Velkommen til Svalbard

Velkommen til Svalbard

Les mer om våre smitteverntiltak

Din trygghet = vårt ansvar <3

Visit Svalbards medlemmer tar smittevernet på alvor og har iverksatt en rekke tiltak for å begrense smitten av covid-19. Det er viktig for oss at du som gjest på Svalbard, skal føle deg trygg og ivaretatt.

Foreløpig er det ikke registrert noen tilfeller av covid-19 på Svalbard. 

Svalbard er nå åpnet igjen for turister fra det norske fastlandet, og reiselivsaktørene vil følge strenge smittevernregler for å redusere, og helst unngå, smitte av koronaviruset. Det er utarbeidet en omfattende veileder for reiselivsnæringen på Svalbard, som er godkjent og kvalitetssikret av Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet.

I tillegg til at reiselivsaktørene har plikt til å følge denne veilederen, har hver reiselivsaktør egne smittevernplaner for sin drift, som er godkjent av lokale myndigheter. Overnattingsstedene har blant annet ekstra fokus på renhold, det vil ikke bli servert mat fra buffet, det oppfordres til hyppig bruk av hånddesifisering. På hver aktivitet som gjennomføres skal det holdes god avstand og det skal føres kontaktlister i tilfelle det skulle bli nødvendig med smittesporing. Alle ansatte er dessuten godt briefet på de ulike råd og retningslinjer som gjelder til enhver tid, og vil følge disse nøye.

For at reiselivsaktørene skal klare å ivareta gjestens sikkerhet er vi avhengig av din hjelp. Vi ønsker at du så godt som overhodet mulig følger de råd som er gitt av helsemyndighetene:

  • Har du har feber, symptomer på luftveisinfeksjon, føler deg dårlig, eller vært i kontakt med noen som har fått påvist smitte ønsker vi at du holder deg hjemme. Dersom symptomer oppstår mens du er på Svalbard skal du isoleres på hotellrommet, eller der du bor. Det er viktig at du formidler at du er syk til lokale helsemyndigheter (ring Longyearbyen sykehus)

  • Hold 1 meter avstand – det aller viktigste vi kan gjøre.

  • Vær nøye med håndhygienen! Vi ber om at du vasker eller desinfiserer hendene dine ofte. I hotellresepsjoner, i butikker og på aktiviteter er desinfiseringsmiddel lett tilgjengelig. Gni det godt inn i 20 sekunder.

  • Hoteller, serveringssteder, butikker og attraksjoner ønsker kontaktløs betaling og helst ikke kontanter.

Mer om smittevernveilederen finner du på Sysselmannens sider. Vi anbefaler også at du som gjest snakker med hotellresepsjonen eller guiden om hvilke smitteverntiltak som er gjeldene, og at du lytter godt da informasjon blir gitt.

Ta godt vare på hverandre! Og husk, selv om du får lyst til å gi den dyktige svalbardguiden din en klem eller en godt håndtrykk etter tur, så må dette vente til neste gang du besøker oss.

Velkommen til Svalbard - et trygt reisemål!

Visit Svalbard Stiftelsen Miljøfyrtårn

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av

Ikke gå glipp av