Søk etter ting å gjøre

Type:
Navn / nøkkelord:
Facilities
Varighet

Svalbardguidene

Velkommen til 78 grader nord

Vi er et lite, lokalt firma som ønsker at dere skal oppleve Svalbard slik vi har opplevd det: Urørt, stille og mektig. Vi har skaffet oss erfaring og kompetanse for å kunne ta dere med inn i den arktiske naturen på en trygg, inkluderende og spennende måte. Vi ønsker å vise hvor flott det kan være å finne urørt snø i Arktis med ski under beina, vandre i taulag på blåis, oppleve en ukeslang kajakkekspedisjon, vandre og oppleve Svalbard til fots for å komme tett på dyrelivet og kulturminnene så langt nord. Mange reiser til Svalbard for å oppleve Arktis én gang i livet. Vi håper at du blir bitt av polarbasillen og kommer tilbake år etter år for å stille sulten etter nye arktiske minner med oss. Velkommen på tur!

Toppturer på ski

Er det én ting vi brenner for, så er det jakten på flott snø til fjells på Svalbard med ski under beina. Til sammen har vi 10 års erfaring med å tilrettelegge for skiopplevelser på Svalbard, og vi kjenner de lokale vindforholdene og fjellene på Svalbard. Hvis dere ønsker å få det beste ut av skiferien i Arktis så bør dere ta en prat med oss. Vi er interesserte i å høre hva dere vil gjøre, og hvordan vi kan tilrettelegge for en best mulig opplevelse.
Anbefalt sesong: Februar - midten av juni.

Breturer

Svalbard er dekket av isbreer. Landskapet bærer preg av isens herjinger gjennom tusenvis av år. Å oppleve de mektige naturkreftene under føttene, øyeblikkene hvor stegjernene og isøksen griper isen, er en kraftig naturopplevelse. Vi ønsker å vise fram breene, informere og vise hvordan breene på Svalbard er påvirket av været som var og været som kommer. En tur i blåisen er en av de flotteste aktivitetene på 78 grader nord. Er du med?
Anbefalt sesong: Midten av juni - slutten av september.

Kajakk

Storhavet kaller i nord. Med stødige havkajakker legger vi ut på tur for å oppleve dyrelivet og den arktiske naturen. En av flere fordeler med å bevege seg til havs med kajakk er at vi kan være ute lenge med mat og utstyr. Våre havkajakker er moderne og med flere tørre utstyrsrom. I tillegg sørger vi for nødvendig sikkerhetsutstyr som spruttrekk, flytevest og tørrdrakt. De mektigste naturopplevelsene på Svalbard har vi opplevd i cockpiten fra en havkajakk med padling blant breis og ringsel som slikker sol på isflak. Har du lyst til å være med på et arktisk eventyr?
Anbefalt sesong: Juli - starten av september.

Fotturer og naturopplevelser

Svalbard til fots kan være en tørr opplevelse, men ikke i form av opplevelser. Sommeren i Arktis bærer preg av lite nedbør og minner om norsk høyfjellssommer med temperaturer under 10 grader, lettskyet vær og vind. Dette gir muligheten til at man kan bevege seg sakte, rolig og over store avstander i jakt på flotte vinduer i naturen: Brått åpner det seg en sprekk i skydekket, solen stråler til og flotte fjell viser seg frem. Det er ikke uvanlig å komme tett på fjellrev og reinsdyr til fots. Man har samtidig et øye mot fjorden for å speide etter hval og isbjørn.

Svalbard har ikke en urbefolkning, men til gjengjeld en rik og interessant kulturhistorie, fra de første besøkende fra Nederland, Spania og Russland på 1500- og 1600-tallet frem til de norske fangstmennene på 1900-tallet. Opplev Svalbard - ett skritt om gangen - til fots med oss!
Anbefalt sesong: Midten av juni - starten av oktober.

Les mer om oss på våre nettsider, følg og se våre turer på Facebook og Instagram

Facebook: http://www.facebook.com/svalbardguidene
Instagram: http://www.instagram.com/svalbardguidene
Nettside: http://www.svalbardguidene.no

Kontakt oss

Svalbardguidene AS
9170 Longyearbyen
E-post: post@svalbardguidene.no

Espen Øverdahl
Mobil: (+47) 997 53 194
E-post: espen@svalbardguidene.no

Marit Øvstedal
Mobil: (+47) 977 65 297
E-post: marit@svalbardguidene.no

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av