Forleng det arktiske eventyr

 

Forleng det arktiske eventyr - kombiner Longyearbyen og Tromsø

Longyearbyen byr på fantastiske natur- og kulturopplevelser, og når du først har tatt turen så langt nord anbefaler vi deg å få enda mer ut av destinasjonen Arktis. Den beste måten å gjøre det på er å forlenge oppholdet med noen dager i Tromsø.

Dropp microtripping - ta deg tid til å reise

Et besøk i Arktis må ikke forhastes. Her er du på besøk i kanskje verdens råeste villmark, og da gjelder det å ha god tid til å oppleve den spektakulære naturen. Besøker du Longyearbyen i vinterhalvåret er kanskje nordlyset en av grunnene? Nordlyset er et fantastisk naturfenomen, men oppstår ikke nødvendigvis hver eneste dag, så sett av nok tid og du kan vente deg et spektakulært naturlig fyrverkeri.

Er du nordlysfan er Tromsø det perfekte stedet å fortsette jakten på den grønne bølgen. Tromsø ligger midt i nordlysovalen, som er det området med størst sannsynlighet for å oppleve nordlys. I Tromsø kan du oppleve nordlys fra september til april (noe lengre enn i Longyearbyen, hvor sesongen er over i midten av mars).

Kan døgnet romme mer enn 24 timer?

Besøker du Arktis skulle du ønske at det kunne det! Longyearbyen har midnattssol fra 20. april til 23. august, Tromsø fra 20. mai til 22. juli. Du kommer ikke nødvendigvis uthvilt hjem hvis du besøker regionen sommerstid - for det er vanskelig å legge seg når sola skinner - men vi lover at du vil få en koffert stappfull av opplevelser om du gjør det!

Om sommeren er båtturer en favoritt i Longyearbyen. RIB-safari til Fuglefjella eller Von Postbreen, eller en overnattingstur til Isfjord Radio står høyt på ønskelisten til tilreisende.

I Tromsø er havkajakk en perfekt måte å utforske den arktiske villmarken på, og en tur under midnattssola vil skrive seg langt inn i minneboka. Blir du med til Kvaløya kan du oppleve “Yttersia” og det rike dyrelivet der; reinsdyr, oter, havørn og annen sjøfugl. Sammen med reisefølget kan du sitte foran et bål på stranda og se sola krype nærmere og nærmere horisonten, for så å ta til fornuft og begynne å stige på nattehimmelen igjen!

Uten mat og drikke…

Et velkjent ordtak, og desto viktigere når du er på reise! Visste du at du i verdens nordligste by, med Nordpolen som nærmeste nabo, kan velge mellom utsøkt mat fra hele verden? Longyearbyens brede serveringstilbud sørger for at du ikke drar sulten hjem, og du finner faktisk to av Norges beste restauranter i byen; Huset og Funktionærmessen Restaurant. Byens geografiske beliggenhet gjør at mange av restaurantene prøver å bruke de lokale råvarene som finnes, og Gruvelageret er spesielt flink til det! Svalbardreinen ser vakker ut foran kamera, men kanskje enda vakrere på tallerkenen. I august, når torsken kommer til Isfjorden kan du fange din egen fisk, ta den med til Restaurant Nansen og få den servert til middag samme kveld. Det er kortreist mat det! En lokalbrygget Pale Ale fra Svalbard Bryggeri er en god match til selvfanget torsk!

Når du ankommer Tromsø fortsetter de kulinariske opplevelsene. Mathallen i Tromsø er et tempel for arktiske, nordnorske ingredienser. Som turist er en slakter eller ostedisk kanskje ikke det første du besøker, men den førsteklasses restauranten som ligger i bygningen byr på nyskapende retter av de beste, lokale råvarene. En annen restaurant som har fokus på lokale råvarer er Restaurant Smak, med plass til kun 24 gjester. Her skifter menyen annenhver uke, og de tilbyr faste 4, 5 eller 6-retters menyer. Vær tidlig ute med å bestille bord!

Gode flyforbindelser

Det går direktefly mellom Longyearbyen og Tromsø flere ganger i uken, og det er derfor en lett sak å kombinere de to destinasjonene “på veien”. Få tips til overnatting og aktiviteter på Visit Tromsø sine nettsider, så hjelper en av de lokale turoperatørene i Longyearbyen deg med den nordligste delen av reisen.

Velkommen til en fullkommen Arktisk opplevelse!

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av