Lørdagsbiff @Huset

Lørdagsbiff @Huset

En lokal favoritt siden 1979

Lørdagsbiffen på Huset

Skal du besøke Longyearbyen – gjør som de lokale! Unn deg en «Lørdagsbiff» på Huset

En lang tradisjon blant fastboende i Longyearbyen er «Lørdagsbiffen»Huset Bistro. Hver lørdag ettermiddag er det fullt av mennesker i alle aldre som er med å opprette holde den lange tradisjonen. Huset har servert det populære måltidet til fastboende og tilreisende helt siden 1979.

Historien bak biffen er enkel: Hver mandag ble det servert fisk til gruvearbeiderne, noe som ikke alltid falt i smak. Derfor bestemte kokken seg for å bytte ut fisken med biff. Gruvearbeiderne kalte den «mandagsbiffen». Etter hvert byttet de dag til lørdag, og tradisjonen lever fortsatt med biffen serveres hver lørdag mellom 16 og 18.

Konseptet er også enkelt, og genialt! Du bestiller kjøttet i baren, velger hvordan du vil ha kjøttet stekt, deretter forsyner du deg selv med poteter og to typer saus. Og kanskje det beste av alt: Du kan spise så mye tilbehør du vil!

Huset Restaurant og Bistro er en «institusjon» på Svalbard. Huset ble bygget av gruveselskapet Store Norske Spitsbergen Kullkompani, og ble plassert sentralt mellom de ulike «bydelene» i Longyearbyen, slik at både gruvearbeiderne og sjefene i gruveselskapet hadde kort vei å gå. Huset fikk derfor fort kallenavnet «byens hjerte», og det kan det sies å være fortsatt.

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av