La kjærligheten blomstre!

La kjærligheten blomstre!

De mest romantiske stedene i Longyearbyen

De mest romantiske stedene i Longyearbyen


La kjærligheten blomstre!


Ta med deg din kjære på en date i verdens nordligste by! Her er Longyearbyens mest romantiske steder:

Burmaveien med utsikt over Isfjorden
 

Hva med å rusle hånd i hånd fra Taubanesentralen utover mot flyplassen, mens solnedgangen farger himmelen rød og oransje over mektige fjell og isbreer? Utsikten over Isfjorden og havna er fantastisk. På veien kan dere møte både Svalbardrein og polarrev, samt se fugler og blomster i sommermånedene.

NB! Utenfor sikkert område for isbjørn når man passerer bykaia.

Høydebassenget på toppen av byen
 

Fra sentrum av Longyearbyen følger dere Vei 232 fra Radisson BLU Polar Hotel oppover mot Sukkertoppen. Ovenfor den øverste raden med bolighus følger dere veien helt til toppen, hvor Høydebassenget befinner seg. Herfra får dere en magisk utsikt over både fjord, fjell og tundra – innover Adventdalen, utover Adventfjorden til Isfjorden og over på fjellformasjonene på den andre siden av dalen. Lys, mørke, skyer, sol, stjerner, månelys og vind gjør det hele til opplevelse som endres konstant.

Grillplassen i Sjøområdet
 

Fra UNIS er det kun noen få minutters gange til Grillplassen ved Adventfjorden (ned veien ved Jason Roberts Productions). Overrask din kjære med pølser på termos, engangsgrill eller varm kakao og nyt utsikten! Det er bygget opp en pallelounge og store sitteplasser her, som står til fri benyttelse for både besøkende og fastboende.

NB! Husk å rydde opp etter dere og benytt søppelcontainere og søppelkasser i nærheten.Edel Korsvoldlien

Svalbard kirke
 

På Skjæringa finner dere flere flotte utkikkspunkter, blant annet fra Svalbard kirke. Herfra får dere oversikt over taubanebukkene som følger dalen oppover mot Longyearbreen og som også går utover Adventdalen mot øst. Byen ses fra fugleperspektiv, og det er lett å gjøre seg tanker om hvordan det måtte ha vært å bo i Longyearbyen tidligere.

Taubanesentralen
 

Taubanesentralen ligger majestetisk plassert på Skjæringa, helt i utkanten av Longyearbyen. Utsikten er nesten ikke til å tro, med fjord og fjell på alle kanter, og byen lysende foran deg. Taubanebukker og kullvogner står som evig minne om gruvedriften som er en viktig del av byens historie. Soloppgang og solnedgang vil kunne speile seg i vinduene på Taubanesentralen, og også gi gjenskinn i fjorden.

Kulinarisk romantikk
 

Flere av restaurantene og spisestedene i Longyearbyen har noe å tilby et forelsket par. Det går an å nyte en romantisk middag for to i stemningsfulle omgivelser, for eksempel i historiske Funktionærmessen Restaurant på det nyrenoverte hotellet Funken Lodge, i VinterhagenMary Ann’s Polarrigg, i én av restaurantene på Huset eller i restauranten Gruvelageret, som ligger sør i Longyeardalen med to isbreer som nærmeste naboen. For å avslutte en fantastisk dag kan man også dele en sjokoladefondant på Kroa, omgitt av stearinlys og reinsdyrskinn, eller kose seg med en kopp varm kakao ved peisen i Polfareren restaurant.

Det er lett å bli forelsket i vår lille by, som – på tross av sin størrelse – er litt av en metropol. Ingen annen liten, fjerntliggende by med ca. 2.000 innbyggere kan tilby et så variert utvalg av kafeer, restauranter og aktiviteter som Longyearbyen. Legg til utsikt som tar pusten fra deg, stillheten og alt det magiske ved dette stedet…

Velkommen til Longyearbyen!

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av