Ta med familien!

Ta med familien!

Opplev sommerferien på Svalbard

Svalbardferie for familier


Sommeren 2020 blir tiden for Norgesferie for mange familier, men for de som ønsker å oppleve noe ekstra som man ikke finner på fastlandet kan kanskje en Svalbardferie være tingen for deg og dine?
Husk på å ta med dere pass, både for store og små. For selv om Svalbard er en del av Norge, er ikke øygruppa en del av Schengen-området.

Ikke alle kjenner til alle tilbudene og familie-opplevelsene vakre Svalbard har å by på. Derfor har vi laget et forslag til et 4-dagers program som kanskje kan være til inspirasjon for deres Svalbardopplevelse i sommer!

Dag 1: Velkommen til Longyearbyen

Svalbardopplevelsen begynner i det man kan skimte fjelltopper og isbreer fra flyvinduet etter å ha flydd over havet fra fastlandet.
Når dere lander på flyplassen i Longyearbyen står flybussen utenfor og venter på å kjøre direkte til hotellene i byen. Vi anbefaler å bo i sentrum av vår arktiske by, slik at dere kan oppleve mye av det Longyearbyen har å by på innen kort gangavstand. Svalbard Lodge er perfekt for familier, da de tilbyr store nyoppussete leiligheter med to soverom.

Benytt dere gjerne første dag til å oppleve se mye av byen som mulig, til fots. Men husk, hold dere innenfor bygrensene så er man 100% trygg for isbjørn.

Kvelden kan avsluttes med middag hos Vinterhagen Restaurant. Restauranten er en del av hotellet Mary-Ann’s Polarrigg, kjent for sitt helt unike interiør som i barneøyne kanskje kan virke som et fascinerende eventyrland.

Dag 2: Ut i svalbardnaturen

Med en god hotellfrokost i magen er man klar til å starte dagen, og Svalbardnaturen venter på å ta dere imot!
Organiserte turer lokalt starter ofte fra kl. 09:00 om morgenen, og ofte med henting rett på dørstokken på hotellet dere bor på.

For å få en god og rolig start på dagen kan en fottur gjøre susen, og her er det noe for enhver interesse. Enten det er dyreliv, fossiler, eller fjelltopper som frister, så står lokale aktivitetsleverandører klar til å ta dere med ut på en trygg tur med guider som vet å kunne ferdes i Svalbardnaturen.

Etter en morgentur er det tid for mat og en trivelig lunsjstund på Rabalder midt i sentrum. Med en lekekrok for de minste og kaffe som kanskje er byens beste, så er dette et godt likt lunsjsted for små og store før man fortsetter med dagens eventyr.
Selv inne i byen kan man av og til høre uling og bjeffing fra spente hunder som venter på å løpe, og kanskje venter de på å dra på tur med dere? På sommeren kan man kjøre hundespann bak såkalte «trollvogner» enten to-og-to i en mindre vogn. eller i en gruppe i en stor vogn. Etter tur er det kosestund. Huskyer er svært vennlige hunder, som gjerne tar imot kos. Ofte har hundegårdene valpekull som store og små får hilse på.

Etter returen til hotellet kan man ta seg en rolig stund og la dagens inntrykk synke inn før familien tar turen ut for en trivelig pizzakveld sammen på Barentz Gastropub.

Dag 3: Opplev Isfjorden! Og «Lille-Russland»

I dag er dagen for å legge ut på et lengre Svalbardeventyr til sjøs, og til en bosetning dere kanskje ikke visste at fantes på Svalbard. Båtturen går til den russiske bosetningen Barentsburg, og nei, du trenger ikke å ha med hverken pass eller eget visum for å reise dit.

Når dere legger fra havn i Longyearbyen åpner Isfjorden seg foran dere, med både fantastisk landskap og dyreliv man kan være heldig å få øye på. Etter en stund finner båten til slutt veien inn i Grønfjorden og til havna i Barentsburg, hvor en guide står klar til å gi dere en varm russisk velkomst før det blir omvisning i bosetningen.
Etter stoppen i Barentsburg vender skuta tilbake til Longyearbyen igjen, denne gang med en liten matbit til lunsj om bord.

Som en rolig avrunding av dagens opplevelser kan dere ta en tur på museum for å gå av dere sjøbeina fra dagens båttur. Svalbard Museum byr på en allsidig utstilling av dyreliv og kulturhistorie fra Svalbard, og North Pole Expedition Museum kan by på en innføring i arktisk ekspedisjonshistorie.

For å nyte deres siste kveld på Svalbard kan dere til slutt ta turen til Kroa, kanskje en av Svalbards mest ikoniske restauranter, før dere nyter den siste midnattssola på vei hjem igjen til hotellet.

Dag 4: Arktiske minner

Etter mange opplevelser og inntrykk på Svalbard er det tid for hjemreise for familien.
Svalbardminner sitter sterkt i hukommelsen, og en god måte å holde disse minnene sterke i lang tid fremover er å ta med seg en suvenir hjem igjen. Om det så skulle være en dunjakke, en liten isbjørnbamse, eller kanskje et smykke, så finner nok alle i familien seg noe i en av Longyearbyens butikker som kan bli deres Svalbardminne.

Etter butikkrunden er det bare å hive seg med igjen på flybussen fra hotellet og til flyplassen hvor flyet står klart til å ta dere med hjem til fastlandet med alt av opplevelser pakket godt ned i kofferter, bagger og sekker.

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av