Svalbard er mer enn bare is og snø

Nordmenn er glade i Svalbard, spesielt på vinterstid!
Om så det er i nordlysvinterens polarnatt med muligheter for nordlys på dagtid eller under solvinterens solstråler dag og natt. Med snø som ofte kan ligge ut til slutten av mai er det ikke mangel på muligheter for vinteraktiviteter.

Sommersesongen, også kjent som polarsommeren på Svalbard, har derimot nordmenn ikke åpnet øynene sine for i like stor grad.

For svalbardkjennere er polarsommerens eksistens og attraksjon noe som ikke kan betviles. Men de som enda ikke har sett eller hørt om sommerlyset på 78 grader nord, kan man kanskje forstå er skeptisk til å vurdere Svalbard som en sommerdestinasjon.
Det er nettopp derfor det lokalt organiserte reiselivet på Svalbard i en felles satsning vil utvide nordmenns horisont i retning Svalbard for sommerferien 2021!

Slapp av i midnattssola og nyt ferien i polarsommeren, ved iskanten?

I en samlet holdnings- og markedskampanje fra Svalbards reiseliv inviteres gjester med på både avslapping under midnattssola langs iskanten, sommerlig middagsstemning på en isbre, og badedyr-safari i isødet. Men hvorfor det?

Fordi det er nok nettopp slike scener som manes frem i tankene blant nordmenn når de hører at noen foreslår å legge sommerferien til Svalbard, men ikke har kjennskap til hva svalbardsommeren faktisk er. Den er så mye mer enn bare snø og is, og Svalbard er en destinasjon for flere enn bare hardbarka polfarere og fangstfolk.

Kampanjen har som mål å avkrefte disse feiloppfatningene om svalbardsommeren og vise nordmenn hva som er det mest eksotiske reisemålet Norge har å by på. For ja, Svalbard er en del av kongeriket Norge, selv om øygruppa ligger uten veiforbindelse halvveis mellom fastlandet og Nordpolen.

Destinasjonsfellesskapet

Samlet har det organiserte reiselivet på Svalbard gått sammen om denne kampanjen. Hvordan Svalbard oppfattes blant nordmenn angår ikke bare enkeltbedrifter, men en hel reiselivsnæring. Det at reiselivsbedriftene lokalt har frivillig bidratt med betydelige ressurser inn i kampanjen vitner om ansvarlighet og samhold i Svalbards organiserte reiseliv ovenfor destinasjonen, og ikke minst rundt en felles visjon for turismen på øygruppa.

Kontaktinfo:
Markedskoordinator, Anja Nordvålen: anja@visitsvalbard.com
Salg- og markedskoordinator, Håkon Daae Brensholm: hakon@visitsvalbard.com

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av