Hva er nytt?

Hva er nytt?

På Svalbard og i Longyearbyen

Hva er nytt?

 

Overnatting

Mat og drikke

 • I Barentsburg har restauranten og baren på Barentsburg Hotel nå blitt pusset opp, og Arctic Travel Company Grumant kan nå invitere på mat og drikke opplevelser i Restaurant Rjpsburg og Isbryter-baren Krasin
  Restaurant Rijpsburg har fokus på retter med fisk fanget i lokale fjorder og i Nord-Atlanterhavet, og Isbryter-baren Krasin som er inspirert av interiøret fra de legendariske isbryterne Krasin (Красин) og Lenin (Ленин), kan som sin spesialitet by på en samling av 25 forskjellige akevitter. 

 • I Pyramiden kan også Arctic Travel Company Grumant by på nyheter, hvor restauranten på Pyramiden Hotel har blitt oppusset med en ny meny og et bredt tilbud av drikke i baren. Litt lengre opp i gaten inne på det gamle kulturhuset i Pyramiden kan man nå også finne en nyoppusset kafe.

Nye turoperatører og aktiviteter

 • Backyard Svalbard: En spesialist på toppturer, med lidenskapelige og sertifiserte guider som tar deg med på den beste, urørte snøen på Svalbard.

 • Svalbardguidene: Et lite lokalt firma spesialisert innen aktiviteter som toppturer på ski, breturer, havkajakk og snøscooter med sertifiserte guider. Svalbardguidene tilrettelegger for store opplevelser i små grupper med fokus på trygg ferdsel i utfordrende og sårbar natur.

 • True North Arctic Guide Service: Din venn i Arktis som kan hjelpe deg med å organisere turer i Longyearbyen og på Svalbard. Med Anna Lena Ekeblad og hennes lange erfaring på Svalbard tar True North deg gjerne med på ekspedisjonscruise, overnattingsturer med snøscooter eller hundespann, fotoreiser og mer.

 • Vega Expeditions: En turoperatør som arrangerer ekspedisjonscruise og turer på Svalbard.

 • Nede i Longyearbyen havn finner man nå en vedfyrt, flytende badstu kalt SvalBad. Badstua er et resultat av sirkulær økonomi i praksis med gjenbruk av gamle materialer fra revne bygninger i Longyearbyen og Svea. Dette gir en kombinasjon av velvære i historiske omgivelser. Når badstua er åpen for booking skal den kunne bookes av både individuelle reisende og private grupper.

 • Hurtigruten Svalbard skrev i januar 2021 en avtale med Marell for en ny avansert sightseeingbåt med levering for testing allerede i løpet av høsten 2021. M15 Hurtigruten Svalbard skal kunne ta turister med på en opplevelse nærmere naturen, isbreer og dyreliv, uten å forstyrre omgivelsene. Den nye båten starter sine offisielle turer ca. 1 mai 2022 og har plass til 12 gjester pluss to besetningsmedlemmer.

 • Til sommeren 2021 lanserer Hurtigruten Svalbard turer med den hybriddrevne hurtigbåten MS Bard, som vil kjøre både kveldscruise i Isfjorden og dagsturer til Pyramiden og Barentsburg.

Shopping

 • I Pyramiden kan man nå betale med kort! Tidligere var det ikke mulig å betale med annet enn kontanter, men nå kan man betale både med kort og norske kontanter når man er på besøk der.

 • Et nytt medlem i Visit Svalbard er Svalbarði som produserer kanskje verdens mest eksklusive flaskevann fra innsamlet is som har kalvet fra Svalbards isbreer. Isen de bruker kan være opp til 4000 år gammel og krever ingen kjemisk behandling. Vann fra Svalbarði kan kjøpes i flere av de lokale butikkene på Svalbard.

 • Svalbardbutikken har blitt utvidet, og allerede i mars 2021 stod første del av deres nye lokaler ferdig. Resten av butikken og deres nye bygg er estimert å være fullstendig ferdig rundt juli 2021. Etter utbyggingen vil de kunne by på et bredere utvalg av blant annet suvenirer, spesialvarer, og kosmetikk. (med momsfrie priser)

På visitsvalbard.com

 • Visit Svalbard opprettholder en informasjonsside for reisende til Svalbard med info om koronasituasjonen lokalt og smitteverntiltak/reiseregler som gjester bør være klare over. Siden kan man finne ved å klikke på det røde banneret på vår frontside, eller ved å klikke her.

 • På visitsvalbard.com finner man nå en oversikt over bedrifter som tilbyr utleie lokalt på Svalbard. Sjekk ut oversikten selv ved å klikke her!

 • Det er nå enda lettere å finne aktivitetsleverandøren som leverer de opplevelsene du ser etter! På vår oversiktsside over lokale aktivitetsleverandører på Svalbard kan du klikke på de aktivitetskategoriene du er interessert i, og oversikten vil da vise deg de bedriftene som leverer disse aktivitetene.

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av