Friske Fraspark

Friske Fraspark

Reiselivskonferansen arrangeres 27.-29. november i Longyearbyen

Greit å vite

Kjære deltaker på Friske fraspark!
Velkommen til Longyearbyen og reiselivskonferansen Friske fraspark, vi er glad for å ønske dere velkommen til Longyearbyen - en by litt utenom det vanlige. Vi vil derfor gjerne by på noen tips som kan være nyttige for dere. Tips om flybuss, lokale tradisjoner, shopping, og hvorfor man ikke skal forlate bysentrum sånn uten videre.

Vi ser frem til innholdsrike dager sammen med dere, og vi håper dere får et flott opphold i Longyearbyen!

Flybuss

Flybussen er samkjørt med alle ankomster og avganger ved Longyearbyen lufthavn, og står rett utenfor utgangen ved ankomst på flyplassen. Bussen stopper utenfor de aller fleste hoteller og overnattingssteder i byen. Info om stoppesteder finner du her.

Mer info om pris og bussavganger i sammenheng med utreise fra byen til flyplassen finner du her

Til og fra i Longyearbyen

Longyearbyen er en liten by som er perfekt for spaserturer sommer som vinter. Mellom Funken Lodge og UNIS er det for eksempel kun 1,5 km, og det tar ca 15 minutter å spasere denne trivelige strekninga gjennom Longyearbyen.

Om du skulle ha behov for transport finnes det to taxiselskaper som er klare til å kjøre deg rundt i byen, innover i dalen og ut til flyplassen. Longyearbyen Taxi og Svalbard Buss og Taxi har døgnåpent.

Lokaltradisjon med å ta av seg på beina

Fra gammelt av måtte man ta av seg sko og støvler når man gikk inn for å unngå å dra med seg sand og gjørme iblandet kullstøv inn i bygninger. Flere gruver i drift i nærheten av byen og grusveier gjorde at fottøyet ble temmelig møkkete. I dag gjør vi det mer av tradisjon enn av praktiske grunner. Innesko/tøfler kan lånes ved flere hoteller/overnattingssteder. Dette gjelder også på UNIS (Universitets-senteret på Svalbard) hvor konferansen holdes, må du ha med egne innesko om det er ønskelig. Ellers anbefaler vi tykke sokker.

Shopping i Longyearbyen

Vi håper at i løpet av dagene du er i Longyearbyen at du får litt tid til å sjekke ut hva som tilbys lokalt av mat og handel. Lokalprodusert øl fra Svalbard bryggeri som kan kjøpes i Nordpolet inne på Svalbardbutikken i sentrum, eller sjokolade fra Fruene på Lompensenteret anbefales om du tenker å ta med en bygave fra Longyearbyen hjem etter konferansen.

Husk at du som tilreisende må ha med deg boardingkort/flybillett for å få handle på Nordpolet.

Ellers byr Longyearbyen på et variert restaurant- og utelivstilbud, attraksjoner, og sportsbutikker med rikelig utvalg som vi håper du får benyttet ved dette eller et kommende besøk hos oss. 

Oversikt over lokale åpningstider finner du her.

Bevegelse i og rundt byen

For din egen sikkerhet så anbefaler vi at du oppholder deg innenfor bebyggelsen her i Longyearbyen grunnet isbjørnfaren. Om du får tid i løpet av dette oppholdet og du ønsker å ta en tur ut i terrenget vil vi sterkt anbefale å leie en guide eller booke en aktivitet gjennom en lokal turoperatør, som vil ivareta sikkerheten din.

Mer info om Svalbard, Longyearbyen, og hva som skjer lokalt finner du på informasjonssidene på nettsiden vår.

Hvordan kle seg på Svalbard

Når du besøker arktiske Svalbard må du kle deg godt og riktig. Gjennom hele året veksler været fort her i Høy Arktis. Sterk vind kan gjøre at temperaturen føles lavere enn den egentlig er. Husk å ta med gode sko, god jakke, lue, votter, hansker og skjerf. I november er det mørkt døgnet rundt og det er derfor svært viktig å utstyre deg selv med refleksbrikker – eller aller helst refleksvest, som garantert er nyttig i den mørke polarnatta.

Pass eller ID-kort

Utenlandske borgere må medbringe pass eller nasjonalt ID-kort. Tilreisende fra land utenfor Schengen må også ha transittvisum tur/retur Svalbard siden man mellomlander i Norge. Nordmenn kan reise til Svalbard med enten pass, førerkort utstedt etter 1998, kredittkort med bilde eller Forsvarets ID-kort. Av rent praktiske årsaker er det imidlertid tilrådelig å ha med pass. Les også Hvordan reise til Svalbard.

Informasjon om Friske fraspark og programmet

All informasjon om Friske fraspark finner du her. Skjer det endringer og oppdateringer i programmet så blir disse publisert her.

Friske fraspark er et miljøgodkjent arrangement, hvis har fokus på ressursforbruket og vil redusere papirproduksjonen så mye som mulig. Vi vil derfor baserer oss på elektronisk informasjon og nett vil være vår primære kanal for å konferanseinformasjon!

Vel møtt og velkommen til Svalbard og Longyearbyen!

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av