter har derfor vurdert det slik at et videre samarbeid og handel med det statseide selskapet er uforenlig med de etiske og moralske normer og standarder vi som bransje står for.

  Beslutningen om å avslutte samarbeidet har ikke vært enkelt, og det er ingen vinnere i en sånn situasjon. Lokalt reiseliv mener likevel det er det rette å gjøre, og vil derfor fra og med 2023 ikke lenger tilby ordinære turer gjennom fellesorganet Visit Svalbard til verken Barentsburg eller Pyramiden, vinter som sommer. Hvor lenge dette vil pågå er usikkert og avhenger bl.a. av situasjonen i Ukraina, og blir kontinuerlig vurdert av Svalbard Reiselivsråd.

  Vi ber om forståelse for standpunktet, og at Visit Svalbard for tiden derfor ikke markedsfører turer til Barentsburg og Pyramiden gjennom våre kanaler. Vi ønsker likevel å understreke at Svalbards attraktivitet først og fremst ligger i de fantastiske naturopplevelsene, som ikke lar seg påvirke av hverken krigen eller annen menneskelig dårskap. Heldigvis føler vi oss trygge på at du finner alternative, sterke opplevelser i tiden du er på Svalbard - det være seg på snø og is om vinteren eller på barmark og sjø i sommersesongen. Vi kan love at opplevelsene i Høy-Arktis uansett er mange og gode – bruk gjerne våre innholdsrike nettsider til å manøvrere deg frem og finne inspirasjon og konkrete tilbud.
  For mer informasjon om ekskluderingen av Trust Arcticugol fra Svalbard Reiselivsråd, se pressemeldingen fra Svalbard Reiselivsråd og Visit Svalbard AS.

 • Svalbard som MICE-destinasjon
  Vi har nå opprettet en egen versjon av visitsvalbard.com rettet mot MICE-markedet hvor møte- og arrangementslokaler vil bli synliggjort for å vise mulighetene for MICE på Svalbard. Disse sidene er i en oppstartsfase og vil kontinuerlig bli oppdatert med nytt innhold.
  For mer informasjon, se våre MICE-sider på visitsvalbard.com.

 1. Pressemelding fra Svalbard Reiselivsråd og Visit Svalbard AS
 2. Se våre MICE-sider på visitsvalbard.com her

Aktivitetsleverandører og aktiviteter

Nye aktivitetsleverandører: 

 • Longyearbyen Guiding er nå en del av Visit Svalbard!
  Aktivitetsleverandør som organiserer daglige sightseeing-turer rundt Longyearbyen og i byens nærområder med minibuss, både formiddag og ettermiddag. Deres lokale guide er oppvokst i Longyearbyen og forteller gjester om livet i byen fra 60-tallet til i dag, og om historiske hendelser i byen. De gjennomfører også nordlysturer fra og med oktober til slutten av nordlyssesongen. 
  Les mer om Longyearbyen Guiding her.

 • Svalbard Photography er nå en del av Visit Svalbard!
  Aktivitetsleverandør med fokus på sighseeingturer i Longyearbyen, privat guiding og fotoekspedisjoner på Svalbard.
  Les mer om Svalbard Photography og deres turer her!

 1. Med nye ekspedisjoner og flerdagers turer i 2024!
 2. Tilbake i drift i oktober 2023

Overnatting

 1. Åpnet igjen for fullt i februar 2023
 2. Velkommen til en variert meny med blant annet deilig ostefondue, saftige burgere, vegetar- og veganretter

Mat og drikke

 • Stationen er nå en del av Visit Svalbard!
  Deres meny baserer seg mye på norsk husmannskost, og de serverer selvsagt hval på menyen. Navnet «Stationen» er valgt etter en viktig periode i øyas historie: Svalbards hvalfangsttid fra tidlig 1600-tall og fram til slutten av 1700-tallet. Da var Europas øyne rettet mot Svalbard og de verdifulle forekomstene det marine livet der oppe kunne tilby. Rundt om på Svalbard var det «hvalfangststasjoner», og det er derfra de har hentet navnet Stationen. Les mer her.

 • Sammen med den midlertidige stengingen av Coal Miners' Cabins for overnatting har også Coal Miners' Bar & Grill i Nybyen midlertidig stengt til februar 2024.
  Les mer om Coal Miners' Bar & Grill her.

 1. Verdens nordligste kunstsenter
 2. Du kan oppleve den på Nordover i Longyearbyen sentrum

Attraksjoner

 • Verdens nordligste kunstenter Nordover åpnet november 2022 i Longyearbyen sentrum.
  Nordover arrangerer midlertidige kunstutstillinger og programmerte arrangementer ved Nordnorsk Kunstmuseum, er i tillegg det faste hjemmet til Kåre Tveter Samlingen. I tillegg til kunstutstillinger og høykvalitets arrangementer huser Nordover også en toppmoderne kino med 32 seter, en butikk med verk av kunstnere og håndverkere fra Svalbard og polarområdene, samt en kafé. 
  Les mer om Nordover her!

 • Svalbard Museum skal for første gang på 15 år oppdatere og ombygge sin hovedutstilling!
  Som følge av dette, vil de holde stengt fra og med 1. november 2023 til 1. februar 2024. Deres offisielle gjenåpning vil finne sted i forbindelse med Arctic Chamber Music Festival.
  Les mer om den midlertidige stengingen av Svalbard Museum, og planene deres for den nye utstillingen her.

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av