For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Svalbard er åpent for reisende fra flere land innen EØS-området og Schengen. Per nå har reisende fra øvrige land karanteneplikt ved innreise til Norge og Svalbard.

Sist oppdatert: 12.08.2020, kl. 14:36

Siste nytt

I lys av situasjonen rundt utbruddet av Covid-19-smitte på Hurtigrutens skip «Roald Amundsen», ønsker Visit Svalbard å komme med en presisering: Verken passasjerer eller mannskap har vært i land i bosetningene Longyearbyen, Barentsburg eller Ny-Ålesund på de 2 seilingene de har hatt i våre farvann i juli. Cruisene har følgelig ikke hatt noen effekt på den lokale smittesituasjonen. Seilasene har vært gjennomført i Svalbards farvann, og ilandstigninger har kun blitt gjort utenfor bosetningene.
Så langt i corona-pandemien er det ikke påvist smitte i Longyearbyen. Byens turismebedrifter holder åpent under strenge smittevernkriterier godkjent av norske myndigheter, og tar gjestens sikkerhet på høyeste alvor.

Norge og Svalbard åpner nå for reisende fra flere land i EØS-området og Schengen.
Se full oppdatert oversikt over hvilke land dette gjelder på FHI sine nettsider her.

 
Kilde: FHI

Turistinformasjonen er nå åpnet igjen:

Turistinformasjonen i Longyearbyen er åpnet igjen mandag til fredag hver uke fra kl. 10-16, og fra kl. 12-16 i helgene.
I ukedagene er telefonen åpen fra kl. 9.
Vi er fortsatt tilgjengelig på digital chat via vår Facebook (https://www.facebook.com/svalbard.norway/) og via e-post: info@visitsvalbard.com

Reiseinformasjon

Det går flere flyvninger i uken til Svalbard fra fastlandet med både SAS og Norwegian som gjennomføres med smittverntiltak ombord.
På Svalbard kan du delta på turer og aktiviteter med lokale aktivitetsleverandører som følger strenge smitteverntiltak.

Generell informasjon:

Råd og informasjon til befolkningen om nytt koronavirus (coronavirus eller COVID-19) finner du på Folkehelseinstituttets nettsted. Hvis du tror du kan være smittet, ring fastlegen. Dersom du er i Longyearbyen og ikke får tak i fastlegen din, ring legevakt i Longyearbyen: +47 79 02 42 00. Du skal kun ringe legevakten når du har behov for akutt helsehjelp.

Du kan også finne informasjon på nettstedene til Det europeiske smittevernbyrået (ECDC) og Verdens helseorganisasjon (WHO):
European Centre for Disease Prevention and Control
World Health Organization

Visit Svalbard Sustainable Destination Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av