Årets julebordsopplevelse

Årets julebordsopplevelse

Ta med gjengen til Svalbard

- Et uforglemmelig førjulseventyr!


“Vi vil gjerne komme oss litt bort fra kontoret,” er et ønske mange ansatte har for julebordet sitt. “Og så må det være god mat og drikke,” legger flere til. “Og vi må ha fokus på samhold, og gjerne oppleve noe gøy - og helt nytt!” Har du lyst til å gi firmaet ditt en annerledes julebordsopplevelse i år? Da er Svalbard svaret!

Det å arrangere julebord på Svalbard blir en helt spesiell og minnerik opplevelse for dine kollegaer og ansatte. Og i Longyearbyen står flere av våre samarbeidspartnere klare til å gi deg og bedriften eller vennegjengen et uforglemmelig førjulseventyr!

Noen av Norges beste restauranter

Hurtigruten Svalbard kan skreddersy julebordspakker til din bedrift og anbefaler en kombinasjon av deilig mat og spennende naturopplevelser. 

- Julebord på Svalbard blir helt sikkert et julebord utenom det vanlige. Vi kan sette sammen en spennende aktivitetspakke, slik at bedriften får en stressfri opplevelse. I det nordlyset flakker over himmelen er tidsfrister, måloppnåelseskrav, åpne kontorlandskap og clean-desk-policyen et tilbakelagt kapittel, lover Julien Carron, Food & Beverage manager i Hurtigruten Svalbard.

- Start gjerne oppholdet med en villmarksaften i Camp Barentz. Dette er en autentisk opplevelse som kombinerer god mat og drikke med Svalbards historie. Etterpå kan dere fortsette kvelden på et av byens mange utesteder, eller dra rett på Barentz Gastropub, sier Carron. 

Selve julebordet kan holdes på Restaurant Nansen. Her har de samlet de beste råvarene fra Arktis, og kombinert de med asiatiske smaker. Dessertmenyen er også verdt å krysse Barentshavet for, med en rekke spennende smakskombinasjoner. Og ikke glem å be vinkelneren om gode tips til hva dere skal drikke.

Kjelleren på Funken Lodge er full av en rekke gode årgangschampagner, og her er det muligheter for champagnesmaking ved etterspørsel.

Ta med vennegjengen nordover

Julebord er ikke bare beregnet for bedrifter. Hva med å samle vennegjengen for en annerledes førjulsfeiring? Mange drømmer om å komme litt vekk fra tradisjonelt julemas og stress, og noen dager i Longyearbyen får pulsen ned, samtidig som de kulinariske opplevelsene står i kø. 

Restaurant Polfareren har planlagt en rekke deilige temakvelder i desember, og her kan du velge det som passer dere best: Lutefiskaften, rakfiskbuffet, kalkunmiddag, eller sjampanjebrunsj eller 5-retters festmiddag på nyttårsaften.

- For en uforglemmelig aften anbefaler vi en helaften på Huset med smaksmeny og vinpakke. Huset er kanskje den av byens restauranter som er best kjent sør for Barentshavet, og inviterer du kollegaene dine hit vil de ha en helt spesiell matopplevelse å se tilbake på, forteller Lisa Hatlen-Stokke, salgskoordinator i Svalbard Adventures. 

- Vinkjelleren er en av de mest velassorterte i Nord-Europa med over 15000 flasker. I tillegg samarbeider restauranten med overvintrende fangstmenn rundt omkring på øya, og menyen består dermed i hovedsak av kortreiste råvarer, avhengig av sesong. For deg betyr det unike, nordiske smakskombinasjoner som du aldri har smakt maken til! 

Store opplevelser både inne og ute

God mat og drikke hører julebordskvelden til, men på dagtid må dere ut og utforske den flotte naturen rundt Longyearbyen! En aktivitet du garantert ikke har opplevd maken til er et besøk i en isgrotte. Stig ned i den frosne, underjordiske verdenen som du ikke ante lå under all isen og snøen. Med trange ganger, store hulrom og fantastiske isformasjoner er dette en helt spesiell opplevelse. 

Er du av den fartsglade typen kan en hundesledetur i Svalbards uberørte natur være midt i blinken. Mange tenker kanskje snøscooter når de hører om Svalbard, men det å få ansvar for å kjøre sitt eget hundespann gir mange en mye større mestringsfølelse. Også stillheten da, den arktiske stillheten som man må ut av byen for å oppleve. Gjerne til fots, hvor byens lyder og lys ikke når deg, og hvor du kan lade opp til hverdagen. 

Ønsker du å inkludere familien i ditt arktiske eventyr kan vi anbefale å ta selve nyttårsfeiringen i Longyearbyen. Flere restauranter tilbyr lekre nyttårsmenyer, og ved midnatt blir det skutt opp fellesfyrverkeri - som kan sees fra hele byen. Hva er vel bedre enn å starte det nye året med dine nærmeste rundt deg, og kanskje nordlyset flakkende over deg?!

Andre av Longyearbyens gode restauranter som tilbyr julebordopplevelser er Restaurant Nansen, Vinterhagen, Gruvelageret og Kroa

Finn ditt perfekte førjulseventyr på Svalbard i vår aktivitetsplanlegger.

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av