Opplev Svalbard

Opplev Svalbard

På din egen minutt for minutt-reise

Opplev Svalbard minutt for minutt

Fulgte du med på NRKs "Svalbard minutt for minutt"? Forelsket du deg kanskje i en spesiell fjord, et fjell, et nes, eller kanskje en hvalross i løpet av sendingen? Om synet fra sofakroken ikke ble nok så finns det muligheter for å gjenoppleve dine Svalbardforelskelser her på øygruppa - året rundt.
Nedenfor finner du et utvalg av overnatting- og aktivitetstilbud som lar deg oppleve noen av stedene du har kunnet nyte gjennom den 9 dagers lange reisen med Hurtigruten

Longyearbyen, hvor seilasen startet fra, kan by på en rekke aktiviteter og overnatting for de som kunne tenkt seg en polar byferie. Barentsburg og Isfjord Radio som man kunne se på dag 1 er tilgjengelig gjennom året, enten det er på dagstur med båt eller med snøscooter. Overnattingsmuligheter i Barentsburg inkluderer Barentsburg Hotell og Pomor Hostel, mens man lengre ut i havgapet kan nyte en komfortabel seng og god middag på Isfjord Radio Adventure Hotel.

Turen gikk videre til forskningsbasen Ny-Ålesund og Kongsfjorden som begge er mulige å besøke i sommerhalvåret på enten en dagstur eller en flerdagers tur med båt fra Longyearbyen.

Lengre nord fikk seerne blant annet oppleve Magdalenefjorden. Denne vakre fjorden kan du se dersom du blir med på et seilas med Nordstjernen.

Mye av det nordøstlige Svalbard er utilgjengelig for de fleste, og foruten et cruise over mange dager så er det ikke organiserte turer til denne delen av øygruppa. Men det er mulig å ta kontakt med en av våre lokale aktivitetsleverandører som skreddersyr turer med mindre båter.

Mot slutten av minutt for minutt-seilaset kunne man se deler av Svalbards østkyst, en yndet destinasjon for besøkende i vinterhalvåret da man på en lengre dagstur fra Longyearbyen kan besøke kysten med snøscooter.

@ Karianne Larsen

På siste dag av turen besøkte M/S Spitsbergen den forlatte gruvebyen Pyramiden hvor tiden nærmest har stått stille siden sovjets siste dager på 90-tallet. Pyramiden kan nås på dagsturer fra Longyearbyen med båt og scooter, og det er mulig å forlenge oppholdet med en overnatting på Pyramiden Hotell.
På motsatt side av Billefjorden finner du Nordenskiöldbreen hvor man på båtturer kan cruise langs brefronten, og hvor man på fotturer kan prøve seg på brevandring. Med et flerdagers opphold på Nordenskiöld Lodge får man tid til å virkelig ta brelandskapet inn over seg samtidig som man overnatter i komfort tett på strandlinja.

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av