Den kalde, fine tida: Vinteren på Svalbard må oppleves!


Om du ikke har lagt Norgesferien om vinteren til Svalbard enda har du spart det beste til slutt, og vi gleder oss til å ønske deg velkommen til Svalbard i vinter!
Husk å være tidlig ute med å booke aktiviteter og overnatting til ditt Svalbardbesøk.

Magien starter i det du forlater fastlands-Norge og flyr ut over Barentshavet. Er det Bjørnøya du ser der nede? En isbre! For en fjellrekke! De fleste har sittet klistret til vinduet i en god halvtime når flyet lander i Longyearbyen. Det arktiske landskapet har en tiltrekningskraft som er vanskelig å beskrive. Det er så øde. Så kaldt. Så vakkert. Kanskje får du første smakebiten av nordlys allerede fra flyet?

Nyt Polarnatta i Longyearbyen

I slutten av oktober går Svalbard inn i mørketiden, men det betyr på ingen måte slutt på opplevelsene. Polarnatta i Longyearbyen er en tid for å nyte, smake og se, en tid for bynære opplevelser, omringet av mektig natur og opplyst av nordlyset. Trodde du mørket var kjedelig? Langt i fra! I polarnatta skjerpes sansene, og fjellene i Adventdalen oppleves på en helt ny, fasinerende måte. Tar du turen opp på breen og beveger deg ned i isgrotta er det umulig å vite om det er dag eller natt utenfor, for her er det stummende mørkt, og helt, helt stille. Her får du 10 gode tips til hva du kan gjøre i perioden før og etter mørketida.
Har du kanskje allerede bestemt deg for når du vil besøke Svalbard? Sjekk hvilke overnattingssteder som finns på Svalbard her!

Opplev et spektakulært nordlys

Det å se nordlys seiler for mange opp som en klar favoritt på deres ønskeliste, og i Longyearbyen kan du i polarnatta oppleve nordlys midt på dagen, på grunn av solens lave posisjon under horisonten. Ta deg god tid til å nyte det spektakulære naturfenomenet, for i motsetning til Netflix er ikke dette noe som kan slås av og på! Så sett av noen dager for å utvide mulighetene til at du får observert det grønnet skuet. 

Det å se nordlys kan ofte kombineres med andre aktiviteter, enten det er snøscooter, hundeslede, fottur, eller kanskje en bedre middag? Her får du tips til hva du kan gjøre om du besøker Svalbard i nordlysvinteren

Utforsk Spitsbergen med ulike aktiviteter i solvinteren

I månedsskiftet februar-mars går nordlysvinteren sakte, men sikkert over i solvinteren. Når lyset er tilbake blir det andre muligheter for å utforske større deler av Spitsbergen. Er du av den aktive typen kan en skitur anbefales. Svalbard på tvers er en favoritt, og det finnes flere alternativer alt ettersom du velger den korte eller lange “på tversen.” Det har også blitt mer og mer populært å gå toppturer på ski i området rundt Isfjorden. Snøscootertur til Tempelfjorden eller Østkysten er også en stor opplevelse, og byr på vakker natur og mange, spennende inntrykk. Hundesledetur er en roligere aktivitet, men samtidig gir det en enorm mestringsfølelse å lede 8 huskyer ut i villmarken. Nå er du virkelig i ett med naturen, og du har så vidt forlatt byen!
Lurer du på hvilke vinteraktiviteter du kan delta på når du tenker å besøke Svalbard? Sjekk tilgjengelige aktiviteter her!

En uforglemmelig polar byferie

Er du blant dem som forbinder byferie med skyskrapere, trafikkstøy og kaos? Du vil bli positivt overrasket over en polar byferie i Longyearbyen! Dette er den lille byen med storbyfølelsen, som byr på det beste av to verdener: et stort utvalg gode restauranter, hoteller og shopping - og fantastiske naturopplevelser rett utenfor sentrum.

Det er lett å tenke at man skal besøke Svalbard på grunn av den storslåtte naturen, men sørg for å bli kjent med de lokale også! Her møter du noen av dem som bidrar til å gjøre oppholdet ditt uforglemmelig! Svalbard har en spennende historie, mange kulturtilbud, og engasjerte fastboende som elsker å dele sine erfaringer fra livet i Arktis.

Så, kanskje tilbragte du sommeren blant fjord og fjell på fastlands-Norge? Til vinteren venter opplevelsen som gjør Norgesferien komplett: Svalbard.

Besøk vår aktivitetsplanlegger og planlegg en tur til Svalbard i vinter.

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av