For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Tilreisende fra andre steder enn Norge tillates ikke innreise til Svalbard. Norske turister frarådes sterkt å reise til Svalbard da dette innebærer at alle ankomne må sitte 2 uker i karantene etter ankomst. Helsedirektoratet og norske myndigheter oppfordrer generelt til å unngå fritidsreiser og reiser som ikke er strengt nødvendige. Dette for å forhindre spredning av Covid-19.

Sist oppdatert: 02.04.2020, kl. 12:57

Sysselmannens oppdaterte reiseinformasjon finner du her.

Den norske regjeringen har innført tiltak ovenfor kommuner, offentlige organisasjoner, bedrifter og alle innbyggere for å begrense spredningen av viruset. Skoler, universiteter, barnehager og offentlige kontorer er stengt, og offentlige og private tjenester er begrenset. 
For Visit Svalbard er det viktig å fortsette å beskytte innbyggerne på Svalbard mot virusets spredning. Tilreisende fra andre steder enn Norge tillates ikke innreise til Svalbard. Norske turister frarådes sterkt å reise til Svalbard da dette innebærer at alle ankomne må sitte 2 uker i karantene etter ankomst. For turister vil dette innebære at man selv må betale for sitt karanteneopphold på hotell, og det er ikke tillatt å forlate hotellet i karanteneperioden. Helsedirektoratet og norske myndigheter oppfordrer generelt til å unngå fritidsreiser og reiser som ikke er strengt nødvendige. Dette for å forhindre spredning av Covid-19.

Per dags dato har vi ingen bekreftede tilfeller av koronoasmitte i Longyearbyen, og vi øsnker at det forblir slik. Longyearbyen er et sårbart samfunn. Vi har kun et lite sykehus med begrensede helsetjenester og en rekke funksjoner som må opprettholdes for at lokale skal kunne bo her. Vi er derfor nødt til å ta alle forhåndsregler vi kan for å håndtere denne situasjonen.

Vi vil fortsette å oppdatere denne siden etter hvert som saken utvikler seg.

Visit Svalbard vil takke alle som bidrar til å begrense spredningen av Covid-19, og for din forståelse i denne vanskelige situasjonen vi nå finner oss i. Vi ser frem til å ønske besøkende velkomne til Svalbard igjen så snart dette blir mulig.

Helsedirektoratet og norske myndigheter oppfordrer generelt til å unngå fritidsreiser og reiser som ikke er strengt nødvendige. Klokken 08.00 mandag 16. mars stengte Norges grenser for alle som ikke har oppholds- eller arbeidstillatelse og det innføres utstrakt grensekontroll. Disse tiltakene vil gjelde frem til 13. april, med mulighet for forlengelse:

  • Regjeringen stengte grensene for utlendinger uten oppholds- eller arbeidstillatelse i Norge fra mandag 16. mars kl 08.00. De vil bli bortvist fra grensen med hjemmel i smittevernloven. De største flyplassene vil imidlertid være åpne for internasjonale flighter, slik at turister/utlendinger kan reise ut, samt innenlandsflygninger.

  • I tillegg blir det innført midlertidig inn- og utreisekontroll på indre Schengen-grense.

  • Reisende som ikke har oppholds- eller arbeidstillatelse i Norge, skal forlate landet så fort som mulig.

  • Norske sentrale flyplasser stenger foreløpig ikke. Alle norske borgere og personer som bor eller arbeider i Norge, slipper fortsatt inn i landet. Det vil altså fastsettes unntak for EØS-borgere og deres familiemedlemmer som er bosatt i Norge. Det legges opp til unntak også for EØS-borgere som jobber i Norge.

  • Alle som har opphold i Norge, som har reist utenfor Norge siden 27. februar, skal i karantene i 14 dager, når de kommer til landet. Dette gjelder uavhengig av om de har symptomer eller ikke. Har de symptomer, skal de straks isoleres. Dette gjelder ikke jobbpendlere mellom Norge, Sverige og Danmark. Reisende fra Sverige og Finland som kom til Norge 17. mars eller senere, må i 14 dagers karantene om de ønsker å bli i Norge. For reisende fra Sverige eller Finland har ikke karantenepåbudet retroaktiv effekt fra 27. februar 2020, slik som det har for personer som reiser inn fra andre land. 

  • Sjekk også lokale og regionale karanteneregler om du må reise innenlands. Mange kommuner fraråder nå inn/utreise til kommunen/regionen som ikke er strengt nødvendig, og mange kommuner har innført 14 dagers karantenepåbud for tilreisende fra andre deler av landet, med tilbakevirkende kraft.

  • Unngå offentlig transport hvis du kan.

  • Unngå steder med mange mennesker og nærkontakt med andre.

Til de som har bestilt tur til Svalbard gjør vi oppmerksom på følgende:

For oppdatert informasjon, ta kontakt med den aktuelle aktivitetsleverandøren eller reisebyrå.

Turistinformasjonen er midlertidig stengt for besøkende frem til 13. april (med mulighet for forlengelse):

Grunnet Helsedirektoratets oppfordring om å unngå reiser som ikke er strengt nødvendig, i og utenfor Norge, stenger vi Turistinformasjonen i perioden det foreløpig gjelder.
Vi vil være tilgjengelig på digital chat via vår Facebook (https://www.facebook.com/svalbard.norway/) og via e-post: info@visitsvalbard.com
Telefonen vil ikke være bemannet.
Vi beklager ulempene dette medfører, men hjelper dere som best vi kan i digitale kanaler! 

Generell informasjon:

Råd og informasjon til befolkningen om nytt koronavirus (coronavirus eller COVID-19) finner du på Folkehelseinstituttets nettsted. Hvis du tror du kan være smittet, ring fastlegen. Dersom du er i Longyearbyen og ikke får tak i fastlegen din, ring legevakt i Longyearbyen: +47 79 02 42 00. Du skal kun ringe legevakten når du har behov for akutt helsehjelp.

Du kan også finne informasjon på nettstedene til Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) og Verdens helseorganisasjon (WHO):
European Centre for Disease Prevention and Control
World Health Organization

Visit Svalbard Sustainable Destination Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av