For å gi deg den beste opplevelsen, brukes informasjonskapsler på dette nettstedet. Finn ut mer her.

Allow cookies

Besøk i kullgruve 3 - Gruve 3 AS

TypeGruvebesøk

Tlf: +4748100640

Sjekk tilgjengelighet forBesøk i kullgruve 3 - Gruve 3 AS (Åpnes i et nytt vindu)

© Visit Svalbard

Book Tickets Online

Tilgjengelig

Sesong (1 Okt 2016 - 31 Des 2017)
DagTider
Mandag - Søndag09:00 - 12:00
13:00 - 16:00

Om

Har du aldri vært i en kullgruve før? Bli med oss dypt inn i Longyearbyen sin historie om gruvearbeiderne, kullstøvet og livet i fjellet.

Vi guider dere gjennom Gruve 3 som hadde produksjon fra 1971 – 1996, og var den siste lavdriftsgruva(betyr at kullfløtsen var 60 - 90 cm). Turen starter i anlegget på utsiden av fjellet hvor de hadde kulltippstasjon, smie, verksted og lunsjrom. I det du tråkker innenfor døren er det rett tilbake i tid når gruvearbeideren jobbet der. De slapp alt de hadde i hendene og gikk ut når gruven ble stengt, så alt er autentisk. Denne turen er så autentisk at dere vil høre lyder og får kjenne gruvelivet tett på kroppen ved å krype igjennom en strosse. Turen avsluttes med å gå ned i det mørklagte fjellet. Vi slår på lampene og beveger oss 250 meter innover tunellen. Vi vil se lag med kull hvor dere kan plukke en klump og ta med som et minne. Vi går inn i et tverrslag og der finner vi inngangen til det gamle frøvhvelvet. Nordisk Genbank har et 100 års prosjekt med å lagre frø inni fjellet i en kontainer. Den ble satt inn dit i 1984 og nå kan vi lede dere helt til døren.

Klokkeslett: Turen kjøres 09:00 og 13:00. (Vi kan kjøre andre klokkeslett ved avtale med grupper)

Varighet: 3 timer

Transport: Du blir hentet og avlevert på hotellet/gjesthuset. (Vi kjører også direkte til flyplass ved behov)

Utstyr: Du får kjeldress(lompen), hjelm og hodelampe.

Språk: Norsk/skandinavisk, engelsk og tysk(mai - august). OBS! Selv om du er norsk kan turen gå på engelsk.

Fysiske krav: Dette er en tur for alle! Derimot har du høy klaustrofobi eller store problemer med å gå anbefales det ikke å delta på denne turen. Vedrørende rullestolbrukere, ta kontakt med oss.

Veldig viktig og kle seg godt med varme klær hvor det er kaldt i gruven. Ha på varm jakke/bukse, ull, varme sko, votter, lue, sjal og gjerne ta med ekstra ullgenser eller lignende.

Spiss ørene og gled dere til en historisk og spennende tur i en av Longyearbyens gruver. Hadde det ikke vært for gruvedrifta hadde ikke Longyearbyen eksistert!


Annet: Vi har et lokale (gammelt varmelager) som vi leier ut for konserter/foredrag/servering og andre arrangement. Dette kan tilbys enkeltvis eller i sammenheng med omvisning. For mer info/booking av lager send en mail til  havar.fjerdingoy@snsk.no eller ring +47 48 27 61 83.

Har du spørsmål om andre ting vedrørende turen eller booking send en mail til gruve3@snsk.no eller ring +47 48 10 06 40.

 

 

Veiledende priser

BillettypeBillettavgift
VoksenNOK 590,- 1 dag

Presse/journalister får barnepris på turen

Fasiliteter

Språk

  • engelsk
  • norsk

Sesong

  • Nordlysvinter
  • Polarsommer
  • Solvinter

Varighet

  • 3 timer
  • Halv dag

Gradering

  • 1

Sjekk tilgjengelighet forBesøk i kullgruve 3 - Gruve 3 AS (Åpnes i et nytt vindu)

Visit Svalbard Sustainable Destination

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av