Ta med vennegjengen!

Ta med vennegjengen!

Opplev sommeren sammen på Svalbard

Ta med vennegjengen til Svalbard i sommer!

Svalbard er hakket råere enn det meste. Midnattssola står høyt på himmelen, og i polarsommeren tar døgnet aldri slutt. Det kan være vanskelig å gå legge seg, men det er kanskje like greit! For drar dere med vennegjengen til Svalbard i sommer er aktivitetene og tilbudene mange - også sent utover de sene lyse nattetimer.

Her kommer tips til et 4-dagers aktivitetsprogram for din Svalbardtur med vennegjengen

Dag 1: Hvalross-safari, ølsmaking og lokal mat

Etter en digg frokost er inntatt på hotellet blir dere hentet for å dra på en dyrelivssafari av de sjeldne. En stor gjeng med gryntende late hvalrosser venter dere etter en 2-timers båttur ut i havgapet. Og på veien ut til hvalrosskolonien er det mulighet for å oppleve et «fuglebonanza» uten like!

Vel hjemme etter store opplevelser på sjøen venter god mat og drikke. I Longyearbyen finner du verdens nordligste bryggeri som kan friste deg og vennegjengen med svalbardproduserte drikkevarer. Svalbard Bryggeri inviterer til ølsmaking hver mandag, onsdag og fredag, og byr på garantert god stemning.

Etter smakingen er det bare en kort rusletur til sentrum under midnattssola hvor mulighetene for en bedre middag er mange: Kanskje frister det lokale spiseriet Kroa, eller muligens den fancy restauranten Restaurant Nansen?
Kvelden avsluttes ofte, både for tilreisende vennegjenger og lokale, enten på Svalbar, Karlsberger pub eller Barentz Gastropub

Dag 2: Halvdags fottur med utsikt, lunsj i det fri, fjordbad med badstu og en unik matopplevelse

Etter frokost er det tid for å bruke kroppen. Svalbardoppleves i fjellstøvler, og turtilbudene er mange og varierte. I Longyearbyen har vi villmarken praktisk talt på dørstokken.

Longyearbyen er omringet av et titalls fine topper å gå på, og du kan velge mellom heldags- og halvdagsturer. Flotte halvdagsturer går for eks. til Sarkofagen og Platåfjellet, hvor utsikten er formidabel. Hiorthfjellet er derimot en større utfordring, og du vil trenge hele dagen + god kondis for å komme deg opp fjellmassivet som ruver over Longyearbyen på den andre siden av Adventfjorden.
 
Selv om de nevnte fjelltoppene ligger nært byen kan terrenget og naturen rundt disse være lunefull. Spar deg og vennegjengen en del stress med å bli med på en organisert guidet tur eller lei en personlig guide til å ta dere med på tur. Fottur-guidene på Svalbard kan dette med å ferdes trygt i terreng som både er bratt og ulendt, og hvor isbjørn potensielt kan dukke opp.

Etter en god tur til fots frister det nok ikke å bruke beina så mye mer, så hva med å slappe av i en badstue før man går fatt på kveldens festmåltid?
Nede i havna flyter badstua SvalBad, perfekt plassert til å varme dere opp etter et bad uti Adventfjorden, og da med panoramautsikt fra badstu-benken ut mot Hiorthfjellet!
Fra SvalBad er ikke veien lang til Vinterhagen RestaurantMary-Ann’s Polarrigg, hvor både lokalene og maten byr på en helt unik opplevelse. Om du aldri har smakt sel- eller hvalkjøtt før så er Vinterhagen plassen for å gjøre det!

Dag 3: Surrealistiske Pyramiden og guidet tur med våre russiske naboer, avsluttes med fine dining i Longyearbyen

Om dere ikke fikk nok av Isfjorden i løpet av badet dagen i forveien, kan en morgentur nordover til Pyramiden ordne opp i det!

Pyramiden er en av verdens mest fascinerende spøkelsesbyer ifølge National Geographic, og dit kommer du med RIB eller større båt fra Longyearbyen om sommeren. Det er det statlige russiske gruveselskapet Trust Arctikugol som drifter Pyramiden, og deres dyktige guider viser dere rundt i nedlagte hus i sovjetisk stil med fortellinger om dagliglivet som en gang var i bosetningen.

Noen av turene til Pyramiden inkluderer grilling foran den knallblåe Instagram-vennlige Nordenskiöldbreen, fra hvor guiden ofte henter breis til å lage en ordentlig Svalbard-drink med.

Vel tilbake i Longyearbyen etter en dag med kulturelt og historisk påfyll hos våre russiske naboer, passer det godt å avslutte dagen med en gastronomisk opplevelse! Longyearbyen er ikke bare et mekka for de med fjellstøvler, men også for foodies. Mat (og drikke) i verdensklasse finner dere på Gruvelageret, Huset og Funktionærmessen restaurant. Om dere er på jakt etter sommerens store smaksopplevelse bør absolutt et besøk hos en av disse tre vurderes!

Dag 4: Shopping, kultur og tur i nærområdet på fatbike!

Ikke alle eventyr trenger å være utenfor byen, og etter gårsdagens kveld på restaurant kan det kanskje friste med en roligere dag.Bli med på en lettere guidet sykkeltur, og opplev Longyearbyen i et rolig tempo.

Uansett om det er til fots eller på sykkel, så anbefales det å sjekke ut Longyearbyens rike shoppingtilbud. Om du har siklet etter en dunjakke på nett i lang tid for eks. er det høyst sannsynlig du finner den til tax free pris i Longyearbyen, og det samme gjelder annet turutstyr du kan finne i sportsbutikkene rundt omkring i byen. Ikke glem å kjøpe noen eksotiske bokser med drikke til å ta med hjem, slik at dere kan mimre tilbake til Svalbard under grillfesten senere på sommeren.

For dagens rolige lunsj i urbane Longyearbyen finns det flere gode alternativer å sjekke ut. Fruene midt i sentrum er de lokales favoritt, mens Rabalder litt lengre ned gata har kanskje byens beste kaffe.

Etter tre dager på Svalbard stusser dere kanskje litt over hvorfor det egentlig finns folk så langt nord? Hvordan folk i det hele tatt har kunnet leve både før og nå på Svalbard kan noen ganger være litt vanskelig å forstå. Legg derfor turen til Svalbard Museum og North Pole Expedition Museum for å få enda bedre innsikt i historien og livet her på 78 grader nord. Utforsk lokalsamfunnet på Svalbard fra tidlig fangsthistorie til kullindustrien i nyere tid, utvid deres kulturelle horisonter og plukk opp noen arktiske fun facts!
Avslutt dagen i byen med en tur innom Polfareren Restaurant i sentrum. Polfareren byr på en rolig og koselig stemning som man ikke får nok av, så kanskje skal dere legge på en ekstra dag på turen nå som dere likegodt er her for å se om det virkelig er sant?

Planlegg denne sommerens Svalbardeventyr her!

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av